The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Rug-pandekager med kanel

af Ditte Ingemann 4. juli 2012

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg lavede disse små, grove pandekager, men jeg tænkte det var på sin plads at klemme et indlæg ind i dag, inden jeg suser videre på sushi-date med nogle veninder. 

Jeg har efterhånden fået lavet mig en god samling af pandekageopskrifter, f.eks. citronpandekager, boghvedepandekager og de små tykke! Hvis pandekagerne bliver lavet med en smule fuldkornsmel bliver de rigtig gode – jeg synes det giver en bedre smag og mere tyngde til pandekagen. Jeg har brugt rugmel til denne opskrift, men andre typer fuldkornsmel kan også bruges.

Små grove rug-pandekager med kanel, 10 stk. :

2 æg
2,5 dl. mælk
1,5 dl. hvedemel
1 dl. rugmel
En smule salt
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vanillepulver (den fra Urtekram er god)
Skal fra 1 citron

Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Blommerne piskes sammen med resten af ingredienserne, hvorefter de stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i og dejen hviler i 15 min.

Steg pandekagerne i olie eller smør på en pande og bag små tykke skønne pandekager. Jeg serverede mine med en smule flormelis og hjulkrone til, men de kan også sagtens spises uden noget eller med f.eks. med frisk frugt eller kompot til.

Rug-pandekager med kanel was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
En lille snitte..
næste
Radisen & ferskenen

Mere af det samme

Pandekager au citron

13. maj 2012

god grød gør godt

26. marts 2012

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Surdejsboller med ølandshvede

7. august 2014

De arme riddere slår igen

30. juli 2012

godmorgen smoothie

3. april 2011

Min Morgenmad

29. marts 2014

Søndags-smoothie med hindbær

15. januar 2012

Buenos dias

15. juni 2013

Køleskabsgrød

5. september 2012

14 kommentarer

Ida 4. juli 2012 at 15:40

Mmm ja, små tykke pandekager med groft mel og også meget gerne banan!

Svar
Ditte 4. juli 2012 at 20:24

Lækkert med banan – godt tip!

Svar
Birgit Mathiesen 4. juli 2012 at 16:10

Endelig fuldkorns pandekager, rigtig god ide med kannel, citron og lækre ser de jo bare ud…
De skal afprøves sammen med min hjemmelavede rabarberkompot, mums..
Og pynten skal selvfølgelig være de smukke blå hjulkrone blomster :O)
God sushi date ;o9

Svar
Ditte 4. juli 2012 at 20:24

Rigtig god ide med rabarberkompot – mums :-)

Svar
Frøken Lyngsø 5. juli 2012 at 08:47

Jeg elsker, elsker, eeeelsker pandekager! Og jo flere varianter jo bedre, så er der nemlig lidt at skifte imellem – tak for endnu en opskrift. Jeg laver tit en variant, hvor jeg kommer revne æbler og havregryn i dejen – æblerne kan også byttes ud med squash, som også bliver virkelig godt!

Svar
Ditte 5. juli 2012 at 08:51

Det lyder lækkert med havregryn i – jeg overvejer også at prøve en variant med revet gulerod :-)

Svar
Anna H 5. juli 2012 at 12:13

De er bare såå lækre – muums.. og så lidt is til, så blir det ikke meget bedre i den her dejlige sommervarme :)

Svar
Ditte 5. juli 2012 at 17:27

Jeg er helt overbevist om, at is passer perfekt til pandekagerne!

Svar
Amalie 8. juli 2012 at 19:58

Endelig! I sååååå lang tid har jeg ledt efter en pankage opskrift uden sukker og endelig fandt jeg en! Er så glad! :))))

Svar
Ditte 8. juli 2012 at 20:36

Dejligt jeg kunne være behjælpelig med sådan en opskrift :-)

Svar
Jean 11. august 2012 at 13:07

Super skøn opskrift!!
– generelt en fed blog ;)

Jeg har skiftet kanelen ud med kardemomme, da denne krydderi er et dejligt modspil til alt det søde der oftest puttes ovenpå pandekagerne…
– og er man ikke til hvedemel kan den fint sigtede speltmel erstatte ligeover. Det benytter jeg altid…

Svar
Ditte 11. august 2012 at 17:54

Mange tak – jeg er også stor fan af kardemomme, så god ide med udskiftningen :-)

Svar
Rikke Blicher 22. september 2012 at 18:57

Super nemme go super skønne pandekager – jeg er meget glad for at fa fundet din blog : )

Svar
Ditte 22. september 2012 at 19:32

Tak ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971