Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.
Det her er nok min all time favorit når det kommer til konfekt – det er sødt, fed, cremet og med et knasende element… konfekt lige efter min smag. En anderledes og velsmagende godbid lavet ud af få ingredienser. Du kan pifte din konfekt op med de smage du kan lide, fx. frysetørrede bær, kanel, appelsinskal, granatæblekerner, kaffe, kakao, gojibær… så kun fantasien sætter grænser.
Som I måske har opdaget, så har jeg her i december lavet et samarbejde med Ren Madglæde, hvilket betyder jeg deler fire økologiske juleopskrifter, og giver lidt nyttig info omkring økologi og økologiske råvarer. Jeg prøver så vidt muligt selv at vælge økologiske varer og generelt have omtanke for klima og egen sundhed når jeg handler ind. Her kommer lidt info, som jeg bestemt synes vi kan glæde os over:
Vidste du at?
Vi danskere er verdensmestre i at købe økologi – den økologiske andel af det samlede fødevaresalg i Danmark er 13,3 procent. Det er det højeste i verden.
Mere end halvdelen af danskerne (51 procent), køber økologi hver eneste uge.
Salget af økologi er vokset i mere end ti år i træk.
Økologien breder sig hastigt i Danmark. Mere end 1.000 landmænd har i år søgt om støtte til økologisk omlægning. Dermed udgør det økologiske areal i Danmark snart 10 procent af det samlede landbrugsareal og nærmer sig et omfang på størrelse med Fyn.
{ Tahinkonfekt med et drys af kardemomme, ca. 20 stk }
300 g lys økologisk tahin – se opskrift længere nede i indlægget
3 spsk økologisk kokosolie
1 nip havsalt
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang, økologisk
½ tsk stødt økologiskkardemomme
100 g økologisk ahornsirup
2 spsk økologiske kakaonibs eller finthakket mørk chokolade, gerne 85%
Pynt:
1 spsk usaltede økologiske pistacienødder, finthakkede
Kom tahin, kokosolie, salt, vanilje, kardemomme og sirup i en lille gryde og smelt det sammen ved svag varme – smag massen til. Rør kakaonibs i, og hæld massen i en lille form (20*20 cm) beklædt med film. Pynt evt. med hakkede pistacienødder på toppen. Stil formen i fryseren i ca. 4 timer, hvorefter massen kan skæres ud i små stykker med en skarp kniv. Opbevar konfekten i fryseren og spis det direkte derfra…. det smelter nemlig hurtigt i stuetemperatur.
{ Hjemmelavet lys tahin }
Tahin er en pasta lavet af malede sesamfrø. Du kan købe tahin i de fleste supermarkeder, men det er også nemt at lave selv. Jeg bruger rigtig ofte tahin i mine dressinger og vælger altid en lys tahin til det formål. Hvis du ønsker en mere kraftig tahin, så kan du riste sesamfrøene en smule i ovnen eller på panden og derefter blende dem til smør.
400 g sesamfrø
5-6 spsk olivenolie
havsalt
Blend frøene i en foodprocessor med olivenolien i mindst 2 minutter, til konsistensen er cremet, men ikke så tyk, at den ikke kan hældes. Tilsæt eventuelt mere olie, til konsistensen er rigtig. Smag til med havsalt og hæld sesamsmørret på et rent glas. Det kan holde i ca. 2 måneder ved stuetemperatur.
4 kommentarer
Faldt lige over denne her opskrift. Det lyder helt vildt lækkert. Elsker alt med tahin, så dem her må jeg prøve en dag :)
Har aldrig smagt tahin før – og for den sags skyld slet ikke lavet mad med tahin. Så det skulle da lige prøves :-) Har ikke fortrudt og kan klart anbefale disse små konfektbomber. Yummi.
Super lækker konfekt og meget anderledes end hvad jeg plejer at lave. Jeg vil sikkert lave det igen :-)
Genial tahinkonfekt opskrift! Normalt har jeg svært ved at lave disse men denne opskrift sidder lige i skabet. Jeg har flere gang brugt den ved særlige lejligheder når jeg får gæster eller til fødselsdage. De smager super godt og især med lidt chokolade eller karamel ved siden af.