The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Efterårsmorgenmad

af Ditte Ingemann 29. september 2012

Jeg elsker morgenmad og især min morgenkaffe – det er vigtigt for mig at afveksle mit morgenmåltid, for jeg bliver lynhurtigt træt af at spise det samme hver morgen. For mange handler det om at komme hurtigt ud af døren og derfor bliver morgenmaden nedprioriteret – det kender vi jo nok allesammen, men jeg har flere bud på hurtige og nemme morgenmåltider, som kan ses her og her!

Her kommer to idéer til morgenmaden, som måske hører til i den lidt luksuriøse ende, men de vil passe perfekt ind i weekenderne, hvor man måske har lidt ekstra tid om morgen. 

Kokosgrød, 2 personer:

2 dl finvalsede havregryn
2 dl vand
2 dl kokosmælk
salt

Havre, vand og kokosmælk kommes i en gryde og simrer under omrøring i ca. 5 minutter, hvorefter grøden smages til med salt. Jeg laver min grød forholdsvis tyk, så tilsæt mere vand, hvis den skal være tyndere.

Grøden anrettes i skåle og pyntes med kokosflager, hakkede mandler og frisk frugt.

Skyr med friske figner og honningristede mandler, 2 personer:

200 g skyr
2 figner
1 spsk flydende honning
2 spsk mandler
1 spsk grovvalsede havregryn

Varm en pande op, kom mandlerne på og rist dem et par minutter. Tilsæt honning og havregryn og vend det hele godt rundt.  Lad det simre på panden i ca. 2 minutter før blandingen spredes ud på et stykke bagepapir, hvor det køler af. Kom skyr i skåle, skær fignerne i skiver eller kvarte.

Når mandlerne er blevet kolde og sprøde, hakkes de groft og kommes ovenpå skyr sammen med figner og spises med det samme.

Efterårsmorgenmad was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Berlin Guide
næste
Pop, pop, popcorn!

Mere af det samme

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Gratis bog – fra mig til dig

1. december 2017

Hotcakes – Pandekager

8. januar 2015

Morgengrød fra køl

2. juni 2013

Morgenmadsmissionen

25. november 2013

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Choke-shake med avocado & hemp

22. oktober 2016

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Hjemmelavet nøddemælk – nærende mælk af nødder,...

20. marts 2017

Der står 2 (3) smoothies på et...

1. august 2017

10 kommentarer

Anne 29. september 2012 at 11:10

Sikke nogle lækre varianter – jeg e rogså vild med havregrød om morgenen, eller til middagsmad, som jeg har fået her idag. For tiden er æblestykker og godt med kanel min favorit.

– Anne

Svar
Ditte 29. september 2012 at 15:31

Kanel og æble er også super lækkert!

Svar
Annika 29. september 2012 at 13:00

Den kokoshavregrød lyder god – og let at huske med 2-2-2 til 2 ;)

Svar
Ditte 29. september 2012 at 15:30

Grød med kokosmælk er lige i øjeblikket min favorit – det smager super skønt!

Svar
Trine 29. september 2012 at 14:04

Hvad blev der egentlig nogensinde af det flotte/spændende kanelbrød, som du postede et billede af på Facebook.. Kommer opskriften her?

Svar
Ditte 29. september 2012 at 15:20

Ja, det kommer her på bloggen. Men der går lidt tid :-)

Svar
Ida 29. september 2012 at 16:44

Mums!! Kunne virkelig godt tænke mig at smage den med figner. Det ser så lækkert ud!! Spiser man virkelig hele fignen? Jeg tror kun jeg har smagt ‘kødet’…

Svar
Ditte 29. september 2012 at 16:57

Hvis skallen er pæn og ren, så spiser jeg det hele :-) det kan du sagtens!

Svar
Anne 29. september 2012 at 18:24

Det ser jo ALT for lækkert ud – den må jeg prøve! Prøvede lige din havregrød med lakrids og hirsegrøden og de var begge fantastiske! Tusind tak for en SKØN SKØN blog! Tænkte på, om det ikke ville være fedt med en ‘Sund’ kategori? Elsker alt dit mad, men savner nogle gange sundere alternativer til kager, snacks osv.? :)

Svar
Ditte 29. september 2012 at 18:44

Tak for din kommentar Anne – dejligt du læser med. Grøden med kokosmælk, smager super godt – total luksus morgenmad for mig :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen