The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Cashew Cheesecake

af Ditte Ingemann 31. maj 2015

RAW cake

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION!

Denne opskrift er en af mine absolutte favoritter – opskriften udviklede jeg til min bog “Low Carb fra The Food Club”, og den smager helt fantastisk godt (lige nu kan min bog købes med rabat på Saxo). Jeg har længe haft lyst til at lave kagen igen, så jeg kastede mig over den i går og det kom der en lille film ud af, som I kan se lige her:

cake with cashews

{ RAW cashew cheesecake med vanilje & jordbær }
6- 8 personer

Denne lækre “cheesecake” er lavet på nødder, hvilket betyder den er mælkefri og også glutenfri. Kagen er nem at lave, men husk at lægge cashewnødderne i blød dagen før. Du kan tilsættes forskellige smage til kage, fx. lakrids, citronskal, rå kakao, frysetørrede bær eller kakaonibs.

Creme:
3,5 dl (ca. 200 g) usaltede cashewnødder – udblødte (lægges i blød i vand i ca. 12 timer)
5-6 tsk ris malt sirup, ahornsirup el. honning
1 dl kokosolie, smeltet
1/2 tsk ren vaniljepulver
1-2 spsk vand
saft fra ½ lime

Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder, mandler 
eller valnødder
6 bløde medjool dadler uden sten
3 spsk alm. revet kokosmel
2 spsk kokosolie, smeltet
et nip salt

Pynt:
200 g friske jordbær

Skyl de udblødte cashewnødder i rent vand. Kom dem i en foodprocessor eller kraftig blender sammen med sirup, kokosolie, vaniljekorn, vand og limesaft. Kør det hele godt sammen i ca. 3-4 minutter. Hvis massen er for tyk og tør, så tilsæt mere vand. Smag cremen til.

Kom nødderne til bunden i en foodprocessor og blend indtil de er grofthakkede. Tilsæt dadler (uden sten), kokosmel, kokosolie og salt, og blend igen indtil massen er samlet og en smule klistret. Fordel massen i en springform (18 cm), beklædt med film, og tryk det godt sammen i formen – brug evt. en ske til at trykke bunden godt sammen. Fordel fyldet over bunden og stil/opbevar kagen på frost – tag den ud ca. 30 minutter før den skal serveres. Inden servering pyntes kagen med friske jordbær eller andre typer af bær.

Cashew cake

Cheesecake

{ RAW Cashew Cheesecake with vanilla & strawberries }
serves 6-8

CASHEW CREAM:
3,5 dl raw cashews (200g or 1 1/2 cups) soaked the night before
5-6 tsp rice malt syrup, honey or maple syrup
1 dl coconut oil, melted
1/2 tsp pure vanilla
1-2 tbsp water
juice from 1/2 lime

CRUST:
150g walnuts, almonds or hazelnuts (or a mix)
6 medjool dates, pitted
3 tbsp shredded/desiccated coconut
2 tbsp coconut oil, melted
a pinch of salt

TOPPING:
200g strawberries (or other berries/fruit)

Rinse the soaked cashews in clean water. Put them in a food processor or strong blender with syrup, coconut oil, vanilla, water and lime juice. Blend it all well together for about 3-4 minutes. If the cream is too thick and dry, then add more water. Taste the cream.

Blend the nuts for the crust in a food processor until they are coarsely chopped. Add dates, coconut, coconut oil and salt and blend again until it is proper mixed and a bit sticky. Pour the mixture into a cake pan (18 cm), covered with plastic wrap and press it firmly into the cake pan – if necessary use a spoon. Spread the cream over the crust and put the cake in the freezer – take it out of the freezer about 30 minutes before serving. Top the cake with fresh strawberries before serving.

IMG_4407

cake-raw

*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

 

Cashew Cheesecake was last modified: juni 2nd, 2015 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tarteletter med hvide asparges
næste
Sunde mandel-brownie kugler

Mere af det samme

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

Dadelkuglekonfekt

4. september 2011

hygge-hindbær-muffins

18. april 2013

Ice Ice Baby #2

10. juni 2013

Cookies in the sky with…

24. september 2013

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Jagten på cookie’en

30. august 2012

Sunde mandel-brownie kugler

7. juni 2015

Julemuffins med pebermynte

16. december 2012

Hvide cookies

4. februar 2012

15 kommentarer

Birgit Mathiesen 31. maj 2015 at 14:15

Uhuu.. en raw lækker flot kage :))
Fed video – og så hyggeligt at kigge med :-)
så må jeg vist hellere også selv i gang.. Mums tænker jeg bare :))

Svar
Ditte Ingemann 31. maj 2015 at 21:19

TAK – god søndag til dig!

Svar
Madhavi 31. maj 2015 at 15:48

Fantastic! And i can read it now in English! Thank you! xxx Madhavi

Svar
Ditte Ingemann 31. maj 2015 at 21:19

Weeeeeee – fantastic :-)

Svar
Tine Bo Petersen 31. maj 2015 at 18:09

Sikke en fin video! Jeg glæder mig til, at jeg forhåbentlig snart kan lave denne kage – mangler en foodprocessor. Kan du anbefale den, du har?

Tak for lækre opskrifter og billeder – det er en fornøjelse af følge dig! :-)

Svar
Ditte Ingemann 31. maj 2015 at 21:20

Tusind tak, Tine – og tak fordi du følger med. Jeg kan anbefale en Kenwood – den er rigtig god og stærk :-)

Svar
Sophie 1. juni 2015 at 12:03

Tror du, man ville kunne lave bund og creme dagen før, den skal serveres? Ser virkelig lækker og fin ud :)

Svar
Ditte Ingemann 1. juni 2015 at 12:10

Du kan lave den lang tid før, for den skal nemlig bare opbevares på frys og tages ud ca. 30-60 min før servering :-)

Svar
Sophie 1. juni 2015 at 12:13

Årh ja, selvfølgelig :)

Svar
Anna 1. juni 2015 at 12:24

I need to translate this recipe right noww!! looks amazing :)

https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

Svar
Ditte Ingemann 1. juni 2015 at 12:32

The recipe is translated :-)

Svar
stine 1. juni 2015 at 22:19

Den set super flot og lækker ud! Jeg kunne godt tænke mig at spørge om, hvor meget 3, 5 dl cashewnødder ca. svarer til i gram? ☺

Svar
Ditte Ingemann 3. juni 2015 at 09:35

Ca. 200 g

Svar
Inger 3. juni 2015 at 13:46

Hej Ditte.
Den fineste video, du her har lavet :-))
Jeg bliver så glad og i godt humør, de gange, jeg har set den!
Og kagen – UHM.
Rigtig god onsdag.
Kh Inger

Svar
Ditte Ingemann 8. juni 2015 at 22:38

Tusind tak, Inger – overvejer at lave kagen når du kommer på besøg i juli :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen