Jeg har virkelig nydt de sidste par dage med sol og varme, men noget tyder desværre på, at vejret ikke bliver helt i top den kommende weekend. Heldigvis får vi masser af sol idag, og for mit vedkommende betyder det terrassehygge og grillmad. Rigtig mange nøjes med at grille kød og lave tilbehør og salater i køkkenet, men jeg synes det hele skal laves på grillen, så derfor får I mit bud på to grillede salater.
Jeg har i samarbejde med Kosan Gas udviklet nogle nemme og lækre grillopskrifter lavet på gasgrill, og jeg håber I vil prøve kræfter med opskrifterne. Hvis I har brug for mere inspiration til grillmaden, så smut forbi Kosan Gas’ hjemmeside, hvor der er masser af gode og nemme grillopskrifter.
{ Grillet majssalsa med æble & rød chili }
Tilbehør til 4 personer
3 majskolber
2 avocadoer
1 rødløg
1/2 – 1 rød chili
1 bundt koriander
1 æble
125 g feta
2-3 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
salt og peber
Fjern bladene på majskolberne og læg dem på en varm grill, og grill dem på alle siderne indtil de er gyldne og har grillstriber. Når majsene er færdige, skæres kernerne fri fra kolben og majskernerne kommes i en skål. Skær avocado i små tern og hak rødløg, chili og koriander fint. Skær æblet ud i små tern, og bland det med majskernerne og smuldr feta henover.
Rør olivenolie sammen med limesaft, salt og peber og vend dressingen godt rundt i salaten.
Tip: Spis majssalsaen som tilbehør til det klassiske grillkød, f.eks. med grillet kylling eller sammen med en god bøf.
{ Salat med grillet squash, halloumi & citrusdressing }
Tilbehør til 4 personer
2 nektariner (eller ferskner)
4 store tomater
1 squash
250 g halloumi
1/2 broccoli
4 spsk ristede pinjekerner
frisk oregano
Dressing
4 spsk olivenolie
saft og skal fra ½ citron
1 tsk tørret oregano
salt og peber
Skær nektarinerne ud i både. Skær tomater, squash og halloumi ud i skiver, ca. 5 mm tykkelse. Skær broccoli ud i lange, tynde stave. Kom det hele på grillen i ca. 1-2 min. på hver side – det må ikke få for meget. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne. Hold øje undervejs og ryst panden et par gange. Fordel kernerne over de grillede grøntsager, og kom masser af frisk oregano henover.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Kom dressingen over salaten og servér den, mens den stadig er lun.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.