The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

af Ditte Ingemann 13. december 2018

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.

Det her er nok min all time favorit når det kommer til konfekt – det er sødt, fed, cremet og med et knasende element… konfekt lige efter min smag. En anderledes og velsmagende godbid lavet ud af få ingredienser. Du kan pifte din konfekt op med de smage du kan lide, fx. frysetørrede bær, kanel, appelsinskal, granatæblekerner, kaffe, kakao, gojibær… så kun fantasien sætter grænser.

Som I måske har opdaget, så har jeg her i december lavet et samarbejde med Ren Madglæde, hvilket betyder jeg deler fire økologiske juleopskrifter, og giver lidt nyttig info omkring økologi og økologiske råvarer.  Jeg prøver så vidt muligt selv at vælge økologiske varer og generelt have omtanke for klima og egen sundhed når jeg handler ind. Her kommer lidt info, som jeg bestemt synes vi kan glæde os over:

Vidste du at?
Vi danskere er verdensmestre i at købe økologi – den økologiske andel af det samlede fødevaresalg i Danmark er 13,3 procent. Det er det højeste i verden.

Mere end halvdelen af danskerne (51 procent), køber økologi hver eneste uge.

Salget af økologi er vokset i mere end ti år i træk.

Økologien breder sig hastigt i Danmark. Mere end 1.000 landmænd har i år søgt om støtte til økologisk omlægning. Dermed udgør det økologiske areal i Danmark snart 10 procent af det samlede landbrugsareal og nærmer sig et omfang på størrelse med Fyn.

{ Tahinkonfekt med et drys af kardemomme, ca. 20 stk }

300 g lys økologisk tahin – se opskrift længere nede i indlægget
3 spsk økologisk kokosolie
1 nip havsalt
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang, økologisk
½ tsk stødt økologiskkardemomme
100 g økologisk ahornsirup
2 spsk økologiske kakaonibs eller finthakket mørk chokolade, gerne 85%

Pynt:
1 spsk usaltede økologiske pistacienødder, finthakkede

Kom tahin, kokosolie, salt, vanilje, kardemomme og sirup i en lille gryde og smelt det sammen ved svag varme – smag massen til. Rør kakaonibs i, og hæld massen i en lille form (20*20 cm) beklædt med film. Pynt evt. med hakkede pistacienødder på toppen. Stil formen i fryseren i ca. 4 timer, hvorefter massen kan skæres ud i små stykker med en skarp kniv. Opbevar konfekten i fryseren og spis det direkte derfra…. det smelter nemlig hurtigt i stuetemperatur.

{ Hjemmelavet lys tahin }

Tahin er en pasta lavet af malede sesamfrø. Du kan købe tahin i de fleste supermarkeder, men det er også nemt at lave selv. Jeg bruger rigtig ofte tahin i mine dressinger og vælger altid en lys tahin til det formål. Hvis du ønsker en mere kraftig tahin, så kan du riste sesamfrøene en smule i ovnen eller på panden og derefter blende dem til smør.

400 g sesamfrø
5-6 spsk olivenolie
havsalt

Blend frøene i en foodprocessor med olivenolien i mindst 2 minutter, til konsistensen er cremet, men ikke så tyk, at den ikke kan hældes. Tilsæt eventuelt mere olie, til konsistensen er rigtig. Smag til med havsalt og hæld sesamsmørret på et rent glas. Det kan holde i ca. 2 måneder ved stuetemperatur.

 

Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger was last modified: december 13th, 2018 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden
næste
Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

Mere af det samme

Sødt decemberguf

9. december 2013

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

Vaffelfest

26. marts 2017

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Rocky Road

18. november 2012

Koldskål – Rabarber – Æble

30. maj 2012

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Boghvedecookies

1. februar 2016

Mandel-kokos-kager

18. december 2014

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen