The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Guide til den perfekte greenie

af Ditte Ingemann 19. februar 2017

Langt de fleste morgener starter for mit vedkommende med en greenie; altså en smoothie, hvor en stor del er grøntsager. Jeg er vild med at starte dagen med et grøntsags-boost og jeg tror aldrig jeg bliver træt af min greenie. Jeg har efterhånden delt billeder af min grønne morgenmad utrolig mange gange på Instagram, og mange af jer har også testet min opskrift og delt billeder af den – det er så dejligt at følge med, så bliv endelig ved med det. 

Efter rigtig mange forsøg og eksperimenter har jeg nu fundet frem til, hvad der for mig er, den perfekte greenie, og den kan både laves i en simpel og deluxe version. I perioder drikker jeg min greenie og andre gange laver jeg den en smule tykkere, hælder den i en skål, topper med granola og spiser den med en ske.

{ GREENIE } 
1 person

Hvis din blender ikke er super kraftig, så lad spinat og broccoli tø en smule op inden det blendes. Jeg kan godt lide at lave en rimelig tyk greenie og hælde den i en skål og toppe med granola eller anden knas – juster selv med væske alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg bruger en kombination af spinat og broccoli, da grønne grøntsager bidrager med masser af gode fibre, som er gavnlige for vores fordøjelse og medvirker til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den.

100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
1 moden banan
ca. 2 dl væske, fx. vand, mandelmælk eller kold te (jeg bruger 1 dl mandelmælk og 1 dl kold pebermyntete)
5-8 g frisk ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk lakridspulver

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola.

Deluxe greenie:
Tilføj 1 tsk peanutbutter, et par mynteblade og 1/2 -1 tsk hvedegræspulver

TIP til rengøring af blender: Efter brug skylles blenderen, derefter fyldes den halvt op med varmt vand og der tilsættes et par dråber opvaskemiddel – tænd for blenderen og blend i ca. 20-30 sek, hvorefter din blender er ren og skinnende.

{ Ingefær-granola }
1 liter

2 dl havregryn
1 dl mandler, grofthakkede
1 dl solsikkekerner
1 dl kokosmel
2 spsk chiafrø
1 dl æblemos
20 g ingefær, revet
1 spsk kokosolie
2 spsk peanutbutter

Bland gryn, mandler, kerner, kokos og chiafrø sammen i en skål. Smelt kokosolie og peanutbutter sammen i en lille gryde og mix det med revet ingefær og æblemos. Vend de våde ingredienser sammen med de tørre og fordel blandingen på en bageplade med papir – der må gerne være nogle små klumper rundt omkring. Bag det ved 200 grader, varmluft, i 15 minutter – rør derefter rundt i granola’en og bag igen i ca. 15 minutter til det hele er gyldent og sprødt. Lad det køle helt af inden det kommes i en rent glas. Kan holde et par uger.

Guide til den perfekte greenie was last modified: august 1st, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Magiske Marrakech
næste
Vinterkage med jordskokker og varme krydderier

Mere af det samme

Sukkerfri Granola

23. januar 2016

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Boghvedepandekager med blåbær

18. september 2012

Havregrød til 10 point

8. januar 2012

Meget mere morgenmad

25. december 2012

Pandekager au citron

13. maj 2012

Morgenmad med æg!

11. marts 2013

Surdejsboller med ølandshvede

7. august 2014

Rug-pandekager med kanel

4. juli 2012

Morgenmad på farten

6. juli 2016

6 kommentarer

Anne 19. februar 2017 at 22:24

Hej :) tror du man ville kunne bytte peanutbutter i granolaen ud med en anden nøddesmør eller andet alternativ? Tak for en inspirerende blog!

Svar
Ditte Ingemann 20. februar 2017 at 14:47

JA! Helt sikkert :-)

Svar
Der står 2 (3) smoothies på et bord.... - The Food Club 1. august 2017 at 20:01

[…] Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola. […]

Svar
Linette 14. november 2017 at 09:33

Hej Ditte :)
Hvor mange kalorier er der mon i greenien (minus granolaen)? Overvejer at lave den som supplement til min morgenmad bestående af 1,5 dl havregryn, 1 spsk chiafrø og 2 dl soyamælk for at få nogle grøntsager indenbords fra morgenstunden. Men ville helst ikke tippe kalorieregnskabet fra start :)

Svar
Ditte Ingemann 18. november 2017 at 20:08

Hej Linette, Det ved jeg desværre ikke – jeg næringsberegner ikke mine opskrifter.

Svar
Blend dig sund - The Food Club 16. januar 2018 at 19:31

[…] Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 2 minutter. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola. […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971