Så er det endnu engang blevet mandag, og det betyder at jeg vil dele en vegetarisk opskrift med jer. Jeg ved dog ikke helt om man kan kalde dette for en vegetarisk opskrift, for dagens opskrift er nemlig i den søde afdeling. Disse energibarer er både veganske, vegetariske, glutenfrie, mælkefrie, uden tilsat sukker og kan spises af alle :-) Barerne er fyldt med gode, sunde fedtstoffer og derudover er de proteinrige, da der tilsættes proteinpulver til barerne – hvis du er typen, der bruger penge på dyre proteinbarer eller lignende, så kan jeg virkelig anbefale at lave dem selv. Mine barer kan holde rigtig længe på køl, så lav en stor portion og snup en når du mangler et skud energi.
{ Energibarer med cashewnødder, chiafrø og havtorn } Opskrift fra Low Carb fra The Food Club
15-18 stk
Inspirationen til disse energibarer kommer fra bloggen ’Green Kitchen Stories’. Barerne smager skønt og har næsten konsistens som konfekt. Perfekt som en lille dessert.
150 g usaltede cashewnødder
100 g kokosmel
2 spsk chiafrø
50 g hamp proteinpulver
1 tsk ren vaniljepulver
15 bløde dadler, uden sten
5 spsk kokosolie
3-4 spsk god kakaopulver, evt. raw kakao
ca. 10 spsk vand
Topping:
frysetørrede havtorn (eller andre frysetørrede bær)
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend indtil massen bliver ensartet. Vær tålmodig, det tager lidt tid. Hvis massen føles for tør, så tilsæt en smule mere vand. Fordel
massen i en form på ca. 20 x 22 cm, beklædt med bagepapir eller film og drys med havtorn. Stil formen på køl i ca. 1-2 timer, hvorefter den skæres ud i barer. Opbevar barerne på køl.
*****************
Min nye kogebog VEGETAR er netop udkommet, og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.