The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Mere morgenmad, tak!

af Ditte Ingemann 14. oktober 2012

Som jeg tidligere har skrevet, så er morgenmad super vigtigt for mig – måske det vigtigste måltid. Jeg er hele tiden på jagt efter nye morgenmads-idéer – hvis du også er det, så læs mere her, hvor jeg har samlet tre af slagsen, som måske kan inspirere dig til at skifte den traditionelle morgenmad ud. 

Den første morgenidé er egentlig bare en simpel havregrød tilsat kanel, vanillepulver, honning, mandler og friske figner – altså en luksus udgave af den klassiske havregrød, som bliver en smule kedelig i længden.

Vanillegrød, 2 pers.:

2 dl havregryn
4 dl vand
1 tsk kanel
1 tsk ren vanillepulver
et nip salt
2 spsk mandler
2 figner
flydende honning

Havregryn og vanille kommes i en gryde sammen med vand og simrer under omrøring i ca. 5 minutter, hvorefter grøden smages til med kanel og salt. Jeg laver min grød forholdsvis tyk, så tilsæt mere vand, hvis den skal være tyndere.

Grøden anrettes i skåle og pyntes med hakkede mandler, små stykker figner og honning.

Jeg kendte ikke til bircher muesli før min moster anbefalede det i forbindelse med indlægget om køleskabsgrød – de minder nemlig en smule om hinanden. Bircher muesli kan laves på mange måder og da jeg var i Berlin fik jeg en rigtig lækker variant, som var fortyndet rigtig meget med mælk og fyldt med tørrede frugter. Min egen version er tyk og med frisk frugt i stedet for tørrede.

Bircher muesli, 2 pers.:

60 g speltflager eller grovvalsede havregryn
2,5 dl kærnemælk
1 tsk ren vanillepulver
ca. 100 g skyr
2 spsk agvesirup
2 spsk mandler
1 spsk usaltede pistacienødder
2 pærer, eller anden frisk frugt

Rør speltflager, kærnemælk og vanille sammen og kom det i et sylteglas eller en anden lukket beholder og stil det på køl natten over. Næste morgen røres det sammen med skyr eller yoghurt – hvis du ønsker en tyndere konsistens, så rør det op med mælk. “Grøden” toppes med sirup, hakkede nødder og små stykker frugt.

Hjemmelavet musli er en af mine favorit-ting om morgenen. Det gode ved musli er, at du stort set kan komme alle slags nødder, kerner, gryn og flager i, og det smager bare altid godt. Jeg er helt klart mest til ristet musli fremfor “rå” musli.

Musli med kokos:

30 g mandler
30 solsikkekerner
30 g kokosflager
30 g hørfrø
50 g havregryn
50 g speltflager
30 g boghvedeflager
1-2 spsk kokosolie
1-2 spsk flydende honning

Start med at tænde ovnen på 175 grader. Mandler og solsikkekerner hakkes groft og blandes med kokos, hørfrø, havregryn, spelt- og boghvedeflager. Når det hele er blandet sammen tilsættes kokosolie og honning og der røres godt rundt til det hele er dækket af olie og honning og er en smule klisteret.

Det hele kommes på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen i ca. 20 minutter – der skal røres i muslien undervejs og når det hele er gyldent og sprødt tages muslien ud, køles af og opbevares i en tætsluttet beholder.

Har du mon en favoritidé til morgenmaden, så del den gerne :)

Mere morgenmad, tak! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sort Salat
næste
Rød “risotto”

Mere af det samme

Boghvedepandekager med blåbær

18. september 2012

Yndlingsgrød

19. februar 2012

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Yoghurt lavet af havregryn

11. marts 2018

Æble & Spinat

29. december 2011

Rå cashew-yoghurt

27. august 2014

Køleskabsgrød

5. september 2012

Hip hirsegrød

26. januar 2012

Havregrød & Lakrids

19. januar 2012

Vaniljevafler med quinoa & banan

20. januar 2014

23 kommentarer

Agathe 14. oktober 2012 at 18:44

Åhh hvor dejligt med ny inspiration til morgenmaden. Det er helt klart mit yndlingsmåltid og jeg elsker at prøve nye morgenmadsopskrifter! Jeg er specielt vild med “skåle-mad”, som vi kalder det herhjemme, så ovenstående er jo bare fede nye tips :)
Du nævner vanillepulver – er der ikke noget med, at det er sundere end vanillesukker? Og hvor køber man pulveret henne?

Svar
Ditte 14. oktober 2012 at 18:51

Hej Agathe, jeg bruger vanillepulver fra Urtekram, som er ren vanille, altså uden tilsat sukker. Det er ligesom vanillestænger, bare en del nemmere når det skal gå stærkt ;-)

Svar
Michelle 14. oktober 2012 at 18:59

åh, hvor er det lækkert med alle de morgenmadsforslag. Jeg ved jo slet ikke, hvor jeg skal starte!

