Når det skal gå hurtigt med morgenmaden hjemme hos mig, tyr jeg ofte til yoghurt med granola. Jeg laver altid en stor portion, som jeg har stående til de travle dage. Det gode ved at lave sin egen granola eller mysli er, at du kan holde styr på præcis hvad der er i, og du kan tilsætte alle dine favorit ingredienser. Jeg søder ikke min granola, men du kan sagtens tilsætte en smule honning, hvis du vil have en sødere granola. Du kan også tilsætte havregryn eller speltflager, hvis du er vild med det.
{ Hjemmelavet granola }
300 g kerner og frø efter eget valg
100 g nødder efter eget valg
100 g alm. kokosmel
1-2 tsk stødt kanel
1 spsk chiafrø
2 spsk kokosolie
100-150 g tørret frugt, fx. abrikoser, gojibær, morbær (jeg brugte en blandet pose fra Earth Control)
Bland alle ingredienser, undtagen tørret frugt, sammen og spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Rør undervejs, og hold øje med at blandingen ikke bliver for mørk.
Når granola’en er kølet helt af blandes tørret frugt i, og den kommes på glas.
14 kommentarer
Super lækker opskrift … rigtig flotte billeder :-) Go’ lørdag aften … Kærlig hilsen, Maiken
Tusind tak, Maiken
Hej i det danske…
Det ser rigtigt dejligt ud, og jeg vil lave din opskrift, for som du siger, hjemmelavet, er best, og saa ved man hvad der er i! Ha’ en fortsat god weekend… :)
Hej Lis – rigtig god weekend til dig :-)
Den ser vildt lækker ud den opskrift, den må helt sikkert prøves.
Den skjorte med prikkerne, hvor er den fra? Den er godt nok fin…
Tusind tak – skjorten er fra Monki og købt for ca. 6 måneder siden :-)
Åh.. Det ser vildt lækkert ud, uhm..
– så gør det vist ikke noget at have travlt til morgenmaden :)
Hvad er kerner ?? Er det også det tørrede fugt der indgår i den kategori ..??
Fortsat skøn weekend herfra :)
Fx. solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø :-) Men du kan bruge lige det du bedst kan lide. God søndag!
Spännande recept med kokosmjöl i! Jag älskar också granola och det är också min standardfrukost – tillsammans med yoghurt eller smoothie.
Jeg er vild med kokosmel i min granola – det giver en smule sødme :-)
Jeg vil også efterligne din opskrift :-) Samtidigt vil jeg gerne høre hvor du har den smukke skål fra?
Skålen har jeg lige købt hos en keramiker i en lille butik udenfor London :-)
Hej Ditte!
Tror du det er muligt at udskifte kokosolien med anden slags fedtstof? Måske smør eller anden olie?
Du kan sagtens bruge smør :-)