The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Den bedste morgenmad

af Ditte Ingemann 13. oktober 2014

morgenvafler

I går, søndag, stod den på forkælelsesmorgenmad med vafler serveret med friske bær, flødeskum og hasselnøddesmør. Det smagte så eventyrligt godt, og kombination af disse ting er simpelthen perfekt. Vaflerne er lavet med mandelmel, hvilket gør dem glutenfrie, og de er også uden tilsat sukker. Ønsker du en mælkefri udgave, så brug kokosmælk eller fx. mandelmælk og undlad flødeskummet. 

Glutenfrie morgenvafler

Mandelvafler, 4 stk.:

140 g alm. mandelmel
2 æg, str. L
½ tsk bagepulver
1,25 dl mælk (kokosmælk, mandelmælk el. alm mælk)
½ tsk salt
1 tsk ren vanillepulver

kokosolie til stegning

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt og vanille. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper.

Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er helt gyldne. Fortsæt til al dejen er brugt op. Pas på med at åbne vaffeljernet før efter et par minutter, for ellers vil dejen hænge fast.

Vaflerne spises med det samme, og gerne med letpisket fløde, nøddesmør og friske bær eller frugt. Disse vafler bliver ikke sprøde som alm. vafler, men de har en dejlig konsistens og smag, og er meget mættende.

Hasselnøddesmør:

200 g hasselnødder
evt. 1 tsk kokosolie

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter eller indtil de bliver gyldne – lad dem køle en smule af, og gnid dem så skallen løsnes og falder af. Kom de afskallede hasselnødder i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes olie, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas.

Sukkerfrie morgenvafler

Den bedste morgenmad was last modified: december 15th, 2014 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sundt bagværk!
næste
Græskarsuppe & nøddebrød

Mere af det samme

Mætte morgener

21. april 2013

Sukkerfri Granola

23. januar 2016

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Morgenmadsmissionen

25. november 2013

Køleskabsgrød

5. september 2012

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Baconmuffins fra GO’morgen DK

6. februar 2015

Hip hirsegrød

26. januar 2012

Morgenmad med masser af smag

25. juni 2013

9 kommentarer

Anne-Dorthe 13. oktober 2014 at 13:23

Uha! Får helt lyst til vafler! Det kunne være jeg skulle prøve denne opskrift :-D

http://www.annedortheandersen.dk

Svar
Ditte Ingemann 13. oktober 2014 at 15:12

De smager skønt og er mættende, men de får desværre ikke den sprøde konsistens som alm. vafler – synes bestemt du skal prøve opskriften alligevel.

Svar
Tine 13. oktober 2014 at 13:37

Mums :)
De smager også extra godt hvis man tilsætter lidt chiafrø og revet citron skal :)

Svar
Ditte Ingemann 13. oktober 2014 at 15:11

Mmmm, elsker citronskal!

Svar
Inger 13. oktober 2014 at 17:58

NU skal jeg ha mit vaffeljern fundet frem igen. Det er alt for længe siden, vi har spist vafler, men dine ser så lækre ud, og jeg synes det lyder så lækkert med mandelmel og uden sukker – perfekt :-))

Svar
Ditte Ingemann 13. oktober 2014 at 19:19

God idé – vafler er bare så lækkert :-)

Svar
Linda Skovgaard 8. december 2014 at 07:13

Hej Ditte,
Tak for en dejlig inspirerende side :)

Vil lige høre hvor du køber MANDEmel og om man mon kan bruge det til at bage sin egen mand? ;)

Mvh. Linda

Svar
Helena N. 10. december 2014 at 21:25

Hej, må man spørge om, hvor mon den fine sorte tallerken er fra? :-)

Svar
Grith Hammershaimb 2. februar 2015 at 20:28

Lækre vafler, vil lave dem til børnehaven som har 0 sukkerpolitik ;)

Mon ik man kan putte hvidtøl i for sprødhed…ligesom med pandekager? :)

Vh Grith

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen