The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Go'Morgen DanmarkMorgenmad

Morgenmad på farten

af Ditte Ingemann 6. juli 2016

morgenmad
I mandags var jeg endnu engang i Go’Morgen Danmark og denne gang handlede det om mit yndlingsemne; nemlig morgenmad. Jeg elsker morgenmad – faktisk så meget, at jeg kan glæde mig
allerede om aftenen, hvis jeg ved der er lækker morgenmad i sigte. Det er bestemt ikke alle morgener jeg har lige god tid, eller den store appetit, men jeg spiser alligevel altid morgenmad.
Jeg gør for det meste rigtig meget ud af at variere min morgenmad, da jeg ret hurtigt bliver træt af at spise det samme flere dage i træk. Desværre bliver morgenmaden ofte nedprioriteret, og mange
ender dagligt med at tage det nemme og identiske valg, mens aftensmad uden variation ville være utænkeligt – specielt hvis den skulle hældes fra en færdigpakket boks.

Der er naturligvis en masse gode grunde til at spise morgenmad, bl.a. at give kroppen en god og sund start på dagen. Morgenmåltidet er for de fleste nok det mest rutineprægede måltid, og det måltid, som vi tænker mindst over, men efter min overbevisning (måske) dagens vigtigste måltid.
Morgenmåltidet er en del af dagens tre hovedmåltider, og bør derfor prioriteres i lige så høj grad som frokost og aftensmad. Her kommer tre bud på, hvordan en nem morgenmad kan se ud – og det gode ved disse opskrifter er, at de kan forberedes dagen før og tages med på farten.

greenie

{ Grøn smoothie med spinat og banan }
1 person

75 g frossen spinat
75 g frossen broccoli
1 moden banan
ca. 2 – 2 ½ dl mandelmælk eller alm. mælk
1 spsk mandler
5 g ingefær
1 tsk kanel
1 tsk lakridspulver

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Jeg kan godt lide at hælde min smoothie i en skål og toppe med granola og spise den med ske, men du kan sagtens hælde den på glas og drikke den i stedet.

havregrod

{ Køleskabsgrød med revet æble, citron & vanilje }
1 person

1 dl havregryn
ca. 1 1/4 dl mælk
1 tsk ren vaniljepulver
skal fra 1 øko citron
1 tsk chiafrø (valgfrit)
3 spsk skyr eller neutral yoghurt
1 æble, revet

nødder, frugt og bær til topping

Kom havregryn, mælk, vaniljepulver og citronskal (og evt. chiafrø) i et glas eller en anden lukket beholder – rør det hele godt sammen, og stil grøden på køl til næste morgen.

Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble – smag grøden til. Top grøden med forskellige slags topping – lige nu er det kirsebær og kakaonibs der hitter for mig. Hæld grøden i en skål eller tag den med i syltetøjsglas på farten.

morgenmadsbarer

{ Morgenmadsbarer med boghvede }
8-10 stk

2 bananer
10 dadler, gerne medjool dadler uden sten
2 æg
2 spsk tahin
50 g mandler, grofthakkede
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
2½ dl havregryn
1¼ dl sesamfrø eller solsikkekerner
1¼ dl hel boghvede
1 nip salt

Blend bananer, dadler, æg og tahin godt sammen. Bland mandler, kanel, kardemomme, havregryn, sesamfrø, boghvede og salt sammen i en skål og rør de våde ingredienser i. Rør dejen godt sammen og fordel den i en form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.

Sæt formen i den ovnen ved 175 grader, varmluft og bag dejen i ca. 25 minutter. Lad massen køle helt af i formen og skær den derefter ud i barer. Opbevar barerne i en kagedåse på køl – de kan holde ca. 1 uge på køl.

Hvis du har brug for mere inspiration til morgenmaden, så har jeg lavet en e-bog, Morgenmadsmissionen, som er fyldt med lækre morgenmadsopskrifter. Bogen indeholder mere end 80 opskrifter på bl.a grød med saltet dadelkaramel, bagte avocado med æg, baconmuffins, æblepandekager, tips til at lave din egen surdej, hjemmelavet nøddesmør og mange andre skønne opskrifter. Der er opskrifter både til den travle hverdagsmorgen og til weekendmorgener, hvor tiden er bedre, og der måske også er plads til et sødt indslag. Bogen kan du læse mere om her.

Morgenmad på farten was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tanzania
næste
Juice it up

Mere af det samme

Pink grød

16. april 2012

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

trendy grød

14. december 2011

Quinoa a la mande

6. februar 2012

god grød gør godt

26. marts 2012

Boghvedepandekager med blåbær

18. september 2012

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

De nemmeste pandekager

11. september 2015

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Små pandekager med boghvede

14. marts 2012

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen