The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

turtle bars

af Ditte Ingemann 22. februar 2012

Kender I det med, at man helt ubevist kommer til at bage de samme kager igen og igen? Sådan er det i hvert tilfælde for mig. Men det skal være slut nu! Derfor søgte jeg forleden efter ny inspiration og fandt frem til en lækkerbisken ved navn Turtle Bar. For mig en ukendt kage, men tydeligvis meget udbredt i USA.

Jeg faldt nok mest for kagens navn, dog har jeg ikke helt fundet frem til hvor navnet stammer fra. Tænker at den har fået navnet fra pekannødderne, som med lidt anstrengelse, godt kan ligne et skildpaddeskjold. Jeg valgte dog at bruge valnødder i stedet for de kostbare pekannødder, så måske skal mine kager omdøbes fra Turtle Bars til Brain Bars.

Jeg endte med at finde rigtig mange forskellige opskrifter, og har taget lidt hist og pist og fundet frem til min egen variant.

Start med at lave bunden ved at blande hvedemel, brun farin og en smule salt, hvorefter smørret smuldres i og blandes med fingrene indtil dejen har konsistens som brødkrummer (tilsæt evt. mere mel, hvis dejen bliver for klisteret). Dejen kommes i en lille form (max. 20 x 20 cm.) med bagepapir og presses godt sammen. Bunden bages i ca. 20 minutter ved 175 grader, eller indtil den er gylden. Mens bunden er i ovnen laves karamel-topping. Piskefløde, brun farin, en smule salt og smør kommes i en gryde og bringes til kogepunktet, og simrer herefter i ca. 5 minutter og tages af varmen.

Valnødderne lægges ovenpå den bagte bund og karamel-topping hældes henover. Kagen sættes endnu en gang i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader, eller indtil karamellen er blevet mørk. Kagen tages ud og mens den er varm kan der drysses hakkede chokoladestykker henover, som smelter og danner en lækker chokoladetop (jeg brugte ca. 70 g. mørk chokolade til denne opskrift). Kagen sættes på køl i ca. 30 minutter, hvorefter den kan skæres ud i små stykker og opbevares i en lukket dåse langt væk fra langfingrede personer.

Denne kage er sprød, sød og sej og fungerer fint som en hapser til kaffe. Hvis jeg skal lave Turtle Bars igen, vil jeg prøve at tilsætte havregryn i bunden og måske blande val- og hasselnødder.

turtle bars was last modified: februar 26th, 2012 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Simple Raw
næste
Appelsin & lime med bobler

Mere af det samme

Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

13. december 2018

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Herlige hindbærsnitter

6. januar 2011

Festkage!

13. december 2014

to bake or not to bake…

25. august 2011

Rocky Road

18. november 2012

Rabarbercrumble

14. maj 2017

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Chokoladetærter med karamel

17. februar 2013

18 kommentarer

Vibeke Lentz 22. februar 2012 at 21:41

Hold kæft hvor er dine billeder endnu engang s…. flotte!

Svar
Ditte 22. februar 2012 at 21:50

Tusind tak :-)

Svar
anne-sofie 23. februar 2012 at 00:16

muhuhuhuhumss

Svar
Ditte 23. februar 2012 at 07:29

:-)

Svar
Spisekammeret 23. februar 2012 at 04:51

Jeg har det præcis ligesådan, at der er nogle enkelte favoritter som jeg altid ender med at lave. Jeg tror det skyldes at jeg har lavet dem så meget, at de kan laves helt på rutinen. Og at jeg ved de bliver gode. Jeg elsker at prøve nye ting, og dine turtle bars lyder ret fantastiske. Dem vil jeg helt sikkert kaste mig ud i at forsøge med, næste gang jeg har et frirum til at bage.
Du tager simpelthen så flotte billeder. Man kan ikke undgå andet end at blive inspireret når man ser dem. Tusind tak for det.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/

Svar
Ditte 23. februar 2012 at 07:32

Tusind tak for din kommentar. Du kan trygt kaste dig ud i disse godbidder, som kun indeholder gode sager!

Svar
Tina 23. februar 2012 at 07:12

Mmm… de lyder virkelig lækre, dem skal jeg vist selv afprøve en dag! Og som det også siges i den øverste kommentar: det er virkelig nogle lækre billeder du tager!!! Man får nærmest lyst til at sætte tænderne i computerskærmen indimellem :)

Svar
Ditte 23. februar 2012 at 07:31

Mange mange tak. Skønt du kan lide mine billeder :-)

Svar
Losarinas mor 23. februar 2012 at 08:30

der er altså frygtelig mange opskrifter, der skal afprøves, efter jeg har fundet din blog :-) !

Svar
Ditte 23. februar 2012 at 08:33

Det tager jeg som en kompliment ;-)

Svar
Camilla Christensen 23. februar 2012 at 09:32

Dine billeder får godt nok tænderne til at løbe i vand.

De turtle bar skal jeg da prøve at lave, tror jeg vil afprøve dit forslag med havregryn i bunden

Svar
Ditte 23. februar 2012 at 11:47

Tak for det.. Tror havregryn vil give dem lidt ekstra bid, hvilket kun kan være godt.

Svar
Amalie Risom Nyrup 24. februar 2012 at 11:01

ÅH hvor ser de skønne ud!
Jeg kan slet ikke vente til det bliver i morgen(lørdag), så jeg har fri og kan bage dem.
Mmmh mmmh mmmmmh ;-)

God dag.

Svar
Ditte 24. februar 2012 at 18:17

God fornøjelse og god weekend :-)

Svar
Mette 24. februar 2012 at 19:17

Det er en fryd for øje og gane at følge din inspirerende blog. Fortsæt endelig!

Svar
Ditte 25. februar 2012 at 07:21

Tusind tusind tak!

Svar
Pernille 28. februar 2012 at 14:04

Jeg elsker din blog og bliver så glad når du finder en anderledes opskrift. Det er så fedt engang i mellem at lave noget andet end cookies og chokoladekage (selvom det er de gode klassiske ;o)).
Tak for det!

Svar
Ditte 28. februar 2012 at 15:04

Tak for din kommentar – jeg holder også meget af de klassiske kager og desserter, men man skal også huske at lave noget nyt sommetider, også selvom det mislykkedes :-)Disse kager kan du dog roligt kaste dig ud i!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen