The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Sund Sommer-morgenmad

af Ditte Ingemann 28. maj 2014

Grød

Sidste år lavede jeg en række artikler til Sund & Slank i ALT for damerne, bl.a disse opskrifter på en sund og sommerlig morgenmad.

Morgenmåltidet er for de fleste nok det mest rutinepræget måltid – det er måltidet, som vi tænker mindst over, men efter min overbevisning dagens vigtigste måltid. Morgenmåltidet er en del af dagens tre hovedmåltider, og bør derfor prioriteres i lige så høj grad som frokost og aftensmad. Omkring 25% af danskerne springer morgenmaden over, hvilket kan skyldes tids- eller sultmangel, men jeg vil alligevel gerne opfordre til at spise morgenmad og være kreativ og eksperimenterende i forhold til måltidet.

Der er stor gevinst ved at spise morgenmad bl.a. i forhold til appetitregulering og stabilisering af blodsukker, hvilket bedst opnåes med komplekse kulhydrater, protein og fedt. Ved at starte morgenen med grønt, masser af fibre, protein, en smule fedt og frugt får du en rigtig god og lang mæthedsfornemmelse, som påvirker dit energi- og koncentrationsniveau resten af dagen.
Hvis du er i gang med et vægttab eller gerne vil tabe dig, så lad endelig være med at springe morgenmaden over, da du bedre kan skippe fristelserne senere på dagen, hvis du kommer godt fra start med en sund og mættende morgenmad.

Her kommer mit bud på 3 slags morgenmad, som både er nemme, mættende og sunde.

Køleskabsgrød med friske bær, 4 pers: 280 kcal pr. portion

Det lyder måske en smule underligt med kold grød, men det er en rigtig god afveksling til den almindelige varme havregrød.

3 dl havregryn
4 dl skummetmælk
4 bløde dadler uden sten
2 små æbler, revet
4 spsk skyr
4 spsk mandler
ca. 12 friske jordbær
ca. 18 friske hindbær

Kom havregryn og mælk i et glas eller en anden lukket beholder – skær dadlerne i små stykker og bland dem godt sammen med havregrynsmassen, som stilles på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble. Top grøden med hakkede mandler og friske bær eller anden frugt.

smoothie

Morgen-smoothie med mandler, 4 pers: 135 kcal pr. portion

Det er rigtig lækkert at tilsætte mandler eller andre nødder i smoothies – det giver en rigtig god og knasende konsistens. Hvis du ikke har den store sult om morgenen, så prøv med denne smoothies, for den mætter rigtig godt.

2 små, modne bananer
175 g blåbær
2 spsk mandler
4 dl minimælk, kan erstattes af fx. rismælk eller mandelmælk

Kom alle ingredienserne i en blender eller brug en stavblender og blend det hele rigtig godt sammen – servér gerne smoothies’ene med det samme.

Blåbær kan sagtens erstattet af hindbær, brombær eller jordbær, og prøv også at blende et par håndfulde frisk spinat med i din morgen-smoothie.

vafler

Grove vafler med kanel, 4 pers: 280 kcal pr. portion

Disse vafler er super lækre til morgenmad, men tager en smule ekstra tid, hvilket gør dem perfekte til lørdag eller søndag morgen.

75 g hvedemel, kan erstattes af mandelmel
75 g fuldkornsmel, kan erstattes af mandelmel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk ren vanillepulver
1 spsk kokosolie, smeltet
1 æg
2,5 dl skummetmælk

2,5 dl skyr
1 moden banan
4 spsk friske blåbær

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Kom kokosolie, æg og mælk i en anden skål og bland de tørre ingredienser i – rør det hele godt rundt indtil dejen er glat og uden klumper. Varm vaffeljernet rigtig godt op. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet og bag vaflerne i ca. 4 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

Kom skyr i en skål og rør banan og blåbær ud i det – servér vaflerne sammen med skyr’en.

Sund Sommer-morgenmad was last modified: maj 28th, 2014 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mine sunde søde sager
næste
Hjemmelavet yoghurt

Mere af det samme

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Rig på rester med øllebrød

6. november 2012

Morgenmadscrumble med bær

20. april 2017

Køleskabs-havregrød

2. august 2012

Quinoa a la mande

6. februar 2012

Ingefær & Ananas-smoothie

3. marts 2012

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

trendy grød

14. december 2011

De nemmeste pandekager

11. september 2015

4 kommentarer

Miri 28. maj 2014 at 17:19

Meget indbydende billeder af lækker lækker morgenmad :) Jeg er morgenmads spiser ! Heldigvis :)

Svar
Ditte 29. maj 2014 at 17:40

Mange tak – morgenmad er det bedste :-)

Svar
Sonja {Dagmar's Kitchen} 3. juni 2014 at 14:55

Så härliga inspirerande bilder! Jag älskar också frukost (ja, så heter det på svenska!) och det blir mer och mer viktigt för mig att variera den och hitta nya inspirerande idéer till dagens första måltid. Knus från Sverige ;-)

Svar
Ditte 3. juni 2014 at 15:09

Tusind tak, Sonja – jeg elsker også morgenmad/frukost, og er altid på jagt efter ny inspiration :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen