Langt de fleste morgener starter for mit vedkommende med en greenie; altså en smoothie, hvor en stor del er grøntsager. Jeg er vild med at starte dagen med et grøntsags-boost og jeg tror aldrig jeg bliver træt af min greenie. Jeg har efterhånden delt billeder af min grønne morgenmad utrolig mange gange på Instagram, og mange af jer har også testet min opskrift og delt billeder af den – det er så dejligt at følge med, så bliv endelig ved med det.
Efter rigtig mange forsøg og eksperimenter har jeg nu fundet frem til, hvad der for mig er, den perfekte greenie, og den kan både laves i en simpel og deluxe version. I perioder drikker jeg min greenie og andre gange laver jeg den en smule tykkere, hælder den i en skål, topper med granola og spiser den med en ske.
{ GREENIE }
1 person
Hvis din blender ikke er super kraftig, så lad spinat og broccoli tø en smule op inden det blendes. Jeg kan godt lide at lave en rimelig tyk greenie og hælde den i en skål og toppe med granola eller anden knas – juster selv med væske alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg bruger en kombination af spinat og broccoli, da grønne grøntsager bidrager med masser af gode fibre, som er gavnlige for vores fordøjelse og medvirker til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den.
100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
1 moden banan
ca. 2 dl væske, fx. vand, mandelmælk eller kold te (jeg bruger 1 dl mandelmælk og 1 dl kold pebermyntete)
5-8 g frisk ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk lakridspulver
Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola.
Deluxe greenie:
Tilføj 1 tsk peanutbutter, et par mynteblade og 1/2 -1 tsk hvedegræspulver
TIP til rengøring af blender: Efter brug skylles blenderen, derefter fyldes den halvt op med varmt vand og der tilsættes et par dråber opvaskemiddel – tænd for blenderen og blend i ca. 20-30 sek, hvorefter din blender er ren og skinnende.
{ Ingefær-granola }
1 liter
2 dl havregryn
1 dl mandler, grofthakkede
1 dl solsikkekerner
1 dl kokosmel
2 spsk chiafrø
1 dl æblemos
20 g ingefær, revet
1 spsk kokosolie
2 spsk peanutbutter
Bland gryn, mandler, kerner, kokos og chiafrø sammen i en skål. Smelt kokosolie og peanutbutter sammen i en lille gryde og mix det med revet ingefær og æblemos. Vend de våde ingredienser sammen med de tørre og fordel blandingen på en bageplade med papir – der må gerne være nogle små klumper rundt omkring. Bag det ved 200 grader, varmluft, i 15 minutter – rør derefter rundt i granola’en og bag igen i ca. 15 minutter til det hele er gyldent og sprødt. Lad det køle helt af inden det kommes i en rent glas. Kan holde et par uger.
6 kommentarer
Hej :) tror du man ville kunne bytte peanutbutter i granolaen ud med en anden nøddesmør eller andet alternativ? Tak for en inspirerende blog!
JA! Helt sikkert :-)
[…] Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola. […]
Hej Ditte :)
Hvor mange kalorier er der mon i greenien (minus granolaen)? Overvejer at lave den som supplement til min morgenmad bestående af 1,5 dl havregryn, 1 spsk chiafrø og 2 dl soyamælk for at få nogle grøntsager indenbords fra morgenstunden. Men ville helst ikke tippe kalorieregnskabet fra start :)
Hej Linette, Det ved jeg desværre ikke – jeg næringsberegner ikke mine opskrifter.
[…] Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 2 minutter. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola. […]