Efter min grød-fiasko med boghvede, som jeg bestemt ikke kunne lide, måtte jeg være opfindsom i forhold til at kunne kamuflere boghveden i noget meget lækkert. Det viste sig ikke at være så svært, for disse pandekager blev usandsynligt lækre – om det var held eller boghveden ved jeg stadig ikke.
Alle ingredienserne kommes i en blender og blendes godt sammen. Dejen skal være rimelig tyk, så juster med mere mel, hvis dejen virker for tynd. Pandekagerne skal være små, tykke og luftige. Hvis man er mere til stor og tynde pandekager, så tilsæt mere mælk og undlad bagepulver.
Pandekagerne steges på en varm pande i en smule smør til de er gyldne på begge sider. De små boghvedepandekager nydes med sirup og spises helst med fingrene!
15 kommentarer
De ser vældig lækre ud :)
De smagte også vældig godt :-)
En God måde at få boghvede på, 1 del hel boghvede 2 del vand koges i 20 min tilsættes en spsk. Smør og salt og peber, måske lidt ekstra vand hvis de er for tykke, man kan også bruge en kalvefond i stedet for vand.
I really love the pictures on this site! It’s amazing.
http://www.PSbyDila.com
Thanks for your comment ;-)
Jeg bryder mig virkelig heller ikke om boghvedesmagen, kommer den slet ikke igennem i pandekagerne?
Man kan slet ikke smage boghveden – min mand var også lidt bekymret, men han var vild med dem :-)
De er fine! Ift. mine jeg lavede forleden – uden æg. Jeg må virkelig øve mig :)
Du kan roligt kaste dig ud i dem – det kan ikke gå galt ;-)
jeg er heller ikke særlig god ven med boghveden. Synes, den har et spøjs smag og duft. MEN kan klart anbefale at lave blinis med boghvede og så servere dem med stenbiderrogn, citronsaft, dild, rødløg og creme fraische. Det skal på menuen herhjemme i aften! HAPS!
Det lyder sørme også lækkert – det må jeg teste når resten af boghveden skal bruges :-)
Hej Ditte,
Jeg har lige fundet din blog og jeg ville bare lige sige at jeg synes den er superfed!
Og så er den nogle fantastiske billeder du tager.
Ser frem til at følge den fremover!
Mvh….Jan
Griseriet.dk
Hej Jan, tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog og mine billeder :-)
Hej Ditte,
Jeg har fulgt din blog rigtig længe, og elsker at kigge tilbage i dit arkiv og se på dine “gamle” opskrifter. Jeg faldt lige over din pandekage kategori, og syntes ikke, at jeg kunne finde nogen opskrift hvor der ikke optræder nogen form for sødemiddel (sukker) eller fedtstof (smør).
Altså en opskrift, hvor begge disse ikke er til stede. Det kan godt være at jeg har misset en? Det er skam ingen kritik, men jeg ville bare lige henvise til nogle pandekager jeg lavede i dag. De er sindssygt lækre, og helt fedtfattige.
Så hvis du har lyst til at prøve nogle nye pandekager, til søndagskaffen, så føl dig gerne inspireret af denne meget lette opskrift på: http://yeuxbleuclair.blogspot.dk/2012/08/14_27.html#comment-form
Det er en fed blog du har!
Kærlig hilsen
Emilie
Hej Emilie, tusind tak for din kommentar – dejligt du kan lide min blog. Dine pandekager ser rigtig gode ud, men jeg har i mange år bagt pandekager uden fedt og sukker. Jeg må tilstå, at de bliver markant bedre med en smule sukker i dejen og lidt fedstof på panden – de optager minimalt fedt, og så længe det ikke kommer direkte i dejen, går det nok. Men tak for inspirationen :-)