The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Mine festlige fuldkornsmuffins

af Ditte Ingemann 9. august 2012

Jeg elsker muffins, men jeg har en tendens til at lave den samme variant igen og igen. Derfor prøvede jeg at lave en ny udgave udelukkende af ingredienser, som jeg havde i skabene. Det kom der en lille fuldkornsmuffin med friske abrikoser, karamel og mandler ud af! 

Selve muffin-dejen kan bruges som en grunddej, hvor der kan tilsættes alt godt fra skabene. Jeg har tidligere lavet en udgave med friske figner og macadamianødder, men det kunne også være med æble/kanel, pærer/ingefær, banan/chokolade, blåbær/hvid chokolade, rabarber/lakrids…. Der er muligheder nok!

Fuldkornsmuffins, ca. 14 stk.

100 g. smør
2 æg
2 tsk. ren vanillepulver
175 g. sukker
2 dl. mælk
2 dl. hvedemel
2 dl. fuldkornsmel (jeg brugte rugmel)
2 tsk. bagepulver
4 friske abrikoser
14 tsk. karamel
Ca. 10 mandler

Smelt smørret og stil det til side, så det kan køle en smule af. Imens piskes æg, sukker og vanille til det bliver hvidt og skummende. Rør smeltet smør og mælk i dejen – mel, bagepulver og hakkede mandler tilsættes og vendes rundt i dejen med en dejskraber.

Abrikoserne vaskes og skæres ud i små tern. Dejen kommes i muffinsforme og toppes med små stykker frugt og 1 tsk. karamel ovenpå hver, hvorefter de ryger en tur i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Mine festlige fuldkornsmuffins was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til Egypten
næste
gedegalettes med rødbede & ramsløg

Mere af det samme

Jeg giver kage!

10. april 2015

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

Muffins i selskab med snickers og peanutbutter!

10. juli 2011

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

En lille snitte..

1. juli 2012

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

8 kommentarer

Monsterscircus 9. august 2012 at 08:06

De ser så lækre ud! Dejlige billeder og sikke nogle smukke abrikoser. Jeg er da nødt til at prøve dem!!! Tusind tak for opskriften og som altid dejlige billeder.

Svar
Ditte 9. august 2012 at 09:14

Tusind tak for dine søde ord :-) og du er klart nødt til at prøve dem!

Svar
M. 9. august 2012 at 09:10

Yummmy!

Svar
Ditte 9. august 2012 at 09:14

Thanks :-)

Svar
Trine 9. august 2012 at 15:31

De ser lækre ud,men er faktisk lidt nysgerrig for at høre mere om dit forslag med pære og ingefær..mit kendskab til ingefær er faktisk meget begrænset men skæbnen har gjort at jeg har en del i køleskabet..river du det i muffins og i så fald,hvor store mængder snakket vi om?

Svar
Ditte 9. august 2012 at 18:01

Hej Trine, jeg tænkte faktisk på stødt ingefær – jeg har ikke erfaring med frisk ingefær i kager :-) men mon ikke det kan lade sig gøre…

Svar
Tora 20. august 2012 at 08:11

Denne blogg er bare så lekker! Tusen takk for at du deler disse nyyydelige oppskrifter! TAKK!

Svar
Ditte 20. august 2012 at 12:56

Tusind tak ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen