The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Et æble om dagen….

af Ditte Ingemann 31. januar 2013

Jeg har på det sidste haft et lille æbletema kørende og det er der kommet et par opskrifter ud af – grød og bagte donuts; begge dele kan fint bruges som morgenmad, for de små donuts er nemlig bagte. 

Der er egentlig intet nyt ved denne grød, men jeg vil blot slå et slag for morgengrød – min favorit er havregrød lavet på kokosmælk, hvilket er lidt luksus, men det smager bare så godt.

Kokosgrød, 2 personer:

2 dl finvalsede havregryn
2 dl vand
2 dl kokosmælk
salt

Havre, vand og kokosmælk kommes i en gryde og simrer under omrøring i ca. 5 minutter, hvorefter grøden smages til med salt. Jeg laver min grød forholdsvis tyk, så tilsæt mere vand, hvis den skal være tyndere.

Grøden anrettes i skåle og pyntes med kanel og sprøde tern/skiver af æble.

I denne uges udgave af ALT for damerne er jeg blevet interviewet til klummen “Samtalekøkken”, hvor du kan læse lidt mere om min kogebog, salater og min livret – et fint, lille interview, hvor forsiden på min kogebog også bliver afsløret! Hvis alt går efter planen, så udkommer min bog d. 3. april og jeg håber snart at kunne vise lidt smagsprøver frem.

Disse bagte donuts med æbler er en smule mere krævende end min morgengrød, og min tålmodighed blev sat en anelse på prøve, men det endelig resultat blev heldigvis fint. Det kræver en donutform, men de findes efterhånden mange steder og er ikke specielt dyre.

Æbledonuts, 6 stk.:

120 g hvedemel (kan erstattes af mandelmel)
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 æg
1 spsk mælk
1 spsk kokosolie
2 spsk æblesirup (alm. sirup kan bruges)

ca. 3 æbler
kanel

Skær æblerne i kvarte og fjern kernehusene, skær ultra tynde, lange skiver æble og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl æbleskiverne med vand og bag dem ved 180 grader i ca. 5 minutter, så skiverne bliver helt bløde og bøjelige. Betræk donutformen med de bløde æbleskiver og læg dem, så de lapper over hinanden hele vejen rundt.

Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter røres de våde ingredienser i, og dejen røres indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ovenpå æbleskiverne. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Når de er kølet en smule af, tages de forsigtigt ud af formen, drysses med kanel og spises lune.

Et æble om dagen…. was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Syrlige citrusmuffins med blå prikker
næste
gul curry og sød musik med Price…

Mere af det samme

Blend dig sund

16. januar 2018

Der står 2 (3) smoothies på et...

1. august 2017

Meget mere morgenmad

25. december 2012

Morgengrød fra køl

2. juni 2013

Gratis kogebog – Morgenmadsmissionen

4. januar 2015

Quinoa a la mande

6. februar 2012

Køleskabsgrød med et strejf af jul

7. december 2013

Morgenmad på farten

6. juli 2016

Hverdagsglamour ★ Emily Salomon

6. juli 2015

Rå cashew-yoghurt

27. august 2014

8 kommentarer

Inger 31. januar 2013 at 17:42

Hej Ditte.
Dine billeder og opskrifter på både morgengrød og æbledonuts ser super lækre ud, jeg har aldrig været glad for havregrød, MEN tror alligevel, jeg nu vil prøve med kokosmælk – det tager sikkert den “grimme” smag….
Jeg har købt “Alt for Damerne” i dag – et rigtig fint og hyggeligt interview :O) Du aner ikke, hvor meget jeg glæder mig til d. 3. april !!!

Svar
Ditte 31. januar 2013 at 19:05

Hej Inger, tusind tak for din kommentar – næste gang du er i Kbh, så skal vi altså spise en omgang grød sammen :-) Fedt du har set interviewet – det er rigtig fint…

Svar
Malin 31. januar 2013 at 20:01

Hvor er dine donuts bare yndige! Og grød lavet på kokosmelk lyder bare lækkert! Det skal ihvertfald prøves :)

Svar
Ditte 31. januar 2013 at 20:06

Tak – hvis du kan lide kokosmælk, så skal du næsten prøve at lave grøden ;-)

Svar
Eva 1. februar 2013 at 09:12

Kære Ditte
jeg glæder mig til morgengrøden med kokosmælk – sikke en fin ide. Spiser havregrød hver eneste morgen, også gerne tilsat lakrids!
Tak for de flotte billeder – jeg nyder at se, så dygtig du er !!

Svar
Ditte 1. februar 2013 at 12:29

Tusind tak, Eva – mmmm, grød med lakrids er også super lækkert! Rigtig god weekend.

Svar
Jenny 8. februar 2013 at 06:40

Hej Ditte

hvor har du købt din doghnut form? jeg har aldrig set dem i Danmark, kun på amazon og i USA

Svar
Ditte 8. februar 2013 at 20:21

Jeg har købt min her: http://hellebergs.com/velkommen
Men har set den flere steder i DK – prøv at søge lidt rundt på nettet.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen