Først vil jeg starte med at sige tusind tak for alle de søde og rørende kommentarer forleden dag, på indlægget om mit kogebogsprojekt – nu glæder jeg mig bare endnu mere til at få bogen gjort færdig og få den ud på hylderne.
Jeg er gået i gang med projekt “dadel”, forstået på den måde, at jeg propper dadler i alt hvad der kan proppes dadler i… Jeg købte et stort parti med hjem fra Egypten og det betyder jeg må være lidt kreativ. I går lavede jeg dadelkugler med havregryn og kanel – opskrift kommer på et senere tidspunkt. Men i sidste uge lavede jeg en ny omgang køleskabsgrød med dadler og yoghurt.
Køleskabsgrød med dadler, 2 personer:
2 dl havregryn
Ca. 2 dl mælk
1 dl yoghurt, naturel
1 tsk ren vanillepulver
1 spsk æblesirup (eller andet sødemiddel)
Ca. 4-6 dadler
Evt. mandler eller andet lækkert til topping
Skær dadlerne i små stykker og bland alle ingredienserne sammen i et glas, som stilles på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering og top den med hakkede nødder eller frisk frugt. Spæd op med mere mælk, hvis grøden er blevet for fast!
10 kommentarer
Ej, hvor spændende- du koger den slet ikke op !
Dine billeder er bare så smukke :)
Nej, ingen kogning ;-) nemt og lækkert.. Og koldt :-)
Hov, nu fik jeg slet ikke sagt kæmpe tillykke til den bog – selvom den var præcis det jeg tænkte da jeg læste dit sidste indlæg. Jeg glæder mig til den kommer ud på hylderne, så at man kan se og læse endnu mere The Food Club. Jeg synes simpelthen at det er så sejt gået af dig! :)
Jamen, mange tusind tak Linn! Jeg glæder mig også rigtig meget til at se min egen bog færdig og på hylderne! Tak :-)
NØJJJ det ser lækkert ud ;)
Har lige smidt en portion i køleskabet, så jeg gjæder mig til imorgen tidligt
Håber det bliver godt og falder i din smag – god fornøjelse imorgen tidlig ;-)
Mums det ser lækkert ud.. Et godt alternativ til den varme grød!
Bruger du grovvalsede eller finvalsede havregryn? :)
Tillykke med kogebogen.. Glæder mig til at se resultatet
Hej Nadja, jeg har kun lavet grøden med finvalsede, men tror sagtens du kan bruge de grove ;-)
Ohhhh en lækker lille sag!
Har eksperimenteret lidt videre og prøvet at lave den med grovvalsede fuldkorns havregryn og Skyr i stedet for mælk samt en stor ske vanille proteinpulver. Ameeeen! Himlen bor nu på øverste hylde i køleskabet i fin marmeladekrukke.
Serverede den som dessert forleden med hjemmesyltede æbler på toppen – den gik rent ind!
Tak for alle dine skønne opskrifter og inspirerende billeder!
Mmm, det lyder sørme lækkert! Dejligt du følger med :-)