The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Salater med sprød topping

af Ditte Ingemann 3. august 2017

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg udkommer med en salatbog lige om lidt – og jeg skal nok snart lave et indlæg udelukkende om bogen. Derudover er det heller ingen hemmelighed, at jeg ELSKER salater, og spiser salat i en eller anden form hver eneste dag. Jeg har i en længere periode udviklet opskrifter til Earth Control, som deler samme passion for salater som mig. Så hvis du falder over Earth Control’s produkter i dit supermarked, så har jeg sikkert lavet de opskriftshæfter, som du ofte finder sammen med produkterne. Når jeg laver en salat, så tænker jeg meget over smage og konsistenser, og det er ret afgørende, at der er en god dressing og et sprødt og knasende element… jeg vil dele to salatopskrifter med jer, som netop opfylder disse krav. Opskrifterne er udviklet til Earth Control.

{ Sprød kålsalat med chiadressing }
tilbehør til 4 personer

250 g spidskål
4 gulerødder
1 pose ristet salatmix

Dressing:
1 ½ dl kokosmælk
2 spsk chiafrø
saft fra 1 lime
salt

Skær spidskål i meget tynde strimler. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern på den grove side – bland det sammen i en skål.

Pisk kokosmælk sammen med chiafrø og limesaft, og smag dressingen til med salt. Lad dressingen stå i ca. 5 minutter, så den tykner en smule. Vend dressingen godt rundt i salaten og top med ristet salatblanding inden servering.

TIP! Salaten passer rigtig godt med fisk, fx et stykke grillet laks.

{ Salat med broccoli & dressing lavet af græskarkerner }
tilbehør til 4 personer

Dressing:
4 spsk græskarkerner, ristede
saft fra 2 lime
1 spsk agavesirup eller flydende honning
4 stilke frisk mynte
4-5 spsk olivenolie
vand
et nip salt

Salat:
1 broccoli
2 æbler
2 stilke frisk mynte
4 spsk pinjekerner, ristede

Kom de ristede græskarkerner i en blender sammen med limesaft, agavesirup, mynteblade og olivenolie og blend det godt sammen. Tilsæt vand lidt ad gangen indtil dressingen har en cremet og glat konsistens. Smag til med salt.

Skær broccoli i tynde skiver, brug fx et mandolinjern – sørg også for at bruge stokken. Skær æblerne ud i små tern og bland dem sammen med broccoli i en stor skål. Vend dressingen godt rundt i salaten og top med ristede pinjekerner inden servering.

Tip! Denne salat passer rigtig godt sammen med et stykke grillet kød, fx svinekød eller oksekød.

Salater med sprød topping was last modified: august 4th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Der står 2 (3) smoothies på et bord….
næste
Guide til nem bryllupskage

Mere af det samme

Lun græskarsalat

21. september 2016

Sommersalat med melon

26. juni 2016

Pink passion – luksussalat med bagte tomater...

3. april 2017

Grønt juletilbehør

14. december 2017

Eventyrlig couscous

3. februar 2014

Spis skønne salater!

6. januar 2013

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

25. august 2018

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

Ny kogebog på vej / Salatsnedker

18. juli 2017

Dobbelt op på salater

14. november 2012

2 kommentarer

Maria 5. august 2017 at 10:40

tror kålsalaten skal på bordet herhjemme i dag :) har ofte lavet en lignende smider bare en god håndfuld salte peanuts i også :)

Svar
Ditte Ingemann 6. august 2017 at 11:20

Lyder også rigtig lækkert :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen