The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatVegetar

Grillede salater

af Ditte Ingemann 26. august 2016

grillet-majs

Jeg har virkelig nydt de sidste par dage med sol og varme, men noget tyder desværre på, at vejret ikke bliver helt i top den kommende weekend. Heldigvis får vi masser af sol idag, og for mit vedkommende betyder det terrassehygge og grillmad. Rigtig mange nøjes med at grille kød og lave tilbehør og salater i køkkenet, men jeg synes det hele skal laves på grillen, så derfor får I mit bud på to grillede salater. 

Jeg har i samarbejde med Kosan Gas udviklet nogle nemme og lækre grillopskrifter lavet på gasgrill, og jeg håber I vil prøve kræfter med opskrifterne. Hvis I har brug for mere inspiration til grillmaden, så smut forbi Kosan Gas’ hjemmeside, hvor der er masser af gode og nemme grillopskrifter.

{ Grillet majssalsa med æble & rød chili }
Tilbehør til 4 personer

3 majskolber
2 avocadoer
1 rødløg
1/2 – 1 rød chili
1 bundt koriander
1 æble
125 g feta
2-3 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
salt og peber

Fjern bladene på majskolberne og læg dem på en varm grill, og grill dem på alle siderne indtil de er gyldne og har grillstriber. Når majsene er færdige, skæres kernerne fri fra kolben og majskernerne kommes i en skål. Skær avocado i små tern og hak rødløg, chili og koriander fint. Skær æblet ud i små tern, og bland det med majskernerne og smuldr feta henover.
Rør olivenolie sammen med limesaft, salt og peber og vend dressingen godt rundt i salaten.

Tip: Spis majssalsaen som tilbehør til det klassiske grillkød, f.eks. med grillet kylling eller sammen med en god bøf.

kosan-gas

{ Salat med grillet squash, halloumi & citrusdressing }
Tilbehør til 4 personer

2 nektariner (eller ferskner)
4 store tomater
1 squash
250 g halloumi
1/2 broccoli
4 spsk ristede pinjekerner
frisk oregano

Dressing
4 spsk olivenolie
saft og skal fra ½ citron
1 tsk tørret oregano
salt og peber

Skær nektarinerne ud i både. Skær tomater, squash og halloumi ud i skiver, ca. 5 mm tykkelse. Skær broccoli ud i lange, tynde stave. Kom det hele på grillen i ca. 1-2 min. på hver side – det må ikke få for meget. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne. Hold øje undervejs og ryst panden et par gange. Fordel kernerne over de grillede grøntsager, og kom masser af frisk oregano henover.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Kom dressingen over salaten og servér den, mens den stadig er lun.

grillet-salat

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg. 

Grillede salater was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn Mandag / Auberginesalat
næste
Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler

Mere af det samme

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Lun græskarsalat

21. september 2016

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Kål-cæsarsalat

13. december 2016

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

5 farverige salater

5. maj 2016

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen