The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Der står 2 (3) smoothies på et bord….

af Ditte Ingemann 1. august 2017


Jeg er bidt af en gal blender… hvilket nok er derfor, at jeg har skrevet en bog ved navn BLENDER….men jeg blender hver eneste dag til morgenmad og er, hvad jeg selv vil betegne, afhængig af min morgengreenie.
Udover at have skrevet bogen BLENDER i samarbejde med Søren Ejlersen fra Aarstiderne, så er jeg også en del af Aarstidernes produktudvikling, hvor jeg en dag om ugen arbejder med udvikling af opskrifter til det flydende univers – dvs. juice- og blenderkasser.

Det, at blende er en effektiv og genial måde at få flere grøntsager ind i hverdagen på – frugter og grøntsager er en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler og antioxidanter, som din krop sætter kæmpe stor pris på. Der findes et hav af forskellige blendere på markedet, fra de billige til de dyreste supermodeller og jeg får ofte spørgsmål omkring hvilken blender der er bedst. Den væsentligste forskel på blendere i smoothie- og greenie-sammenhæng er, om de kan blende de grovere grøntsager såsom rødbeder og gulerødder, og i så fald hvordan strukturen på det blendede resultat er, når du har kørt de hårde en tur i maskineriet. Isterninger er også en vigtig del af dine greenies og smoothies (hvis du ikke bruger frosne råvarer), og her er det også afgørende, hvordan din blender arbejder. For det bedste resultat anbefaler jeg en højhastighedsblender, men har du en billigere model, så hold fast i den, for den kan sagtens bruges – sørg blot for at skære dine grove grøntsager ud i små stykker og kom isterninger i glasset i stedet for at blende dem med.

Et andet af de helt store spørgsmål når du blender er: Forsvinder de naturlige antioxidanter, vitaminer og mineraler, når man blender frugter og grøntsager? Meget tyder på, at der sker et mindre tab af vitaminer, når man blender. Der vil være en naturlig afgivelse af vitaminer og antioxidanter – ligesom når du bider i et æble eller en gulerod, fordi lys og ilt “stjæler” indholdsstoffer. Mineralerne er ikke lige så lys-og iltfølsomme som vitaminer og antioxidanter, og det er derfor ikke mineralerne du skal spekulere på, når du blender. Noget af det gode ved at blende frugt og grønt er, at hvert eneste fiber bliver udnyttet, selv de mættende kostfibre og vitaminer under skrællen og i frugtkødet bliver brugt. Det, der sker, når man blender er, at cellevæggende og membranerne i den enkelte råvare bliver brudt og ødelagt, og derved kan vores kroppe bedre optage vitaminer og antioxidanter.

{ Morgengreenie med spinat & broccoli }
2 små glas

Hvis din blender ikke er super kraftig, så lad spinat og broccoli tø en smule op inden det blendes. Jeg kan godt lide at lave en rimelig tyk greenie og hælde den i en skål og toppe med granola eller anden knas – juster selv med væske alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg bruger en kombination af spinat og broccoli, da grønne grøntsager bidrager med masser af gode fibre, som er gavnlige for vores fordøjelse og medvirker til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den.

100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
50 g squash
1 moden banan
ca. 2-3 dl væske, fx. vand, mandelmælk eller kold te (jeg bruger 1 dl mandelmælk og 1 dl kold pebermyntete)
5-8 g frisk ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk lakridspulver

Valgfrit:
Tilføj 1 tsk peanutbutter, et par mynteblade, skal fra 1/4 citron og 1 tsk hvedegræspulver

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med et par skefulde granola.

{ Blåbærdrøm med ingefær & cashewnødder }
2 små glas

100 g frosne blåbær
50 g frossen broccoli
1 moden banan
5-8 g ingefær
2 spsk rå cashewnødder
1 tsk chiafrø
1 tsk stødt kanel
1/4-1/2 tsk stødt kardemomme
2-3 dl vand (eller mælk)

Skræl bananen, og skær den i passende stykker. Kom alle ingredienser i blenderen, og blend til en ensartet og cremet konsistens. Server straks.

{Kakaoshake med vanilje & jordbær }
2 små glas

En cremet choko-drik, som både mætter og stiller den søde sult – brug den som morgenmåltid eller som et mellemmåltid.

50 g frossen broccoli eller blomkål
1 moden banan
200 g frosne jordbær
2 spsk kakaopulver
1 tsk ren vaniljepulver
ca. 3-4 dl mandelmælk

Skræl bananen, og skær den i passende stykker. Kom alle ingredienser i blenderen, og blend til en ensartet og cremet konsistens. Server straks.

TIP til rengøring af blender: Efter brug skylles blenderen, derefter fyldes den halvt op med varmt vand og der tilsættes et par dråber opvaskemiddel – tænd for blenderen og blend i ca. 20-30 sek, hvorefter din blender er ren og skinnende.

 

Der står 2 (3) smoothies på et bord…. was last modified: august 1st, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Workshop i Marrakech
næste
Salater med sprød topping

Mere af det samme

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Lav spiselige julegaver

25. november 2018

Mættende grød med vanilje, hasselnødder & æblekompot

29. september 2016

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Morgengrød i GO’morgen Danmark

10. marts 2015

Hip hirsegrød

26. januar 2012

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Morgen Müsli

5. februar 2012

Morgenmadsmissionen

25. november 2013

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

6 kommentarer

Kirstine 1. august 2017 at 20:43

Kære Ditte! Jeg ville ønske jeg havde råd til at investere i en Blendtec eller Vitamix blender… Har nu overvejet en billigere model i form af Wilfas Raw Fuel blender. Er det en blender du kan anbefale til greenies og smoothies som disse? Kh

Svar
Ditte Ingemann 2. august 2017 at 10:06

Jeg kan bestemt anbefale RAW FUEL fra Wilfa – den har jeg brugt rigtig mange gange, og bruger den en gang om ugen hos Aarstiderne… den er super god :-) KH Ditte

Svar
Freya 2. august 2017 at 23:17

Sikke et skønt indlæg! Jeg er også afhængig af min blender, elsker greenies og er altid på udkig efter nye opskrifter. Og så elsker jeg at læse om alt det gode, greenies kan tilføre kroppen :-) Kan i øvrigt tilføje, at jeg også er rigtig glad for min RAW FUEL blender fra Wilfa.

Svar
Ditte Ingemann 3. august 2017 at 11:15

Dejligt at høre :-) Tak fordi du læser med!

Svar
Cremet boghvedegrød med vaniljeprikker / Mælkefri - The Food Club 26. november 2017 at 18:32

[…] de fleste morgener spiser jeg en greenie, men ind imellem kan jeg godt lide en skål med yoghurt toppet med frisk frugt og sprød granola. […]

Svar
Anne Cecilie 30. maj 2018 at 21:13

Hej Ditte. Må man godt bruge frosne bær direkte fra fryseren, eller skal de have et opkog inden brug pga bakterier.?
Mvh Anne Cecilie

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen