The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Den bedste morgengrød

af Ditte Ingemann 27. december 2013

cremet grod

Jeg befinder mig i disse dage i Berlin, og jeg har allerede spist masser af god mad og drukket en del kopper kaffe. Min morgen startede med Bircher müsli, som er en slags køleskabsgrød med nødder og tørrede frugter. Det minder en smule om denne grød, som jeg lavede et par dage før jul, og som smager rigtig skønt og mætter på den helt rigtige måde. 

Cremet køleskabsgrød, 2 pers.:

2 dl havregryn
ca. 2 dl mælk
1 tsk ren vaniljepulver
2-3 spsk skyr
1 æble, revet
1 spsk mandler
1 spsk valnødder
1/2 granatæble

Kom havregryn, mælk og vaniljepulver i et glas eller en anden lukket beholder – rør det hele godt sammen, og stil grøden på køl til næste morgen.

Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble – smag grøden til. Hvis du ønsker en mere sød grød, så tilsæt fx en smule flydende honning. Top grøden med hakkede nødder og granatæblekerner – servér grøden med det samme.

cremet morgengrød

Den bedste morgengrød was last modified: december 27th, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
★ Spiselige julegaver ★
næste
Tak for mad ★

Mere af det samme

Blend dig sund

16. januar 2018

Søndagssaft

16. oktober 2011

Hjemmelavet nøddemælk – nærende mælk af nødder,...

20. marts 2017

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Mandelsmør

20. oktober 2011

Hverdagsglamour ★ Emily Salomon

6. juli 2015

Morgenmadsmissionen

25. november 2013

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Små pandekager med boghvede

14. marts 2012

god grød gør godt

26. marts 2012

16 kommentarer

Eva staby 27. december 2013 at 18:49

Mums ser lækkert og sundt ud, hvordan “skræller” du kernerne ud af granatæblet ?. Sidst jeg skulle bruge granatæble måtte jeg male min køkkenvæg, da det sprøjtede så meget og jeg kunne ikke få det røde af. Forsat god ferie :-)

Svar
Ditte 27. december 2013 at 18:52

Hej Eva, Det kan næsten ikke undgåes at få saft fra æblet udover det hele.. Men pas på dit tøj, for det kan være svært at få af igen :-) Jeg plejer at halvere æblet og banken hårdt på skallen, så kommer de små kerner nemt ud…

Svar
Christine 27. december 2013 at 22:04

Den nemmeste måde at ordne granatæbler på, er ved at halvere granatæblet og derefter løsne alle kernerne nede i en stor skål med vand. Så undgår man ALT svineriet!

Svar
Ditte 28. december 2013 at 00:32

Tak for det gode tip :-)

Svar
Irma Christensen 16. marts 2019 at 16:24

De løsnes bedst ved at trykke granatæblet hårdt ned mod bordpladen og rulle det, mens man trykker. Altså før man skærer i æblet. Så er kernerne løse og lette at skrabe ned i en skål.

Svar
Anita J. 28. december 2013 at 08:28

Hej! Jeg er på vej til Berlin i næste måned, og skal på på et hotel hvor jeg har fravalgt morgenmad. Kan du anbefale nogle gode steder, med sund og spændende morgenmad i byen?
Den ser lækker ud, den grød! :-)

Svar
Ditte 29. december 2013 at 16:17

Der er rigtig mange steder med god morgenmad i Berlin… Nu ved jeg ikke hvilket område I skal bo i, men jeg kan bl.a anbefale St. Oberholz og Gipfeltreffen. Rigtig god tur til Berlin :-)

Svar
Eva staby 29. december 2013 at 16:44

Tusind tak for tipsene ang. Granatæblet så nu tør jeg kaste mig ud i granatæble igen.

Svar
Samantha 31. december 2013 at 04:24

Hej Ditte
Fantastisk opskrift og blog du har. har længe været på udkig efter ny topping til min grød.

De bedste hilsner
Samantha Fotheringham

Svar
Ditte 31. december 2013 at 09:38

Tusind tak – godt nytår!

Svar
Cecilie 7. januar 2014 at 22:03

Hej Ditte
Må jeg spørge om navnet på den font du bruger til det øverste billede? :-)

Svar
Ditte 7. januar 2014 at 22:14

Hvis du mener skåskriften, så hedder den Dawning of a new day

Svar
Cecilie Klausen 8. januar 2014 at 12:08

Tak for dit hurtige svar. Det var nu mere skriften, som er brugt til vanilje og grantæble jeg er interesseret i :-)

Svar
Inge Christensen 2. februar 2014 at 18:08

Et lille ekstra tip til granatæblerne. Skær ikke helt igennem æblet, så undgår du at skære de saftige kerner over, men skær kun gennem skallen “rundt om ækvator” og vrid så æblet fra hinanden i de to halvdele. Hold det ned i en stor skål med den flade side ned i håndfladen, og løsn kernerne ved at banke på skallen med en ske.
Inspirerende blog. :)

Svar
Lærke Bjorholm 1. maj 2014 at 21:10

Hej Ditte, super skøn blog og inspirerede! Jeg er ved at lave denne grød, men jeg har ikke noget skyr. Kan jeg bruge tykmælk i stedet?

Svar
Ditte 1. maj 2014 at 21:15

1000 tak :-) Du kan sagtens bruge tykmælk, men tilsæt en smule mindre, da det er knap så tykt som skyr…. Jeg har også lige sat gryn i blød til en portion til i morgen tidlig!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen