The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Hjemmelavede (hippie) træstammer

af Ditte Ingemann 29. november 2014

træstammer

I morgen er det 1. søndag i advent – jeg kan slet ikke forstå hvordan tiden bare flyver afsted. Men nu bevæger vi os altså ind i december og før vi får set os om er det jul. December betyder også hygge, god mad og lækker konfekt. Jeg er egentlig ikke den store fan af konfekt, men til gengæld er jeg stor fan af træstammer – faktisk er det nok en af mine yndlingskager. Jeg må dog indrømme, at det nok er et par år siden jeg sidst har smagt en “rigtig” træstamme, men har nu lavet mine egne, som kommer meget tæt på the real deal – de smager SÅ godt!

Af en eller anden årsag, så er træstammer blevet populære og pludselig dukker de op alle vegne og frister mig, så derfor besluttede jeg mig for at lave min egen variant, som er uden tilsat sukker, men i stedet sødet med dadler. Mine træstammer er stadig syndige, men sundere end den traditionelle kage. De ser også en anelse anderledes ud – faktisk ligner de nok mest en form for hippie-træstamme, da jeg selv har lavet min egen grove variant af marcipan.

Lækre træstammer

Hjemmelavede træstammer, ca. 8 stk. – fra min bog “SUKKERFRI BØRNEFEST”

Marcipan:
100 g mandler
3 medjool dadler

Dadel/rom-fyld:
125 g medjool dadler uden sten
30 g hasselnødder
15-20 g god, mørk kakao
ca. 2 tsk god rom eller romessens – smag til undervejs

Andet:
ca. 35-40 g mørk chokolade, 85%

Start med at lave marcipan – kom mandlerne i en foodprocessor, og blend dem til groft mel. Tilsæt tre dadler uden sten, og blend igen indtil massen er homogen. Ønsker du en fuldstændig fin marcipan, så blend i længere tid – som det fremgår på billederne valgte jeg en rimelig grov struktur i min marcipan. Stil marcipanen på køl i ca. 20 minutter. (marcipanen kan også rulles til kugler, evt. tilsat smag fx. citron/appelsinskal, lakrids, mint, og overtrækkes med chokolade, og bruges som konfekt)

Kom alle ingredienserne til fyldet i en foodprocessor, og blend indtil massen er helt samlet og nødderne er blendet fint – smag massen til. Form fyldet til små pølser (alt efter hvilken størrelse du ønsker) – du kan også lave en stor træstamme, overtrække med marcipan og skære den ud i konfektskiver.

Rul marcipanen tyndt ud – det er nemmest at gøre mellem et stykke bagepapir. Lav én træstamme ad gangen – læg en pølse på et stykke udrullet marcipan og rul forsigtigt marcipanen rundt om. Skær enderne pænt til og gentag processen indtil al marcipanen er brugt op.

Smelt chokoladen og dyp enderne i chokolade – stil træstammerne i køleskabet, og servér dem helst direkte fra køl.

Hjemmelavede (hippie) træstammer was last modified: september 25th, 2015 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til London
næste
Nemme hverdagsretter

Mere af det samme

Iskold kaffe med lakrids

29. januar 2012

De søde sager

11. september 2014

Blomkålskage

14. januar 2015

Et sødt indslag

4. april 2013

Luksuriøs Lakridskaramel

1. april 2012

Konfekt med tahin

19. august 2015

Søndagssødt

28. april 2013

Chokoladecookies med chokolade

25. januar 2012

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Raw brownies

8. september 2014

21 kommentarer

Agnes {Cashew Kitchen} 29. november 2014 at 18:19

Dessa ser helt fantastiska ut! Kallar du dem för “trädstammar”, eller missförstod jag? Vi kallar dem för dammsugare :) Fast då brukar de vara gröna. Ska definitivt prova denna lite hälosammare variant!
Trevlig advent!

Svar
Ditte Ingemann 30. november 2014 at 12:31

Du har helt ret i, at det er de samme, som I kalder for dammsugare :-) I Danmark er de normalt hvide og ikke grønne.

Svar
Birgit Mathiesen 29. november 2014 at 21:59

Jul det er cool :)
Og dine smukke hjemmelavede rustikke marcipan træstammer
ser bare så vidunderlige ud..
og ja.. smager sikkert ligeså :)
Mums tænker jeg bare.. så englene synger :)

Svar
Ditte Ingemann 30. november 2014 at 12:30

De smager nemlig bare så godt – er glad for jeg stadig har nogle stykker på køl til søndags-hygge senere :-)

Svar
Birgit Mathiesen 29. november 2014 at 22:00

PS. Smutter du mandlerne til marcipanen ??
Jeg kan næsten ikke vente :)

Svar
Ditte Ingemann 30. november 2014 at 12:29

Nej, jeg smutter dem ikke :-) Du kan sagtens gøre det, hvis du vil have en lysere marcipan.

Svar
Nadia WH 30. november 2014 at 15:19

Det lyder godt med en sukkerfri version og skal bestemt afprøves :-)

Svar
Ditte Ingemann 30. november 2014 at 19:03

De kan virkelig anbefales!

Svar
Cecilia 1. december 2014 at 15:27

De ser rigtig lækre ud ;)
Jeg har længe tænkt på at jeg gerne vil prøve at bruge flere af de sundere ingredienser du bruger, hjemme hos mig selv. Jeg er flere steder stødt på opskrifter hvor medjool dadler indgår. Jeg har søgt flere gange uden held, for at finde ud af hvad medjool dadler helt præcist er, hvordan de er forskellige fra andre slags dadler og hvor man kan købe dem for rimelige penge?
Du kan nok høre jeg er lidt af en nybegynder, men håber du kan svare på mit uopklaret spørgsmål.
Tak for en helt igennem fantastisk inspirerende blog ;)

Svar
Ditte Ingemann 1. december 2014 at 15:34

Hej Cecilia,

Jeg kan godt forstå, at du måske er en smule forvirret – der findes nemlig rigtig mange typer af dadler. Medjool er en bestemt type, som ofte er store, meget bløde og saftige. De kan findes i nogle supermarkeder, helsekostbutikker eller hos tyrkiske grønthandlere. Hvis du ikke kan skaffe medjool dadler, så kan du enten bruge nogle bløde, tørrede dadler eller friske dadler, som er meget saftige. Jeg bruger ofte friske dadler eller medjool, da jeg synes de tørrede dadler tit er meget hårde og tørre, og derfor kan de være svære at blende.

Svar
Sofie 2. december 2014 at 12:46

På trods af den manglende sukker ser de rigtig lækre ud. Jeg tror helt sikkert, at træstammer vil kunne finde tilbage på kaffebordet igen, når de kommer i den variant :)

Svar
Christine 5. december 2014 at 14:57

Hej Ditte, de var jo supernemme at lave

Svar
Christine 5. december 2014 at 15:00

Hov! Resten af min kommentar forsvandt vist. Jeg ville spørge, om du har et tip til at få enderne pæne? Når jeg dypper dem, så løber chokoladen ned i den anden ende, nå jeg vender dem om.

Svar
Lærke 25. januar 2015 at 18:29

Uhmmmm.. De er helt fantastiske. Kan klart anbefales! Jeg kan slet ikke få nok af dem

Svar
Ditte Ingemann 25. januar 2015 at 19:32

Ja, de er nemlig gode – tror snart jeg skal lave en portion igen :-)

Svar
Marlene Gade 18. januar 2016 at 17:09

Hej Ditte
Jeg har prøvet at lave dine træstammen et par gange før, men det er desværre mislykkedes. Det smuldrede og kunne ikke hænge sammen, så man kunne ikke forme dem. Tror du, du ved hvilken fejl jeg har lavet? Men ellers smagte de super godt, og kan klart anbefales ;)

Venlig hilsen Marlene

Svar
Ditte Ingemann 18. januar 2016 at 17:12

Hej Marlene, Er det mon fyldet eller marcipanen der smuldrer? Jeg har lavet dem mange gange og kender en del, som har testet opskriften med succes… så mon du kan give lidt flere oplysninger omkring, hvad der er gået galt? God aften til dig.

Svar
Sanna 7. september 2018 at 09:34

Hej Ditte,
Jeg er lige igang med at lave disse (glæder mig!), min marcipan holder heller ikke helt sammen og har gjort/brugt det der står. lige nu står den i køleskabet og hviler.. tror du det hjælper når man varmer det op med hænderne?

Svar
Ditte Ingemann 7. september 2018 at 14:37

Ja, det tror jeg helt sikkert – den bliver ikke helt så smidig som alm. marcipan :-)

Svar
Susanne 13. november 2016 at 10:03

Uhm :o) det er altså lækre træstammer !! Tusind tak for opskriften.
De skal gentages i dag. Jeg glæder mig allerede.

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2016 at 14:06

Lækkert – god fornøjelse :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen