The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertMorgenmad

Morgendessert

af Ditte Ingemann 16. april 2015

Chiagrød

Når jeg skal forkæle mig selv, så laver jeg en portion chiagrød til morgenmad. Det er super nemt at lave, smager fantastisk godt og så er chiafrø rigtig sunde. Chiafrø er udråbt som superfood og faktisk er chia, Mayaernes ord for ’styrke’. De små frø har et rigtig højt indhold af fibre og kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver. Chiafrø indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Frøene indeholder to gange så meget protein som andre frø, og fem gange så meget kalcium som mælk.

Jeg laver min chiagrød i en meget simpel version, men du kan pimpe den op med fx. kakao, banan, kaffe, appelsinskal, kanel…. eller hvad du synes er lækkert. Jeg laver grøden med kokosmælk, fordi jeg elsker kokos og det giver den mest lækre konsistens. Du kan også prøve at lave det med fx. mandelmælk.

Chiapudding

Chiagrød, 2 store eller 4 små portioner:

4 spsk chiafrø
1 dåse kokosmælk, 400 ml (ikke light)

Topping:
æbletern
hakkede mandler
nøddesmør
granatæblekerner
kokosflager
frysetørrede bær

Rør chiafrø godt sammen med kokosmælk, og fordel blandingen i små glas. Stil dem på køl i min. 2 timer eller natten over. Grøden skal sættes sig helt.
Inden servering toppes chiagrøden med frisk frugt, bær og nødder.

Morgendessert was last modified: april 17th, 2015 by Ditte Ingemann
13 kommentarer
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Jeg giver kage!
næste
Hurtige havregrynshapsere

Mere af det samme

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

10. januar 2013

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

Jeg giver kage!

10. april 2015

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Søndagssaft

16. oktober 2011

Mætte morgener

21. april 2013

13 kommentarer

Katrine 16. april 2015 at 22:21

Jeg har i dag købt min første bøtte Chiafrø, og jeg skal da helt klart lave mig en morgengrød ;)
Jeg er dog ikke fan af kokos, så jeg tror, jeg skal prøve med mandelmælk eller noget andet spændende
God aften til dig og dine!

Svar
Ditte Ingemann 17. april 2015 at 10:09

Du må i gang – måske skal mængden af chiafrø justeres, hvis du bruger andet end kokosmælk, men du må prøve dig frem. Jeg kan rigtig godt lide en meget fast konsistens, som man får med kokosmælk :-)

Svar
Helle 17. april 2015 at 09:56

Hvor længe kan denne grød holde sig i køleskabet ?
Glæder mig meget til at afprøve den :-)
Mvh
Helle

Svar
Ditte Ingemann 17. april 2015 at 10:08

Jeg laver så jeg har til tre dage, og det holder sig fint.

Svar
Helle 17. april 2015 at 09:58

– og hvor stor en dåse kokosmælk bruges til de 4 spsk. chiafrø ?

Svar
Ditte Ingemann 17. april 2015 at 10:08

Jeg bruger 400 ml til denne portion :-)

Svar
Birgit A 20. april 2015 at 14:00

Jeg lavede denne grød i en periode, og var meget glad for den. Men så læste jeg, at det ikke er sundt, at jeg spiser hvad der svarer til en hel dåse kokosmælk hver uge. Og jeg blev også lidt bekymret for om der er for meget (kokos) fedt i den?

Svar
Ditte Ingemann 20. april 2015 at 14:43

Kokos indeholder en del fedt, men heldigvis en masse gode fedtsyrer og efter min mening en af de sundeste fedtkilder du kan indtage… Der findes masser af artikler som fortæller om kokos og dens gode egenskaber.

Svar
Liv 20. april 2015 at 20:54

Hvis man ikke kan lide kokosmælk hvad kan man så bruge?

Svar
Ditte Ingemann 21. april 2015 at 16:30

Du kan prøve at eksperimentere med fx. mandelmælk :-)

Svar
Pernille 18. februar 2021 at 14:31

Prøv halvt sødmælk og halvt piskefløde

Svar
Rikke Charlotte Hansen 5. maj 2015 at 12:45

Jeg har aldrig været helt til grød, men gad godt jeg var det..:-) så vil give mig i kast med denne. Skal lige være sikker på at jeg har læst rigtigt….Chiafrøene og kokosmælk skal IKKE koges…blot blandes og i køleskab..???

Svar
Ditte Ingemann 5. maj 2015 at 19:25

Lige præcis – grøden er kold og skal altså ikke varmes op :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen