Når jeg skal forkæle mig selv, så laver jeg en portion chiagrød til morgenmad. Det er super nemt at lave, smager fantastisk godt og så er chiafrø rigtig sunde. Chiafrø er udråbt som superfood og faktisk er chia, Mayaernes ord for ’styrke’. De små frø har et rigtig højt indhold af fibre og kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver. Chiafrø indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Frøene indeholder to gange så meget protein som andre frø, og fem gange så meget kalcium som mælk.
Jeg laver min chiagrød i en meget simpel version, men du kan pimpe den op med fx. kakao, banan, kaffe, appelsinskal, kanel…. eller hvad du synes er lækkert. Jeg laver grøden med kokosmælk, fordi jeg elsker kokos og det giver den mest lækre konsistens. Du kan også prøve at lave det med fx. mandelmælk.
Chiagrød, 2 store eller 4 små portioner:
4 spsk chiafrø
1 dåse kokosmælk, 400 ml (ikke light)
Topping:
æbletern
hakkede mandler
nøddesmør
granatæblekerner
kokosflager
frysetørrede bær
Rør chiafrø godt sammen med kokosmælk, og fordel blandingen i små glas. Stil dem på køl i min. 2 timer eller natten over. Grøden skal sættes sig helt.
Inden servering toppes chiagrøden med frisk frugt, bær og nødder.
13 kommentarer
Jeg har i dag købt min første bøtte Chiafrø, og jeg skal da helt klart lave mig en morgengrød ;)
Jeg er dog ikke fan af kokos, så jeg tror, jeg skal prøve med mandelmælk eller noget andet spændende
God aften til dig og dine!
Du må i gang – måske skal mængden af chiafrø justeres, hvis du bruger andet end kokosmælk, men du må prøve dig frem. Jeg kan rigtig godt lide en meget fast konsistens, som man får med kokosmælk :-)
Hvor længe kan denne grød holde sig i køleskabet ?
Glæder mig meget til at afprøve den :-)
Mvh
Helle
Jeg laver så jeg har til tre dage, og det holder sig fint.
– og hvor stor en dåse kokosmælk bruges til de 4 spsk. chiafrø ?
Jeg bruger 400 ml til denne portion :-)
Jeg lavede denne grød i en periode, og var meget glad for den. Men så læste jeg, at det ikke er sundt, at jeg spiser hvad der svarer til en hel dåse kokosmælk hver uge. Og jeg blev også lidt bekymret for om der er for meget (kokos) fedt i den?
Kokos indeholder en del fedt, men heldigvis en masse gode fedtsyrer og efter min mening en af de sundeste fedtkilder du kan indtage… Der findes masser af artikler som fortæller om kokos og dens gode egenskaber.
Hvis man ikke kan lide kokosmælk hvad kan man så bruge?
Du kan prøve at eksperimentere med fx. mandelmælk :-)
Prøv halvt sødmælk og halvt piskefløde
Jeg har aldrig været helt til grød, men gad godt jeg var det..:-) så vil give mig i kast med denne. Skal lige være sikker på at jeg har læst rigtigt….Chiafrøene og kokosmælk skal IKKE koges…blot blandes og i køleskab..???
Lige præcis – grøden er kold og skal altså ikke varmes op :-)