The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Bagt morgengrød

af Ditte Ingemann 5. juli 2017

Sidste weekend blev tilbragt sammen med min storesøster, som deler samme passion for mad som mig. Når vi er sammen, så nørder vi mad, deler nye idéer, tips og tricks…. og spiser masser af god mad. Det er altid ren forkælelse når jeg besøger hende og jeg nyder det i fulde drag. Min søster var i rigtig mange år vegetar og har de sidste par år levet vegansk, hvilket gør det endnu mere spændende at besøge hende, for hun tryller altid nye og lækre veganske genialiteter frem.

Til morgenmad lavede vi disse morgenmads-bowls – vi er nemlig enige om, at vi kunne spise alle vores måltider i en skål – og pyntede dem med alverdens gode sager; bl.a hjemmelavet soyayoghurt, frugt, granola, spirulina og bagt havregrød. Det er så længe siden jeg har lavet bagt havregrød, og havde helt glemt hvor godt det smager – jeg har en opskrift i én af mine kogebøger, som minder en smule om den min søster lavede til mig – min er dog ikke vegansk, men jeg vil dele den med jer alligevel, og så kan I freestyle med forskellige slags toppings og tilbehør.

{ Bagt morgengrød med sommerbær }
2-4 personer

75 g havregryn (eller fx. quinoaflager)
3 spsk ahornsirup
1 moden banan, most
2 spsk kokosolie
40 g cashewnødder eller mandler, grofthakkede
40 g græskarkerner eller solsikkekerner
1 tsk ren vaniljepulver
1 tsk bagepulver
2 æg
1 dl mælk, fx mandelmælk, havremælk eller alm. mælk
200 g frosne jordbær, hindbær, blåbær eller brombær

Rør alle ingredienserne godt sammen, undtagen de frosne bær. Fordel bærrene i fire små ildfaste skåle eller et stort fad. Fordel “dejen” ovenpå bærrene, og bag dem ved 180 grader, varmluft, i ca. 30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde på toppen. Server dem lune med fx. en skefuld yoghurt, frisk frugt og en smule finthakkede nødder på toppen.

Bagt morgengrød was last modified: juli 5th, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grillede aubergineruller
næste
Snickersmuffins

Mere af det samme

Hjemmelavet yoghurt

29. maj 2014

Pink grød

16. april 2012

Køleskabs-havregrød

2. august 2012

Min morgen-greenie

2. juni 2014

Sprød granola med kardemomme & rosenblade

30. marts 2017

Hip hirsegrød

26. januar 2012

Morgengrød fra køl

2. juni 2013

Rå cashew-yoghurt

27. august 2014

Nøddesmør

18. februar 2014

Morgenmad på farten

6. juli 2016

6 kommentarer

Lykke 6. juli 2017 at 15:11

Det var simpelthen så dejligt med søsterhygge, og god mad :) Altid dejligt at have en at lave med til, og at kunne inspirere hinanden til nye, spændende opskrifter <3
Og ja, mad skal helst spises af en skål :D

Knus fra mig <3

Svar
Ditte Ingemann 6. juli 2017 at 20:28

Lige præcis! Glæder mig allerede til næste gang… og skal snart lave denne slags morgenmadsbowle igen :-)

Svar
Marie 6. juli 2017 at 17:49

Hvad er det grønne/turkise ?

Svar
Ditte Ingemann 6. juli 2017 at 20:27

Yoghurt rørt sammen med spirulina :-)

Svar
Laura Jensen 10. juli 2017 at 17:05

Hvor længe kan de holde sig, så de stadig er lækre? :-)

Svar
Ditte Ingemann 18. juli 2017 at 11:21

De kan holde sig 1-2 dage, men vil anbefale at opvarme dem igen :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen