The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

De arme riddere slår igen

af Ditte Ingemann 30. juli 2012

For nogle søndage siden stod jeg tidligt op og lavede arme riddere – hvorfor jeg ikke har gjort det for længe siden, ved jeg simpelthen ikke. Jeg vil skyde på, at det er omkring 15 år siden, jeg spiste arme riddere sidst, hvilket er så dumt, taget i betragtning, at de smager sååå skønt. Så hvis man går ferie i møde, så tag lige og lav en omgang riddere til morgenmad – det vil klart skabe lykke og jeg garanterer, at man ikke bliver sulten lige med det samme!

Arme riddere, 4 stk = 2 personer:

4 skiver groft brød
1 æg
1 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk kanel
Smør til stegning
Frugt, f.eks. jordbær

Mælk og æg piskes sammen i en skål og i en anden skål blandes kanel og sukker. Dyp først brødskiverne i mælkeblandingen og dernæst i sukkerskålen. Steg skiverne i smør på en varm pande – steg dem indtil de er gyldne og let karameliserede.

Ridderne skal helst spises med det samme og smager skønt sammen med frugt, f.eks. en form for bær.

De arme riddere slår igen was last modified: juli 30th, 2012 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Cookie-kugler
næste
Food Club på Facebook & Instagram

Mere af det samme

Mættende grød med vanilje, hasselnødder & æblekompot

29. september 2016

Buenos dias

15. juni 2013

Søndags-smoothie med hindbær

15. januar 2012

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Der står 2 (3) smoothies på et...

1. august 2017

Gratis bog – fra mig til dig

1. december 2017

Chiagrød med kokosmælk

11. juli 2014

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

Ingefær & Ananas-smoothie

3. marts 2012

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

20 kommentarer

Snullemor 30. juli 2012 at 20:16

Åh ja…det er jo ren nostalgi! Det må genoptages : )

Svar
Ditte 30. juli 2012 at 20:21

Du vil ikke fortryde det ;-)

Svar
Michelle 30. juli 2012 at 20:58

Åh, det er meget, meget, meget lang tid siden jeg har fået arme riddere! Når du skriver “groft brød” kan man så også bruge rugbrød monstro?

Og så kan jeg huske en anden variant, som min mor lavede, hvor hun tog nogle skiver brød, stegte dem på en stor pande, og så lavede en hun en slags æggemasse omkring – den blev drysset med sukker. Sådan en slags omelet møder arme riddere ting. Ved du mon, hvad det er jeg fabler om? Jeg kan nemlig ikke huske hvad hun kaldte det.

Svar
Ditte 30. juli 2012 at 21:09

Jeg brugte groft franskbrød, hvilket jeg tror er bedst egnet. Umiddelbart kender jeg ikke din ægge- sag, men det lyder spændende og anderledes :-)

Svar
Camilla (Fru Milla) 30. juli 2012 at 21:22

Tro også at det er 15 år siden jeg sidst har fået arme ridder. Har ikke spist det siden jeg var i USA. Pudsigt nok tænkt jeg på at lave det i sidste uge, bagte endda franskbrød, så jeg havde det til formålet, men fik det ikke lavet. Tro pigerne skal prøve at smage det her i ugen.

Svar
Ditte 30. juli 2012 at 21:28

Det var pudsigt, men det må bare betyde, at du snart bliver nødt til at lave dem :-)

Svar
Katrine 30. juli 2012 at 22:06

Har aldrig smagt arme riddere, men har flere gange tænkt på at lave det. Nu må jeg vist snart tage mig sammen. Det lyder godt :)
Den variant med brød og æggemasse, er det mon ikke en slags bread-and-butter pudding?

Svar
Ditte 31. juli 2012 at 05:29

Hej Katrine, jo du kan godt sammenligne det med bread-pudding.. Synes klart du skal springe ud i det :-)

Svar
Walkinrunout 31. juli 2012 at 04:32

Én af mine favoritter – ummm
Jeg laver dem også sommetider som franskbrød vendt i mælk og æg, så på panden og når de tages af…. masser af honning på (de smager også skønt)

Svar
Ditte 31. juli 2012 at 05:30

Det lyder også lækkert med honning :-)

Svar
Michelle 31. juli 2012 at 07:07

@Katrine: Måske – det kunne meget vel være. Min mor boede i England de første 8 år af sit liv, så hun kunne godt være blevet influeret af det engelske køkken. (+ hendes mor er halv tysk/halv dansk og far polak, så der er rig mulighed for at brød/ægge sagen kan komme fra andre steder end DK).

Svar
Sophie 31. juli 2012 at 08:55

Det er sørme også mange år siden, jeg får mumset sådan et par riddere. Tør man prøve igen? :)

Svar
Ditte 31. juli 2012 at 09:26

Jaaaaaaaaaaa!

Svar
Benedikte Capion 31. juli 2012 at 09:25

Mmm, hvor lækkert.. Ville ønske jeg kunne tåle det, men smukke, smukke billeder :)

Svar
Ditte 31. juli 2012 at 09:26

Tak :-)

Svar
Martin Villumsen 15. august 2012 at 11:00

Ej hvor ser de riddere gode ud! Jeg har længe tænkt på, at jeg skal prøve at lave arme riddere på et tidspunkt, men har endnu ikke fået taget mig sammen – det må jeg vist hellere snart gøre :)

Svar
Ditte 15. august 2012 at 17:24

Hvis du ikke har prøvet dem før, kan de på det varmeste anbefales!

Svar
Rikke Nielsen 19. september 2012 at 20:13

Uhmm, har ikke spist sådan en siden jeg var barn. Dengang købte vi dem hos bageren, hvor de blev kaldt Russere:-) Kan de serveres kolde, eller evt. Laves om aftenen forinden de skal spises, og så bare varmes i ovnen inden servering?

Svar
Ditte 20. september 2012 at 04:47

Hej Rikke, ja fik dem også i min barndom købt hos bageren :-) Tror de er bedst lune og friske – måske de kan varmes op næste dag i ovnen og på den måde blive sprøde.

Svar
Jeannette 2. marts 2015 at 12:30

Det er brødæggekage der omtales. En gammel dansk dessert. På landet havde man altid æg og så brugte man det gamle brød.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen