The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder

af Ditte Ingemann 15. september 2012

Sidste weekend stod den på oprydning i mit køleskab og eftersom jeg havde en del salat- og rodfrugterester, besluttede jeg mig for at lave cupcakes med rodfrugter. Min mand virkede enormt skeptisk, da jeg præsenterede idéen, men måtte senere indrømme, at det var den bedste kage, han har smagt! Hvis jeg selv skal sige det, så blev de virkelige gode og dem skal jeg helt sikkert bage igen. 

Cupcakes med rødebede og pastinak, 10 små stk.:

3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanille eller vanillekorn
30 g valnødder
100 g rødebede, revet
40 g pastinak, revet

Frosting:

100 g blødt smør
75 g flødeost, naturel
6 dl flormelis
Evt. et par dråber rødbedefarve

Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mel, bagepulver og mælk tilsættes og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst røres grofthakkede valnødder, rødbede og pastinak i og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med frosting.

Alle ingredienserne til frosting, kommes i en skål og piskes godt, enten med håndmixer eller i en røremaskine. Frostingen skal være tyk og glat, og hvis den bliver for tynd, så tilsæt ekstra flormelis. Frostingen kommes i en sprøjtepose eller man kan dekorere med en spatel eller kniv. Jeg bruger tyl og sprøjtepose, men det kan gøres det på mange måder. Jeg valgte at komme en smule rødebedesaft i min frosting, men det kan undlades eller der kan bruges frugtfarve.

Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder was last modified: september 15th, 2012 by Ditte Ingemann
17 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Dejlige dadelkugler
næste
Kartoffeltid!

Mere af det samme

Kanelkage med nøddesmør

9. august 2017

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Nytårs-Popcakes

1. januar 2012

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Hvide cookies

4. februar 2012

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Kys med kakao!

13. april 2013

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Mine festlige fuldkornsmuffins

9. august 2012

17 kommentarer

Tine 15. september 2012 at 12:54

Super flotte, hvilken tyl bruger du til at pynte dem så smukt?

Svar
Ditte 15. september 2012 at 13:02

Tak Tine – på min tyl står der 852 og er for nyligt købt i Søstrene Grene :-)

Svar
Birgit Mathiesen 15. september 2012 at 15:12

Skønt at kombinere kager med grønt, tak for det :)
Dine rødbede-cupcakes ser super lækre ud og meget elegante med det lyserøde strejf af rødebedefarve :)
Så ja.. her skal opskriften bare prøves og derefter skal kagerne nydes :)

Svar
Ditte 15. september 2012 at 15:29

De blev super gode, så du må klart teste dem :-) Jeg har netop lavet dej med pastinak til morgenbollerne, så mit køleskab er snart ryddet op ;-)

Svar
Inger 15. september 2012 at 16:27

Lyder spændende med kombinationen kager med grønt. Når jeg ser dine smukke billeder, ja – så kan jeg faktisk ikke lade være med at prøve. Tak for inspirationen :O)

Svar
Ditte 15. september 2012 at 17:18

Tak Inger – dejligt du altid kigger med! God weekend.

Svar
Prinsesse Suh 16. september 2012 at 06:32

Hvor er det dog klogt at bruge sine grøntsager til noget sødt i stedet for at smide dem i en suppe, som jeg plejer når jeg rydder op i køleskabet!

Svar
Ditte 16. september 2012 at 08:37

Ja, det synes jeg også ;-)

Svar
Elin 16. september 2012 at 14:07

Fantastisk bilder og herlig oppskrift :-) Meget inspirerende!

Svar
Ditte 16. september 2012 at 14:26

Tusind tak Elin!

Svar
Karen Glerup 17. september 2012 at 09:37

SMUKT… Havde en rødbede og gulerodssalat rest fra igår.. Sjovt nok ville ingen af drengene (inkl. Jesper) rigtige spise af den, men nu får jeg min hævn :-) .. kagerne er smidt i ovnen – har tilføjet rå blomkål (som de også nægtede at spise igår) så nu må vi se hvordan det bliver…

Svar
Ditte 17. september 2012 at 10:26

Sikke en god ide, Karen. Så længe det er forklædt i kage, skal det jo nok ryge ned… Børn og mænd er nemme ;-)

Svar
Karen Glerup 17. september 2012 at 14:12

Ja du har ret børn og mænd er sørme nemme.. De spiste dem og da oskar spurgte om det var jordbær der var i. Sagde Jesper, nej det er hindbær.. Ha ha. Sukker og smør er geniale til forklædning af grøntsager, meeeen den går nok ikke i længden..

Svar
Ditte 17. september 2012 at 14:52

He he, du har ret… Smør og sukker kan bare noget!

Svar
janne søby sørensen 21. marts 2017 at 12:20

Jeg vil lige mænge mig i koret af lovprisninger af rodfrugter i kager.
Jeg har prøvet Pastinakkage fra Ditte`s bog Vegetar. I lang tid har jeg luret på den kage- skeptisk og ærgerlig over ikke at have de ” rigtige” ingredienser på lager. MEN prøves skulle den og nogen af tingene blev bare byttet for nogle andre, men pastinakker kom der i!
Jeg skrev til naboen om de ville være forsøgskaniner- jo sågerne !
Og nu kommer lovprisningen så- for hold helt op for en go kage!
Min nabo som har sukkersyge, skal passe på sukker og blev overrasket over så sød kagen var selvom jeg næsten ikke havde brugt rigtig sukker. I opskriften byttede jeg ahornsirup med lidt alm. sirup og resten med Sukrin Gold, som jeg er blevet meget begejstret for. Hasselnødder byttede jeg til valnødder med godt resultat.
Og så vil jeg iøvrigt bare rose Ditte til skyerne for bogen Vegetar. Jeg er nu oppe på at ha prøvet over 30 opskrifter fra bogen- og alt er super velsmagende, anderledes og sjovt at gå i gang med.
Så jeg håber at der kommer en Vegetar 2
Hilsen fra Janne

Svar
Ditte Ingemann 21. marts 2017 at 18:29

Kære Janne, TUSIND TAK for alle de fine ord – så dejligt at høre. Fedt du selv byttede lidt rundt på ingredienserne og hvor er jeg glad for at høre, at du kan lide min kogebog. Tak for det. Kh Ditte

Svar
Eva 12. marts 2019 at 10:53

Tak for gode opskrifter!
Hvis jeg skal bage en bradepandekage istedet for, hvor meget skal jeg så gange op med? Jeg skal bage til 80 personer, så det bliver for omstændigt med cupcakes.
Mvh Eva

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen