Mandelsmør kan fint fungere som en substitut for f.eks. Nutella. For tiden vises en reklame for Nutella, som jeg finder utrolig vildledende og jeg bliver en smule harm over, at man kan få lov til at promovere Nutella, som en del af en god, nærende morgenmad, som giver en god start på dagen. For det er det ikke – Nutella er meget sukker- og fedtholdig og er efter min mening ikke passende på et hverdags-morgenbord.
Når det er sagt, kan jeg selv godt lide Nutella og der sker selvfølgelig ikke noget ved at spise det engang imellem, men til den daglige morgenmad, bør der vælges produkter med mindre sukker og mere fuldkorn.
Mandelsmør kan bruges på brød, i smoothies eller ovenpå morgengrøden. Brug den som andre typer af nøddesmør og vær opmærksom på, at den selvfølgelig er rimelig energitæt, hvilket også er det eneste den har til fælles med Nutella.
Mandelsmør:
200 g. mandler (giver et lille glas)
Mandlerne kommes i en foodprocessor/blender/minihakker og der blendes…..i meget lang tid. Hav tålmodighed, for det tager rigtig lang tid, men giv ikke op, selv når blenderen lugter brændt, resultatet er nemlig det lækreste mandelsmør.
Et meget afslørende billede af et glas Nutella og mine fødder en dag ved Amager Strandpark!
3 kommentarer
Det kan vel sagtens gemmes i køleskabet? (:
Ja, sagtens eller bare i et køkkenskab!
Hej mandelsmør er vel ikke usund, samlignet med nutella er alm. Smør ?