Forleden fik jeg en rigtig god nyhed fra min redaktør på Gyldendal – min bog “Salater fra The Food Club” bliver genoptrykt! Det er bare en rigtig dejlig fornemmelse, og tusind tak til alle jer, der allerede har købt den. Hvis du ikke har fået fingrene i et eksemplar endnu, vil jeg opfordre til at skynde dig ud og købe et eksemplar. Lige nu kan du nemlig få den på tilbud lige her endda med gratis fragt. Bogen er fyldt med de lækreste og nemmeste salater, og kan bruges året rundt til alle lejligheder.
Når vi nu er ved salater vil jeg dele to opskrifter, som begge indeholder blomkål. Lige nu er de danske blomkål i sæson, og udover at blomkål er super sunde og fyldt med kostfibre, så smager de dejligt, især rå i salater.
Blomkålssalat med ærter, 4 pers.:
1/2 blomkål
2 dl friske, bælgede ærter
2 håndfulde bredbladet persille
1-2 spsk eddike (brug en god frugteddike)
2 spsk olivenolie
salt og peber
Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side. Bland blomkål og bælgede ærter sammen. Hak persillen groft og vend det i salaten. Rør eddike, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Smag salaten til inden servering og pynt evt. med spiselige blomster.
Hvid quinoa med blomkål, 4 pers.:
2 dl hvid quinoa
1/2 blomkål
150 g sukkerærter
3 spsk pinjekerner
75 g gedefeta
2 spsk eddike (jeg brugte en ingefær/honning-eddike)
3 spsk olivenolie
salt og peber
Skyl quinoaen grundigt og kom den i kogende, saltet vand. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af. Skær blomkål i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær sukkerærterne i mindre stykker og bland ærter, blomkål og quinoa sammen. Rist pinjekernerne på en varm, tør pande til de bliver gyldne. Smuldr feta over salaten og drys med pinjekerner. Rør eddike, olie, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten. Smag salaten til inden servering
9 kommentarer
Hej Ditte,
Ih, det lyder godt at din bog bliver genoptrykt! jeg glæder mig til at læse den, og tilberede herlige retter efter den.
Tak for gode dage på Foodfestival, sikke et brag af et salatværksted vi havde!
Hej Gitte, Selv tak – sikke nogle skønne dage og hvor var det dejligt at møde dig :-) Håber du får fingrene i min bog snart!
Hej Ditte
Tillykke med genoptrykningen af din pragtfulde bog
SALATER fra The FOOD CLUB :O)
Jeg kan slet ikke undværre den..
og anbefaler den straks til alle som nyder gode og lækre salater i hverdagen.
Fortsat rigtig god lyst i køkkenet :)
Birgit
Tusind tak – hvor er det dejligt at du bruger min bog :-)
Oh wow. Love the photos! I really want your book, but it is not in English right?
Er der også gratis fragt til autralien?? ;) hihi
Tillykke med det!! Du er en kæmpe inspiration!! :)
He he – sikkert ikke, desværre :-) Men TAK fordi du følger med her..
Jeg skyndte mig at bestille bogen hos YouRead.dk for en uge siden – – men ak, jeg har netop fået besked om, at bogen er i restordre, så jeg må væbne mig med tålmodighed lidt endnu – øv, jeg kan ikke vente på, at få bogen hjem i mit hus :-)
Hvor dejligt du har bestilt min bog, men knap så dejligt at du skal vente på den.. Håber du bliver glad for den når du engang får den hjem :-)