The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

af Ditte Ingemann 6. december 2018

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.

Så er vi nået til opskrift nr. 2 i min lille serie med økologiske opskrifter, som jeg laver i samarbejde med Ren Madglæde. I dag handler det om salat, nærmere en lækker jule-appelsinsalat, så derfor skal I selvfølgelig have lidt viden omkring økologi og citrusfrugter: Hvis du vil undgå pesticidrester, når du og familien sætter tænderne i søde, saftige appelsiner og mandariner her i julen, er det sikrest at vælge økologi. 98 procent af de ikke-økologiske appelsiner og 88 procent af de ikke-økologiske mandariner indeholder rester af pesticider, viser Fødevarestyrelsens seneste pesticidrapport. I én ikke-økologisk appelsin blev der sågar fundet hele ti forskellige pesticider, viser den seneste pesticidrapport. Der blev ikke fundet nogen pesticidrester i økologiske appelsiner og mandariner.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og med julen følger mad, masser af mad. Julemaden er noget som mange af os har kært, og der skal helst ikke pilles for meget ved de klassiske retter. Julemaden kan dog ofte være en ret tung affære, og kan til tider godt mangle friskhed, syrlighed og farver… så derfor har jeg udviklet denne appelsinssalat, som alle passer rigtig godt til julemaden, uanset om du skal have flæskesteg, andesteg eller noget helt trejde.

{ Appelsinsalat med tranebær & lynsyltede løg, tilbehør til 4 personer }

Lynsyltede rødløg:
1 lille økologisk rødløg
saft fra 1økologisk lime
½ dl økologisk æblecidereddike
1 spsk flydende økologisk honning
salt og peber

75 g økologisk rødkål
3 økologiske appelsiner
50 g økologiske hasselnødder
25 g tørrede økologiske tranebær
75 g økologisk feta

Dressing:
2 spsk økologisk olivenolie
1 tsk grov økologisk sennep
1 tsk flydende økologisk honning
saft fra ½ økologisk citron
salt og peber

Skær rødløg i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld limesaft, eddike, honning, salt og peber ovenpå og fordel det godt rundt. Lad løgene trække min. 30. Snit rødkålen i tynde strimler – brug evt. et mandolinjern. Fordel kålen på et stort fad. Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver og fordel dem ovenpå kålen. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, til de er gyldne, og den brune hinde løsner sig. Nuldr hinden af hasselnødderne og hak dem groft og drys dem ovenpå salaten sammen med tranebær og små stykker feta. Pynt med lynsyltede rødløg og evt. frisk mynte.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og server med det samme.

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden was last modified: december 6th, 2018 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel
næste
Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

Mere af det samme

Rosenkål & Rødkål

31. januar 2018

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Spicy blomkål

15. februar 2016

Super sund salat

3. januar 2014

Inspiration til nytårsmenuen

30. december 2014

Julesalat med and

24. december 2015

Spis kål!

1. marts 2012

Aftensmad med asparges

1. juli 2011

Spis skønne salater!

6. januar 2013

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen