The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Morgengrød fra køl

af Ditte Ingemann 2. juni 2013

Så er jeg atter hjemme igen efter 2 uger i det texanske – fantastisk ferie, som I helt sikkert kommer til at høre meget mere om. Selvom det er skønt at være på farten, så er det nu altså også utrolig rart at være hjemme igen – jeg startede min morgen (som dog først startede kl. 13.30) med en stor portion køleskabsgrød. Nu skal resten af min søndag bruges på afslapning og udpakning. 

Mens jeg har været på ferie, er der sket spændende ting herhjemme, bl.a er min bog blevet anmeldt i Politiken og har fået 5 ud af 6 hjerter – WAUW. I kan læse anmeldelsen lige her.

Jeg har også deltaget i “Min sunde uge” hos ALT for damerne, som var i magasinet i uge 20 – smagsprøver derfra kan I se lige her.

Og nu til min køleskabsgrød – køleskabsgrød går ud på at lave en kold grød, stille den på køl til næste morgen og derefter spise den kold, evt. med frisk frugt og nødder på toppen. Jeg ved ikke, om det falder i enhver smag, men jeg synes det er god variation til den daglige grød.

{ KØLESKABSGRØD } 2 sultne personer:

2 dl havregryn
Ca. 2 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver
2 store, bløde dadler uden sten
1 dl drænet yoghurt
1 æble
mandler eller andre typer af nødder
friske bær

Kom havregryn, mælk og vanillepulver i et glas eller en anden lukket beholder – skær dadlerne i små stykker og bland dem godt sammen med havregrynsmassen, som stilles på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt yoghurt og revet æble.  Top grøden med hakkede nødder og friske bær eller anden frugt.

Spæd op med mere mælk, hvis grøden er blevet for fast!

Morgengrød fra køl was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
27 kommentarer
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Risotto & rejsetanker…
næste
Guide til Texas

Mere af det samme

Pandekager au citron

13. maj 2012

Quinoa a la mande

6. februar 2012

Choke-shake med avocado & hemp

22. oktober 2016

Yndlingsgrød

19. februar 2012

Mandelsmør

20. oktober 2011

Morgenmadscrumble med bær

20. april 2017

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Buenos dias

15. juni 2013

Min Low Carb Kogebog

24. maj 2015

27 kommentarer

Merete Dueholm 2. juni 2013 at 17:09

Det minder mig lidt om Bircher Mussli, som jeg fik i udlandet, kan det passe ?

Svar
Ditte 2. juni 2013 at 17:27

Jo, det kan godt passe. Bircher musli kan dog laves på rigtig mange måder bl.a fortyndet op med mælk, så den bliver meget tynd og fyldt med tørrede frugt – det er også lækkert.

Svar
Michelle 2. juni 2013 at 20:03

Sikke en fin anmeldelse på Politikken – tillykke!

Og ja, så har jeg jo endnu ikke fået købt din fine bog, selvom jeg ellers er stor fan af The Food Club. Jeg må vist se at komme ned i bogbutikken.
Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at du lavede endnu flere kogebøger – gerne en om morgenmad eller måske bare grød generelt :) Uh, eller sådan en stor murstensmoppedreng med alle dine opskrifter her fra bloggen…

Jeg tror, jeg vil prøve at freestyle min egen bircher-muesli/køleskabsgrød – tror jeg vil bruge revet æble og blåbær i fra starten…

Svar
Ditte 2. juni 2013 at 20:25

Tusind tak, Michelle! Jeg håber også på at lave mange kogebøger og gerne en om morgenmad :-)
God fornøjelse med din køleskabsgrød – lyder lækkert med blåbær!

Svar
Mareike 2. juni 2013 at 20:46

Hej Ditte,

har også fornyeligt opdaget “Bircher Müsli” for mig selv, synes det mætter utroligt godt.
Toppingen er udover revet æble også en spiseske ristede, karameliserede mandler og havregryn :)

tak for en inspirerende blog
Mareike

Svar
Ditte 2. juni 2013 at 20:52

Det lyder sørme skønt med karamelliserede mandler og havregryn – det må prøves :-)

Svar
Charlie 3. juni 2013 at 07:58

Det ser lækkert ud. Jeg har også idag eksperimenteret med overnight havregrød. Der er jo uanede muligheder. Min var med banan og kakaotopping. Det kan også anbefales.

http://nutsinashell.wordpress.com/2013/06/03/overnight-havregrod-delux-med-banan-og-chokotopping/

Tillykke med din bog. Venter spændt på at få den hjem fra biblioteket :)

Svar
Ditte 3. juni 2013 at 17:22

Der er nemlig uanede muligheder – har selv overvejet at prøve med banan og kakao, så nu må jeg vist hellere få det testet :-)

Svar
Mathilde 3. juni 2013 at 14:53

Hej Ditte :)
Har lige sidder og læst din blogs 36 sider igennem og føjet utallige af dine opskrifter til min læseliste, som jeg er fast besluttet på at afprøve. Din blog er simpelthen så gennemført hele vejen igennem mht. Layout, opskrifter, tekster, billeder osv. Alle dine indlæg er enormt velformulerede, og du tager de lækreste billeder! Din blog er absolut min nye favorit madblog, og jeg ser frem til mange, nye lækre opskrifter!
Hilsen Mathilde

Svar
Ditte 3. juni 2013 at 17:24

Kære Mathilde, tusind tusind tak – hvor er du sød! Jeg er super glad for, at du har fundet vej til min blog og dejligt du kan lide den – YEAH!

Svar
Thora 3. juni 2013 at 15:37

Jeg har lavet noget lignende tidligere. I stedet for yoghurten kan jeg klart anbefale at tilsætte Løgismoses drikke-skyr om morgenen. Enten naturel eller een af dem med frugt. Det er et hit! :)

Svar
Ditte 3. juni 2013 at 17:24

Mmm, det lyder sørme også lækkert :-)

Svar
E.C. Pi 3. juni 2013 at 20:03

Hej Ditte,

Velkommen hjem til deg! Jeg savnet bloggen din mens du var borte. Det er godt å begynne ugen med noget som er sunde. Kan du vennligst si meg hva heter ‘dadler’ på engelsk. Are they dates, maybe? Jeg snakke et litte granet norsk, men ikke dansk.

Congratilations on recieving some good publicity!

Hilsen,
Ellen-Carin

Svar
Ditte 3. juni 2013 at 20:11

Mange tak, Ellen-Carin. Dadler er lige præcis dates ;-) Håber du vil teste grøden.

Svar
E.C. Pi 4. juni 2013 at 00:51

Selv tak, Ditte. Jeg er masse glad i grød. Jeg kommer til å lage det ofte, tror jeg.
Hilsen, Ellen-Carin

Svar
Rikke 5. juni 2013 at 10:14

Hej Ditte,
Jeg vil gerne sige tusinde tak for en meget inspirerende og fantastisk blog! Denne morgen har jeg afprøvet din morgengrød og den blev virkelig lækker! Jeg vil helt sikkert starte andre dage på samme måde :) – Så tak for den skønne opskrift!
Venlig hilsen Rikke

Svar
Ditte 5. juni 2013 at 10:23

Hej Rikke, dejligt du kan lide min blog og nu også min morgengrød. Jeg har selv startet min morgen med den samme grød og synes det er en god afveksling til den normale varme havregrød :-)

Svar
Maiken 5. juni 2013 at 12:13

Det ser virkelig lækkert ud og sikke en lækker sommermorgenmad. Opskriften lyder super lækker og hvor lyder det lækkert med dadler. Den friske frugt er jo altid et hit. Glæder mig meget til at prøve den af og tusind tak for opskriften

Svar
Ditte 5. juni 2013 at 16:43

Kan varmt anbefale at prøve det af – introducerede det for en veninde i dag og hun var helt pjattet med det :-)

Svar
Anne Ryvang 6. juni 2013 at 06:28

Lyder super lækkert, og jeg vil give mig i kast med grøden i aften/i morgen tidlig :) Lækkert med en kold grød – varm havregrød er bare ikke lige så lækkert, når der er høj sol og 19 grader uden for :) Har du et trick til at dræne yoghurten? :) KH Anne

Svar
Ditte 6. juni 2013 at 11:34

Det er nemlig perfekt til varme sommerdage :-) Jeg køber drænet yoghurt fra Thise, som jeg synes er rigtig lækker og smager dejligt.

Svar
Caroline 11. juni 2013 at 22:23

Oh sweet Jesus. What is it? Could anyone translate? :)

Svar
Ditte 11. juni 2013 at 23:00

You can check out the Google Translate version here: http://translate.google.dk/translate?sl=da&tl=en&js=n&prev=_t&hl=da&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.thefoodclub.dk%2Fmorgengrod-fra-kol%2F&act=url

Svar
Oline O 22. juni 2013 at 11:10

Hej Ditte

Jeg har længe ville prøve din køleskabsgrød, og i dag blev min første gang, men bestemt ikke den sidste. Er egentlig ikke så vild med almindelig havregrød, men denne opskrift er virkelig lækker! Og det er skønt med friskheden fra yoghurten. Fungerer endda sagtens som lækker lørdagsmorgenmad. Tak for gode opskrifter og skønne billeder!

Med venlig hilsen Oline

Svar
Ditte 22. juni 2013 at 12:39

Hej Oline, Hvor er det skønt at grøden faldt i din smag – jeg har planer om at spise køleskabsgrød hele sommeren :-) God weekend.

Svar
Eva 21. august 2013 at 12:07

Hej Ditte,

Sikke en skøn opskrift. Ved du noget om, hvor mange kcal, proteiner og fedt der er i den? Det kunne være så skønt at vide for os, der prøver at få regnskabet til at gå op :-)
Mvh

Svar
Ditte 21. august 2013 at 20:26

Hej Eva, Jeg ved, at grøden indeholder ca. 275 kcal pr. person :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen