Jeg befinder mig i disse dage i Berlin, og jeg har allerede spist masser af god mad og drukket en del kopper kaffe. Min morgen startede med Bircher müsli, som er en slags køleskabsgrød med nødder og tørrede frugter. Det minder en smule om denne grød, som jeg lavede et par dage før jul, og som smager rigtig skønt og mætter på den helt rigtige måde.
Cremet køleskabsgrød, 2 pers.:
2 dl havregryn
ca. 2 dl mælk
1 tsk ren vaniljepulver
2-3 spsk skyr
1 æble, revet
1 spsk mandler
1 spsk valnødder
1/2 granatæble
Kom havregryn, mælk og vaniljepulver i et glas eller en anden lukket beholder – rør det hele godt sammen, og stil grøden på køl til næste morgen.
Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble – smag grøden til. Hvis du ønsker en mere sød grød, så tilsæt fx en smule flydende honning. Top grøden med hakkede nødder og granatæblekerner – servér grøden med det samme.
16 kommentarer
Mums ser lækkert og sundt ud, hvordan “skræller” du kernerne ud af granatæblet ?. Sidst jeg skulle bruge granatæble måtte jeg male min køkkenvæg, da det sprøjtede så meget og jeg kunne ikke få det røde af. Forsat god ferie :-)
Hej Eva, Det kan næsten ikke undgåes at få saft fra æblet udover det hele.. Men pas på dit tøj, for det kan være svært at få af igen :-) Jeg plejer at halvere æblet og banken hårdt på skallen, så kommer de små kerner nemt ud…
Den nemmeste måde at ordne granatæbler på, er ved at halvere granatæblet og derefter løsne alle kernerne nede i en stor skål med vand. Så undgår man ALT svineriet!
Tak for det gode tip :-)
De løsnes bedst ved at trykke granatæblet hårdt ned mod bordpladen og rulle det, mens man trykker. Altså før man skærer i æblet. Så er kernerne løse og lette at skrabe ned i en skål.
Hej! Jeg er på vej til Berlin i næste måned, og skal på på et hotel hvor jeg har fravalgt morgenmad. Kan du anbefale nogle gode steder, med sund og spændende morgenmad i byen?
Den ser lækker ud, den grød! :-)
Der er rigtig mange steder med god morgenmad i Berlin… Nu ved jeg ikke hvilket område I skal bo i, men jeg kan bl.a anbefale St. Oberholz og Gipfeltreffen. Rigtig god tur til Berlin :-)
Tusind tak for tipsene ang. Granatæblet så nu tør jeg kaste mig ud i granatæble igen.
Hej Ditte
Fantastisk opskrift og blog du har. har længe været på udkig efter ny topping til min grød.
De bedste hilsner
Samantha Fotheringham
Tusind tak – godt nytår!
Hej Ditte
Må jeg spørge om navnet på den font du bruger til det øverste billede? :-)
Hvis du mener skåskriften, så hedder den Dawning of a new day
Tak for dit hurtige svar. Det var nu mere skriften, som er brugt til vanilje og grantæble jeg er interesseret i :-)
Et lille ekstra tip til granatæblerne. Skær ikke helt igennem æblet, så undgår du at skære de saftige kerner over, men skær kun gennem skallen “rundt om ækvator” og vrid så æblet fra hinanden i de to halvdele. Hold det ned i en stor skål med den flade side ned i håndfladen, og løsn kernerne ved at banke på skallen med en ske.
Inspirerende blog. :)
Hej Ditte, super skøn blog og inspirerede! Jeg er ved at lave denne grød, men jeg har ikke noget skyr. Kan jeg bruge tykmælk i stedet?
1000 tak :-) Du kan sagtens bruge tykmælk, men tilsæt en smule mindre, da det er knap så tykt som skyr…. Jeg har også lige sat gryn i blød til en portion til i morgen tidlig!