The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Salater i stride strømme…

af Ditte Ingemann 9. april 2013

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker salater og især den slags, som er ukomplicerede og kan laves i en fart. Her kommer to af mine opskrifter på nemme salater, som begge vil klæde hverdagsbordet. 

Denne salat er egentlig en variant af en opskrift, fra min nye kogebog, som jeg lavede i Lounge på Lorry forleden. Jeg er vild med rå blomkål, så hvis du ikke har prøvet det, så giv det endelig en chance.

Blomkålssalat, 2 pers.:

1/2 blomkål
ca. 10 cherry-tomater
2 store håndfulde friske krydderurter, f.eks. ramsløg, basilikum, persille, koriander
2 spsk pinjekerner, ristede
ca. 3 spsk olivenolie
saft fra 1/2 lime
salt og peber

Riv blomkål på et rivejern – brug den grove side. Halvér tomaterne. Hak krydderurterne fint og bland tomater og urter med blomkål. Rør olie, limesaft, salt og peber sammen og vend dressingen rundt i salaten. Smag den til. Inden servering drysses salaten med pinjekerner.

Jeg blev ret så begejstret, da jeg for et par uger siden stødte på en potte ramsløg. Jeg købte den straks og nu bor den på min terrasse og ser så fin ud. Ramsløg kan også plukkes i naturen og min søde mor sendte mig forleden en pakke helt fra jylland med flotte, små, friske ramsløg, så nu har jeg masser på lager. Hvis du vil vide mere om ramsløg eller blot have lidt inspiration til madlavning med ramsløg, så har min søster lavet et fint indlæg på hendes blog.

Emmersalat med pesto, 2 pers.:

1,5 dl emmer (der kan også bruges perlespelt eller perlebyg)
friske ramsløg
5 radiser
50 g gedefeta

Pesto:
2 store håndfulde rucola
ca. 0,5 dl olivenolie (jeg brugte denne gode olie, men andre typer kan sagtens bruges)
ca. 10 mandler
salt og peber

Kog emmer efter anvisning på pakken og lad det køle af.  Skyl og hak ramsløg rigtig fint – jeg brugte ca. 4 store blade, men smag dig lidt frem. Snit radiserne rigtig fint og bland det med emmer og ramsløg.

Blend rucola, olie, mandler, salt og peber sammen indtil det har konsistens som en tyk pesto – smag til. Vend 2-3 spsk pesto rundt i salaten og opbevar eventuelt overskydende pesto i køleskabet. Kom til sidst feta over salaten og servér gerne med det samme.

Salater i stride strømme… was last modified: april 13th, 2013 by Ditte Ingemann
27 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Flødebolle-fest
næste
Kys med kakao!

Mere af det samme

Sort Salat

12. oktober 2012

Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar

25. oktober 2017

Dagens salat

7. maj 2013

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

Vintersalater!

14. november 2013

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Grøn Mandag / Auberginesalat med figner

12. september 2016

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

9. november 2018

27 kommentarer

Camilla 9. april 2013 at 17:07

Uhm de salater ser virkelig gode ud :)
Jeg elsker virkelig også salater – en god salat kan redde stortset alt!
– Camilla

Svar
Ditte 9. april 2013 at 18:54

Du har nemlig helt ret :-)

Svar
Annemette 9. april 2013 at 17:14

Mmmm de ser gode ud! Laekkert med nogle laekre salater til grillsaesonen som jo snart er igang ;-)

Svar
Ditte 9. april 2013 at 18:56

Åh ja, glæder mig til sommer, salater og grill!

Svar
Annemette 9. april 2013 at 19:05

P.S :-)

Har lige hentet din skönne skönne bog som e-bog og hvor er den laekker, sä nu mä grillsaesonen gerne indfinde sig :-D

Svar
Ditte 9. april 2013 at 19:07

Ihhh, hvor dejligt. Det er jeg så glad for at høre!

Svar
Inger 10. april 2013 at 06:38

Hej Ditte.
Så har jeg haft din kogebog “Salater fra The Food Club” i præcis 1 uge :O) Jeg er mega glad for den – den er SÅ flot og sprængfyldt med lækre, indbydende og ikke mindst nemme salater og dressinger. Jeg har allerede prøvet 3 af dine opsksrifter – alle med stor succes. Jeg glæder mig til at prøve mange flere. Rigtig go dag til dig.
Kh Inger

Svar
Ditte 10. april 2013 at 07:03

Hvor fantastisk – det er jeg bare super glad for at høre :-)
Rigtig god onsdag til dig!

Svar
Julie/Gane&Gaffel 10. april 2013 at 10:18

Skal så meget lave den første inden længe. Har en særlig svaghed for tomater pt., og jeg er også ekset med rå, revet blomkål!

