Jeg har efterhånden lavet en del indlæg om morgenmad – det er der to grunde til – dels elsker jeg morgenmad, dels synes jeg at det er et utrolig vigtigt måltid. Jeg bor med en mand, som ikke altid er den bedste til at få spist morgenmad, så derfor er det vigtigt, at vi har noget nemt og simpelt om morgenen. Jeg spiser morgenmad hver dag, men det betyder ikke, at jeg altid har den store appetit. Derfor har jeg samlet nogle nemme idéer, som forhåbentlig kan bruges som inspiration. Der er ingen mål på opskrifterne – de er mere tænkt som inspiration, og kan laves så de passer til dig og din familie.
Hvis du er mere til grød eller sunde pandekager om morgenen, som tjek disse blogindlæg ud.
{ Yndlings-smoothie med blåbær og sojamælk }
frosne blåbær
sojamælk (jeg bruger udgaven med vanille)
banan
mandler
Alle ingredienserne blendes rigtig godt sammen og drikkes med det samme. Jeg kommer en smule hørfrøolie i min smoothie, men det kan sagtens undlades. Mandlerne giver en skøn smag og konsistens, så hvis du ikke har prøvet det før, så giv det en chance.
{ Granola – Müsli }
havregryn
mandler, grofthakkede
hasselnødder, grofthakkede
kokosflager
hørfrø
solsikkekerner
honning
en smule kanel
Bland alle ingredienser godt sammen og kom det på en bageplade med bagepapir. Rist granola’en i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter – rør undervejs. Lad granola’en køle helt af og opbevar den i et rent og tørt glas.
{ Morgensmoothie }
frosne hindbær
mælk
banan
ren vanillepulver
rabarber, i små stykker
Alle ingredienserne blendes rigtig godt sammen og drikkes med det samme. Hvis du ikke har rabarber på lager, så lav den uden eller kom f.eks. frosne jordbær i.
8 kommentarer
Tak for skøn inspiration. Hvor er dine fine glas mon købt henne?
Jeg har købt det i Rom, men har set en lignende model hos Notre Dame i København :-)
Netto har jævnligt nogle glas, der ligner – med fine guldskruelåg.
Sejt – tak for tippet :-)
Øj, den med rabarber skal jeg så meget lavet. Det lyder som en perfekt måde, at ‘camouflere’ den søde banansmag på – den har jeg ofte lidt svært ved, særligt om morgenen.
Tror faktisk jeg har et par enkelte stænger, fra sidste års høst (:
Jeg har nemlig også rabarber i fryseren fra sidste år, så jeg kommer en smule frossen rabarber i min smoothie og det er altså lækkert!
Hej Ditte.
Jeg lavede din peanut suppe i aftes, og ÅH, hvor smagte den dog helt fantastisk (selv min meget kræsne kæreste roste den – og mig – til skyerne). Jeg har delt din opskrift på min blog: http://solastdecadeblog.blogspot.dk/2013/04/spicy-peanut-and-chicken-soup.html
Tak for en super inspirende blog!!!
Tine
http://solastdecadeblog.blogspot.dk/
Hej Tine, skønt at høre og dejligt du deler opskriften :-) God aften til dig.