Når jeg bliver træt af en slags morgenmad, skifter jeg til næste ting på mit morgenmads-repertoire og efter grød kommer müsli. Jeg elsker müsli, hvis den altså er lavet ordentligt. Købe-müsli er efter min mening noget af det meste triste der findes og oven i købet fyldt med rosiner. Hjemmlavet müsli er nemt, sprødt og rosinfrit.
Normalt rister jeg min müsli på panden, men denne gang røg det en tur i ovnen og det blev super lækkert – så nu er det slut med at stå og svede over komfuret.
Min opskrift er lavet ud fra tøm-skabene-princippet, så der kan bruges andre slags nødder, gryn, frø og bær. Tag hvad I har og hvad I kan lide.
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Mandler og pistacienødder hakkes groft og blandes med solsikkekerner, kokos, græskarkerner, quinoa, hirseflager og havregryn; gerne grovvalsede. Når det hele er blandet sammen tilsættes sirup, evt. honning og der røres godt rundt til det hele er dækket af sirup og er en smule klisteret.
Det hele kommes på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen i ca. 20 minutter – der skal røres i müslien undervejs. Når det hele er gyldent tages müslien ud. Jeg har opdaget, at min nye ovn er ret effektiv, så efter 20 minutter var min müsli perfekt. Måske det skal have længere tid i andre ovne.
Når det hele er kølet en smule af, tilsættes tørrede bær; jeg brugte gojibær, men der kan bruges tranebær, kirsebær, tørret abrikoser eller hvis man kan lide det; rosiner!
18 kommentarer
Lækkert, laver altid min musli selv, men har ikke prøvet at komme quinoa i, smager det godt ristet?
Har selv altid brugt ovn metoden, efter opskriften hos emilysalomon, som jeg synes er suveræn, måske også især pga kokosolien, vanilien og kanelen, men mulighederne er jo uendelige og nu vil jeg prøve quinoa, som det nye i…
Go snesøndag, det er så flot
@Lene; quinoa smager rigtig godt ristet, så det må du prøve. Jeg brugte den røde variant, da jeg synes farven er så flot. Tror jeg skal prøve med en smule kanel næste gang. God søndag.
Jeg haaaaader rosiner i müsli. De er simpelthen så sølle – helt små og hårde :/ Engang når jeg bliver totalt overskudsagtig (eller når jeg sætter min kæreste til det :D) vil jeg også selv prøve at lave müsli. Det er jo helt nemt bare lige at knalde hvad-man-nu-har i ovnen. Mmmmmüsli..
@Anne Mette; De er nemlig lige præcis sølle! Men når man selv laver müsli, kan man bare beslutte sig for at holde rosiner udenfor – de skal ikke i nærheden af min müsli ;-)
Hjemmelavet müsli er altså bare toppen. Jeg sørger altid for at have et glas stående, til når jeg får lyst til en hurtig, lækker snack – omend det er morgen, eftermiddag eller aften :) Hirseflager, quinoa og pistacienødder har jeg aldrig forsøgt mig med, men det vil jeg da bestemt prøve! Og så kunne jeg nok også fine på at smide en håndfuld rosiner i ;)
Kh
Luise
http://sesamsesam.com/
åh, hvor lækkert! – endelig en der forstår at müsli ikke skal indeholde rosiner ! :-)
Hvor ser det bar lækkert ud – det skal da prøves! Skal quinoaen koges inden eller skal den bare direkte i ovnen?
@Louise; Quinoaen skal ikke koges inden – den skal bare med ind i ovnen og ristes. Det bliver rigtig lækkert og sprødt.
UHM… lækkert musli :) det er jo som at spise dessert, især på en søndag morgen ;)
Skyller du quinoaen inden den ryger i ovnen, nej vel eller ??
Tillykke med dit nye dejlige køkken :))
@Birgit; Ja, det er lidt som at spise dessert til morgenmad – dejligt at stå op til. Jeg skyllede ikke quinoaen inden de skulle ristes :-) Tror forresten snart du skal bage fastelavnsboller til dine sønner….
I love your photos:)
Visit greece.
http://www.pargahellas.wordpress.com
Mmm, det ser godt nok indbydende ud. Jeg laver også müesli selv og flexer lidt mellem panden og ovnen… Det er også bare så fantastisk nemt at sammensætte sådan en müesli, man kan næsten kaste hvad som helst i, blande det med noget flydende og noget sødende og så bare give det en tur ovnen, til det bliver lækkert. :)
He He og Guf Guf… Ja, Fastelavnsboller vil vi jo alle gerne have ;o)
Men så må du meget gerne lige vise på din dejlige Blog, hvordan man sådan, Vupti…
Bare lige tryller lækre fastelavnsboller frem :))
Knuss
Hvor længe kan det holde sig ? og hvordan er det bedst at opbevare det mht indpakning
@Helene; det skal opbevares i en tæt lukket beholder, så der ikke sniger sig fugt ind. Det kan nok holde sig rimelig længe, men det har jeg aldrig nået at teste :-)
Hejsa,
Har aldrig før lavet min müsli, men efter at have fundet denne nemme og skønne opskrifter bliver der nu kun spist hjemmelavet lækker müsli.
Mange hilsner
Ina
Hej Ina, dejligt at høre :-)
Hallo
På posen med Quinoaen står der at den skal skylles inden brug pga bitterstoffet saponin. Er der noget jeg har misforstået eller behøver de ikke at blive skyllet inden brug?