Svar
Ditte 14. oktober 2012 at 19:03

Tak Michelle :-)

Svar
Isabella 14. oktober 2012 at 20:50

Min favorit morgenmad for tiden er syr med Æble/ingefær kompot med mandler og lidt honning. Det gør bare starten på dagen bedre

Svar
Ditte 14. oktober 2012 at 21:02

Kompot med æble og ingefær lyder super lækkert – det må afprøves :-)

Svar
Birgit Mathiesen 15. oktober 2012 at 06:46

Ja morgenmaden er en vigtig start på dagen..
Jeg har netop lavet den smukkeste marmelade/kompot af hokkaido, æble, appelsin, citron, frisk ingefær og vanilie, sååå lækkert på både nybagte boller og skyr og sikke en farve :))

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 07:01

Mmmmm, det lyder sørme lækkert og meget passende til efteråret :-)

Svar
Anne 15. oktober 2012 at 08:06

Sikke lækre varianter, særligt den med figen gad jeg gerne at prøve. Har dog sjældent tid i hverdagene til at eksperimentere, da jeg møder tidligt på min uddannelse, men i weekenden ville det være oplagt (:

– Anne

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 08:45

Ja, mine morgenmadsforslag er alle perfekte til en weekend, hvor man har god tid :-)

Svar
Nada Louise Cay 15. oktober 2012 at 08:07

Hej Ditte.

Jeg er stødt på køleskabsgrød tidligere, men det var en trist oplevelse, men sådan som du “forkæler” dine udgaver, ja så er det da virkelig værd at overveje.
Kan køleskabsgrød laves uden mælk? Eller bliver det så bare ren tapetklister?

Altså øllebrød er jo også en lækkerbisken om morgenen – ellers er jeg selv rigtig meget til grød, og pifter dem gerne op som dig med nødder og tørret eller rå frugt. Forleden lavede jeg en lyn-kompot af nogle lidt kedelige blommer, de blev skåret i både, kom i gryden med en halv vanillestang og en sjat agavesirup. Og så blev det serveret ovenpå dels havregrød og skyr. Mums. På den måde blev jeg fri for sukker.

Tilsidst er jeg nød til at spørge dig, redigerer du dine billeder? Og hvis, i hvilket program? Elsker din styling og dine billeder!

Mvh La Cucina Nada, der lige nu drikker morgenkaffe og ikke kan komme i gang med min opgave …

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 08:49

Hej Nada, Jeg har ikke prøvet at lave køleskabsgrød uden mælk, men det bliver altså også en smule klistret med mælk, så du skal sørge for at røre det godt rundt inden servering. Jeg har længe overvejet øllebrød, men husker det ikke som nogen lækkerbisken fra min barndom – har du en god opskrift?
Ja, jeg redigerer mine billeder og bruger primært Aperture til billedebehandling og photoshop til mine grafiske elementer :-)
Rigtig god dag til dig – håber du kommer i gang med opgaven ;-)

Svar
Christina 15. oktober 2012 at 08:21

Hvor ser det godt ud Ditte.
For tiden er jeg fan af havregrød med krydret æble/ingefær-kompot, det pepper virkelig grøden op og giver masser af smag!
Bruger fx denne her: http://smagsloejer.dk/2012/09/aebleingefaer-kompot-perfekt-kryddertopping-til-lunt-brod-eller-grod/

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 08:50

Tusind tak, Christina. Nu er du den tredje, som anbefaler kompot med ingefær – jeg må absolut teste det :-)

Svar
Tine 15. oktober 2012 at 16:27

Åh, hvor ser det LÆKKERT ud – tak for skøn inspiration!

/Tine
http://madmusikmode.blogspot.nl/

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 17:11

Tak Tine :-)

Svar
Birgit Mathiesen 15. oktober 2012 at 18:05

Morgenmad og aftenkaffe…
Jeg har lige lavet dine skønne og lækre bountybar, mums :))))))

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 18:07

Mumme!

Svar
Vinnie 15. oktober 2012 at 20:09

Rigtig gode opskrifter – gid jeg havde tiden til at kunne lave noget særligt om morgen – værdsætter desværre de ekstra 10 minutter i sengen :) Dårlig vane

Svar
Greta 17. oktober 2012 at 13:35

Tak for lækker inspiration!! Jeg bliver simpelthen nødt til at høre, hvor er den rustikke skål med hank fra?

Svar
Ditte 17. oktober 2012 at 19:40

Den er fra Würtz keramik ;-)

Svar
AJ 19. november 2012 at 07:35

Mmm vanillegrøden blev rigtig god!
Tak for en god blog :-)

Svar
Ditte 19. november 2012 at 22:51

Dejligt den faldt i din smag!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen