The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Dagens salat

af Ditte Ingemann 7. maj 2013

Siden min kogebog udkom, har jeg fået mange positive reaktioner på mine salater og især min opskrift på blomkåls”couscous”. Det er jo bare rigtigt dejligt, så derfor vil jeg selvfølgelig gerne dele opskriften med jer. Derudover smider jeg en ny opskrift med rå blomkål i puljen, så resten af blomkålet også bliver brugt, i stedet for at ende sine dage i grøntsagsskuffen.

I kan i øvrigt også se opskriften på blomskåls”couscous” og fire andre salater fra min bog lige her! Derudover kan I læse et interview med mig her og finde opskriften på min lækre linsesalat med halloumi lige her.

I dag er grillen blevet tændt for første gang og udover grillet laks og ramsløgspølser, så synes jeg tiden var inde til en portion jordbær-koldskål med sprøde speltflager. Opskriften på koldskål kommer naturligvis her på bloggen, men hvis I ikke kan vente, så er den smidt på min facebook-side tidligere i dag.

Sommersalat med rå blomkål, 2 pers.:

1/4 blomkål
1 dl friskbælgede ærter
1,5 dl edamame bønner, bælgede og kogte
1 bdt radiser
50 g feta
1 bdt brøndkarse

2 spsk olivenolie
1 spsk eddike, gerne hyldeblomsteddike
salt og peber

Riv blomkål i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland blomkål med ærter og edamame bønner. Skær radiserne i tynde skiver, også på et mandolinjern eller med en skarp kniv – bland radiserne i salaten. Smuldr feta og brøndkarse henover. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten.

Blomkåls”couscous” fra “Salater fra The Food Club”, 4 pers.:

½ blomkål
250 g gule tomater
2 spsk pinjekerner
6 stængler bredbladet persille
1 bdt rød basilikum

1 spsk olivenolie
1 tsk honning
saft fra ½ lime
salt og peber

Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side. Halver tomaterne, og bland dem med blomkål. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de er gyldne – pas på, de ikke får for meget. Hak persille og basilikum groft, og kom det i salaten.

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Hæld dressingen over salaten, og drys med pinjekerner inden servering.

Dagens salat was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Laksesliders med ramsløgsmayo
næste
Cheesecake brownies

Mere af det samme

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Cheeseburger med kikærter & kål

10. juli 2012

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Salat med grillet broccoli & ingefærdressing

19. august 2017

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Inspiration til nytårsmenuen

30. december 2014

Quinoa-deller

15. juni 2014

Falafel-vafler

19. januar 2017

14 kommentarer

Sysleren 7. maj 2013 at 18:15

Flotte farver! Det er utroligt så forskelligt blomkål kan smage alt efter, hvordan man snitter det.

Svar
Ditte 7. maj 2013 at 18:28

Tusind tak – begge salater er et hit hjemme hos mig :-)

Svar
Birgit Mathiesen 8. maj 2013 at 05:56

Sommer og Sol :o)
Jeg bliver bare så glad , når jeg ser dine smukke billeder, sikke farver og sikke lækre salater..
Dejligt at se dine salater og derefter blive lækkersulten efter at lave det, vidunderligt at det kan lykkedes :)
Blomkåls”couscous” er lavet her rigtig mange gange og er absolut en af vores favoritter :)
Tak, Tak, Tak, vi nyder dine salater :O)
Kh. Birgit

Svar
Ditte 8. maj 2013 at 07:33

Hvor er det skønt – hos os bliver der også spist store mængder af blomkål. Håber snart solen titter frem igen, så grillen og sommer-salaterne kan komme frem!

Svar
by Blikfang 8. maj 2013 at 07:57

Uhm det ser rigtig lækkert ud!! Tak for skøn inspiration :-)

Svar
Ditte 8. maj 2013 at 18:19

TAK :-)

Svar
Mai 8. maj 2013 at 08:34

Hvor ser det helt fantastisk ud. Har netop skrevet din bog på min ønskeliste. Er helt vild med dine anderledes opskrifter som denne. Og blomkåls couscous – hvor er det lækkert

Svar
Ditte 8. maj 2013 at 18:21

Hvor skønt – håber snart du får bogen :-)

Svar
Inger 9. maj 2013 at 09:35

Hej Ditte.
Jeg har lavet din blomkåls “cous cous” flere gange, og den smager super godt! I aftes prøvede jeg din Asparges i strimler fra din kogebog – den kan bestemt også anbefales, og en dejlig nem, enkel og lækker dressing :O)
Jeg serverede salaten til kyllinge-fileter.
I aften vil jeg teste din Sommersalat med rå blomkål.
Jeg har virkelig stor glæde af din salat-bog :O)
Mange hilsner fra Inger

Svar
Ditte 10. maj 2013 at 06:54

Hvor er det dejligt, at du har testet nogle af opskrifter – det gør mig så glad. Håber du fik afprøvet sommersalaten, for den er også rigtig god :-)

Svar
Ravfood 9. maj 2013 at 22:14

Sikke nogle smukke salater og et super godt bud på en falsk couscous. Vi laver den også rigtig tit – inspireret af Claus Meyers opskrift, hvor der udover blomkål er revet parmasan, hakkede mandler, citron og brøndkarse. Den smager helt fantastisk :-)

Svar
Ditte 10. maj 2013 at 06:52

Mmm, lækkert med parmesan – måske jeg skal prøve det til frokost i dag.

Svar
Maike 10. maj 2013 at 12:03

hey =)
nice blog. i´m totally obsessed with your nice recipes and photos – soo inspriring and yuuuummi!! got so hungry by watching it ;)
i would be happy to if you follow my blog
greeetings from germany, maike

Svar
Ditte 12. maj 2013 at 09:59

Thank you so much, Maike – much appreciated!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen