Jeg har på det sidste haft et lille æbletema kørende og det er der kommet et par opskrifter ud af – grød og bagte donuts; begge dele kan fint bruges som morgenmad, for de små donuts er nemlig bagte.
Der er egentlig intet nyt ved denne grød, men jeg vil blot slå et slag for morgengrød – min favorit er havregrød lavet på kokosmælk, hvilket er lidt luksus, men det smager bare så godt.
Kokosgrød, 2 personer:
2 dl finvalsede havregryn
2 dl vand
2 dl kokosmælk
salt
Havre, vand og kokosmælk kommes i en gryde og simrer under omrøring i ca. 5 minutter, hvorefter grøden smages til med salt. Jeg laver min grød forholdsvis tyk, så tilsæt mere vand, hvis den skal være tyndere.
Grøden anrettes i skåle og pyntes med kanel og sprøde tern/skiver af æble.
I denne uges udgave af ALT for damerne er jeg blevet interviewet til klummen “Samtalekøkken”, hvor du kan læse lidt mere om min kogebog, salater og min livret – et fint, lille interview, hvor forsiden på min kogebog også bliver afsløret! Hvis alt går efter planen, så udkommer min bog d. 3. april og jeg håber snart at kunne vise lidt smagsprøver frem.
Disse bagte donuts med æbler er en smule mere krævende end min morgengrød, og min tålmodighed blev sat en anelse på prøve, men det endelig resultat blev heldigvis fint. Det kræver en donutform, men de findes efterhånden mange steder og er ikke specielt dyre.
Æbledonuts, 6 stk.:
120 g hvedemel (kan erstattes af mandelmel)
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 æg
1 spsk mælk
1 spsk kokosolie
2 spsk æblesirup (alm. sirup kan bruges)
ca. 3 æbler
kanel
Skær æblerne i kvarte og fjern kernehusene, skær ultra tynde, lange skiver æble og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl æbleskiverne med vand og bag dem ved 180 grader i ca. 5 minutter, så skiverne bliver helt bløde og bøjelige. Betræk donutformen med de bløde æbleskiver og læg dem, så de lapper over hinanden hele vejen rundt.
Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter røres de våde ingredienser i, og dejen røres indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ovenpå æbleskiverne. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Når de er kølet en smule af, tages de forsigtigt ud af formen, drysses med kanel og spises lune.
8 kommentarer
Hej Ditte.
Dine billeder og opskrifter på både morgengrød og æbledonuts ser super lækre ud, jeg har aldrig været glad for havregrød, MEN tror alligevel, jeg nu vil prøve med kokosmælk – det tager sikkert den “grimme” smag….
Jeg har købt “Alt for Damerne” i dag – et rigtig fint og hyggeligt interview :O) Du aner ikke, hvor meget jeg glæder mig til d. 3. april !!!
Hej Inger, tusind tak for din kommentar – næste gang du er i Kbh, så skal vi altså spise en omgang grød sammen :-) Fedt du har set interviewet – det er rigtig fint…
Hvor er dine donuts bare yndige! Og grød lavet på kokosmelk lyder bare lækkert! Det skal ihvertfald prøves :)
Tak – hvis du kan lide kokosmælk, så skal du næsten prøve at lave grøden ;-)
Kære Ditte
jeg glæder mig til morgengrøden med kokosmælk – sikke en fin ide. Spiser havregrød hver eneste morgen, også gerne tilsat lakrids!
Tak for de flotte billeder – jeg nyder at se, så dygtig du er !!
Tusind tak, Eva – mmmm, grød med lakrids er også super lækkert! Rigtig god weekend.
Hej Ditte
hvor har du købt din doghnut form? jeg har aldrig set dem i Danmark, kun på amazon og i USA
Jeg har købt min her: http://hellebergs.com/velkommen
Men har set den flere steder i DK – prøv at søge lidt rundt på nettet.