The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Grøn mandagSalatVegetar

Grøn Mandag / Auberginesalat

af Ditte Ingemann 22. august 2016

appelsinsalat-m-krydret-aubergine

Er det bare mig eller går tiden hurtigere end normalt? Jeg har de bedste intentioner om at blogge lidt oftere, men før jeg får set mig om, så er det mandag igen :-) Dog er jeg så glad for, at I har taget godt imod mit nye koncept om vegetariske opskrifter hver mandag – jeg håber nogle af jer tog min udfordring op og har spist en grøn morgenmad i løbet af den sidste uge. 

Tidligere på året udkom en ret fantastisk kogebog skrevet af Anne-Sophie Lahme – jeg var så heldig at være fotograf på bogen, og i den forbindelse smagte jeg samtlige retter fra bogen, og de er alle godkendte herfra. Anne-Sophie’s opskrifter i Køkkenterapi er uhøjtidelige, enkle, sunde og samtidig fulde af smag og farver – mange af bogens opskrifter er vegetariske og jeg har fået lov til at dele en af mine favoritter fra bogen; appelsinsalat med krydret aubergine. Der er en del opskrifter i bogen, som jeg laver igen og igen hjemme i mit eget køkken og dette er en af dem – den passer faktisk til alle sæsoner og kan spises for sig selv eller serveres som tilbehør.

{ Appelsinsalat med krydret aubergine } fra bogen Køkkenterapi
2 personer

Der er spark på krydderierne i denne salat, som fint kan gøre det ud for et måltid i sig selv, sammen med hummus og et stykke godt brød. Tamarind- puré er lavet af tamarindfrugten, som minder lidt om en aflang nød. Det er det klæbrige, syrligt-søde frugtkød, der bliver brugt til puréen, og smagen minder lidt om syrlige blommer.

1 aubergine
3 spsk olivenolie + lidt til at pensle med
1 tsk tamarind-puré
1 tsk harissa
1 tsk honning
1 spsk sesamfrø
en håndfuld blandede salatblade
1 appelsin
100 g feta i tern
50 g små tomater
1 bundt bredbladet persille

Tænd ovnen på 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade.
Skær auberginen i 3 mm tynde skiver på langs.
Pensl dem på den ene side med en smule olivenolie, og læg dem på bage pladen med olie-siden nedad. Sørg for, at endestykkerne ligger med skindsiden nedad.
Bland tamarind-puré, harissa, honning og 3 spsk olivenolie til en marinade, og smør det på aubergineskiverne. Bag auberginerne i ca. 20 min., eller til de er møre. Hold øje undervejs, ovne er forskellige.
Varm en lille pande op, rist sesamfrøene på en tør pande, og stil dem til side. Skyl og snit salaten, skræl appelsinen, og smuldr fetaen. Skær tomaterne i halve.
Anret salaten på et fad med salat nederst, herefter de varme auberginer, appelsin, tomat og feta. Drys med en smule salt. Ikke for meget, da fetaen er meget salt i sig selv.
Hak persillen, og drys på. Servér straks.

TIP: Er du meget sulten, så tilsæt 100 g kogte speltkerner.

aubergine

Grøn Mandag / Auberginesalat was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til kimchi
næste
Grillede salater

Mere af det samme

Mine bedste falafler

12. april 2014

Super Salat

23. januar 2013

Kartoffeltid!

17. september 2012

Solgul salat med majs

19. august 2013

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Vegetariske tacos

21. maj 2016

Vintersuppe med rødbede

20. november 2013

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

Spicy sommer suppe

29. april 2012

1 kommentar

Lisbeth 22. august 2016 at 15:35

Hej,
Lyder som en lækker salat. Hvor køber du tamarind?
Eller hvad kan jeg erstatte den med?
Tak for inspiration!

Mvh
Lisbeth

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen