Hvis der er en kombination jeg aldrig bliver træt af, så er det kokos og chokolade – og derfor er jeg naturligvis helt vild med bounty-barer. Jeg har lavet min egen nemme version, hvor der er sparet en smule på sukkeret – min udgave er med kokossukker og derudover bruger jeg en meget mørk chokolade på 85%. Du kan selvfølgelig bruge den type sukker du foretrækker og skifte den mørke chokolade ud med en lysere variant. Derudover kan du pimpe dine bounty-barer, som du lyster, fx. give dem et juletwist med appelsinskal, kanel, pebermynte, vanilje eller lakrids.
HUSK: I anledning af weekendens Bogforum har jeg sammensat et virkelig godt tilbud i min egen shop. Lige nu og en uge frem kan du nu bestille alle mine bøger FRAGTFRIT i en signeret udgave med personlig hilsen – måske til dig selv eller som julegave. Som en ekstra bonus har jeg valgt at alle bestillinger får en GRATIS version af min e-bog, Morgenmadsmissionen (værdi 79 kr.) med. Der er masser af gode tilbud, og der er kun et begrænset antal bøger, så skynd dig ind i shoppen på ditteingemann.dk.
{ BOUNTY- BARER } Opskrift fra min bog “SUKKERFRI BØRNEFEST”
12 stk
Klassisk bounty-bar lavet på lækker kokoscreme, som er den tykke, cremede del øverst i en dåse kokosmælk. Undgå derfor at ryste kokosmælken, før du går i gang, og stil evt. dåsen på køl i en time, så ligger cremen sig oven på.
Ingredienser:
25 g blød kokosolie
100 g kokoscreme – det tykke fra toppen af en dåse kokosmælk
150 g revet kokosmel
30-40 g kokossukker (alm. sukker kan bruges)
Pynt:
100 g mørk chokolade, gerne 85%
Kokos, kakaonibs, lakridspulver eller frysetørret bær
Kom kokoscreme (det tykke cremede øverst i en dåse kokosmælk), kokosolie, kokosmel og kokossukker i en skål, og ælt det godt sammen. Det er nemmest med hænderne. Gem evt. den tynde del af kokosmælken, kokosvandet, til smoothies, grød eller gryderetter. Smagen massen til.
Når massen er ensartet, men stadig en smule klisteret, former du 12 små barer ca. 5 cm lange.
Stil barerne på køl i ca. 2 timer, eller indtil de er helt faste.
Smelt chokolade over et vandbad. Stil en skål med hakket chokolade over en gryde med simrende vand. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og må ikke koge, kun småsimre. Undgå at få vand eller damp i skålen med chokolade, så bliver chokoladen grynet. Vend barerne i den smeltede chokolade, og stil dem på et stykke bagepapir.
Drys med kokos, kakaonibs, lakridspulver eller frysetørret bær – eller det der nu er favoritten hjemme hos jer. Opbevar barerne på køl, så kan de holde sig ca. 1 uge.
Rigtig god søndag.
5 kommentarer
Åh hvor ser de lækre ud! Der er ikke noget bedre end lette snacks, der bare smager! Jeg skal helt sikkert prøve dem med et juletwist når den tid kommer tættere på!
God idé – de er så gode!
Hei,
jeg hørte at kokosmelk som inneholdt “stabilisator” – det som gjør at kokosmelken stivner slik du beskriver, egentlig ikke er spesielt sunt? Og derfor bør man velge en kokosmelk som ikke inneholder det.
Kjenner du noe til dette?
Jeg er sikker på at hvis man kjøler den ned, vil den stivne og bli like fin i denne oppskriften!
Jeg bruger en kokosmælk, som er lavet af vand og kokosnød, og den fungerer fint :-)
Ser lækre ud. Jeg tænker at man med fordel kunne give dem lidt sprut også. Især i denne vintertid. Om ikke andet, så et skvæt malibu for smagens skyld.