Lige for tiden bliver der spist utrolig mange majs hjemme hos mig. Jeg er ret vild med stegte eller grillede majskolber med revet parmesan, paprika og salt, men majs er også super skønne i salater. I min bog “Salater fra The Food Club” har jeg lavet en salat med friske majs og gule tomater, som naturligvis hører hjemme i det gule kapitel. Hvis du endnu ikke har købt bogen, så kommer opskriften lige her.
Jeg vil klart anbefale at købe friske majs til denne salat, men du kan selvfølgelig også anvende majs fra dåse eller frost.
Salat med friske majs og gule tomater, 4 personer
2 majskolber
250 g gule cherrytomater
1 moden avocado
2 hjertesalat
Dressing:
2-3 tsk mørk sesamolie
2 tsk honning
saft fra 1 lime
salt og peber
Fjern blade og tråde fra majskolberne, og kog dem i letsaltet vand, ca 10-12 minutter, lad dem køle af. Skær kernerne fra stokken, og kom dem i en skål.
Halver cherrytomaterne, skær avocadoen ud i små tern, og riv eller skær hjertesalaten i strimler. Vend det hele godt sammen med majsen.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den rundt i salaten. Smag til med salt og peber.
4 kommentarer
smukke, smukke billeder!
Mange, mange tak :-)
Ja solgule sprøde danske majs, det er bare super lækkert.
Og i aften skal jeg tænke på dig og din smukke billeder, for vi skal “gnaske gnaske” solgule majs :)
Og tandtråd er købt :))
Hav en dejlig onsdag.
Birgit
Perfekt og god detalje med tandtråd :-)