Svar
Ditte 10. april 2013 at 11:00

Rå blomkål er nemlig bare super lækkert :-)

Svar
Malene 10. april 2013 at 10:30

YUM!
Er vild med fyldige/robuste salater som frokost for tiden, så disse må prøves.

Svar
Anne 10. april 2013 at 10:56

Har nu sået ramsløg i krydderurtebedet, så ved jeg mere om hvor mange hunde der har været forbi og den slags…. for det er ikke helt nemt at finde i handlen, endnu. Ikke alle supermarkeder og planteskoler kan hjælpe med at skaffe ramsløg.

Svar
Ditte 10. april 2013 at 11:02

Hvor skønt :-) god fornøjelse med dine ramsløg!

Svar
Birgit Mathiesen 10. april 2013 at 12:00

I aften skal vi have Blomkålssalat og Endelavesalat – meningen var egentligt Salat med rødkål, men jeg kunne hverken få romaiensalat eller fhelt riske rødkål – så skønt med en salatbog som byder på uendelige dejlige muligheder :)
Imorgen rå broccolisalat.. og i weekenden noget med advokadoer, koriander og chili..
Ja her dyrkes dine lækre og enkle Salater fra The FOOD CLUB i stride strømme, tak for en meget inspirende flot og brugbar salatbog :)

Svar
Ditte 10. april 2013 at 12:07

Fantastisk – hvor er det skønt at du kan lide bogen og ret faktisk allerede har testet nogle af opskrifterne. Godt gået!

Svar
Caroline 10. april 2013 at 12:33

Uhm! det ser virkelig lækkert og sundt ud!

:)

Svar
Karina Øllgaard 10. april 2013 at 15:19

Hej Ditte,

Begge salater ser såååå lækre ud… Er de i din nye salatbog?
Må simpelthen eje den, ingen tvivl…
Det er lige det rette årstid vi går i møde, der er så mange lækre ingredienser til salater.
Tak for god inspiration
/Karina

Svar
Ditte 10. april 2013 at 18:49

Hej Karina, tak for din kommentar. Salaterne er ikke med i min kogebog, men to nye salater :-)

Svar
Birgit Mathiesen 10. april 2013 at 17:39

Jeg er nødt til at sige det.. BlomkålsSalaten, er bare min favorit, indtil videre :)
Jeg blev godt nok helt vildt positiv overrasket over BlomkålsSalaten, Wauv den var kanon lækker, alt blev spist..
Jeg fulgte opskriften, på nær.. at jeg puttede ekstra frisk basilikum i og sprang så persillen over.
Den vil være super lækker til grillmaden her til sommer..
Og tænk at blive så dejlig mæt af så sund en salat, det kan bare ikke blive bedre :))
Årets Salat Dronning det er du ;O)

Svar
Ditte 10. april 2013 at 18:52

Hvor er du sød – dejligt du kan lide salaten med blomkål og ikke mindst min bog! Jeg ser altså også frem til, at vi snart går sommeren i møde og dermed masser af friske salater :-)

Svar
Birgit Mathiesen 11. april 2013 at 09:31

Jeg vil lige kommentere ovenpå alt min “turbo” glæde..
Det jeg kalder BlomkålsSalat – er altså Blomkåls Couscous fra din nye Salatbog – den smager bare himmelsk :))

Svar
Birgit Mathiesen 15. april 2013 at 18:07

Igen, igen.. Så har vi nydt din Blomkåls Couscous igen, igen :O)
Vi er total vilde med den Blomkåls Couscous salat – og vi havde nok aldrig selv drømt om at rive rå blomkål,
så vi kan kun sige “prøv det” – og afhængigheden starter..
Og tak til dig Ditte, endnu engang, for denne super lækre salat opskrift :)
MUMME

Svar
Ditte 15. april 2013 at 18:11

Dejligt – det er nemlig bare godt!

Svar
Birgit Mathiesen 17. april 2013 at 18:48

Her afprøves dine salater også i “stride strømme” med stor succes :O)
Vi har spist din Cafe Glad Salat, den med selleri – og glad blev vi alle rundt om bordet :))
Vi har spist din super friske og lækre broccolisalat, den smagte virkelig også bare fartastisk :))
Fra på fredag og en uge frem står den på “græske salater”… da vi smutter en uge til Kreta :OP)
Kh. B

Svar
Ditte 17. april 2013 at 20:39

SKØNT – god tur og nyd det!

Svar
Mette 20. april 2013 at 06:28

Jeg har prøvet salaten med blomkål og pinjekerner. Jeg tilføjede mango som et ekstra lille eksotisk pift. Det smagte virkelig fantastisk, og glæder mig til at prøve flere opskrifter fra bogen. Kh Mette

Svar
Ditte 20. april 2013 at 06:30

Mmm, lækkert. Jeg elsker mango! Har tidligere lavet en version med blomkål og mango – du kan se den her: http://www.thefoodclub.dk/salater/

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen