The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Cookie jagten

af Ditte Ingemann 30. april 2012

Er man ikke altid på jagt efter den perfekte cookie? Det er jeg i hvertfald og jeg synes faktisk at cookie-området er et komplekst område. Jeg har efterhånden lavet en del indlæg om cookies, men min favorit er til stadighed chokoladecookies fra Nigella Lawson.
Da jeg forleden dag surfede rundt på Foodgawker, faldt jeg over en cookieopskrift, som angiveligt skulle være fuldstændig fantastisk grundet en hemmelig ingrediens….majsstivelse!

I min iver kastede jeg mig over opskriften i håb om, at mine bønner var blevet hørt og jeg snart kunne sætte tænderne i den perfekte cookie, men så gik det desværre galt. Opskriften var med amerikansk mål, hvilket jeg forresten synes er noget fis, hvorfor ikke bruge gram i hele verden – det er så nemt.

Jeg gik igang med at omregne cups til gram og matematik har aldrig været min stærke side, så jeg brugte 100 g mel i stedet for 250 g, hvilket ikke undrede mig før jeg opdagede, at alle mine små cookies havde forvandlet sig til en kæmpe cookie i ovnen!
I en hurtig håndevending hev jeg kæmpe-cookien ud, hældte den tilbage i skålen og blandede det sidste mel i, formede dejen på ny og bagte dem endnu en gang.
Underligt nok blev de aldeles spiselige, så måske har jeg skabt en ny cookietrend. De ligner dog slet ikke dem jeg så på billederne i opskriften, så hvis nogen begiver sig ud i opskriften og ender med et super resultat, så meld lige tilbage.

Her er min danske version af opskriften på chocolate chip cookies:

160 g. smør
150 g. sukker
150 g. brun farin
1 æg
Salt
1 tsk. bagepulver
100 g. mørk chokolade
25 g. pistacienødder
2 tsk. majsstivelse
250 g. mel

Pisk blødt smør sammen med sukker og farin indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Mel, bagepulver, salt og majsstivelse røres i dejen og til sidst kommes nødder og hakket chokolade i.

Dejen formes til små kugler (jeg fik 16 cookies ud af denne portion) og sættes på en bageplade med bagepapir. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne og let sprøde.

Cookie jagten was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spicy sommer suppe
næste
Fodbold-fritter & gris

Mere af det samme

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Dejlige dadel-scones

28. august 2012

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Kongekagen #2

19. januar 2013

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

15 kommentarer

Anja Vind 1. maj 2012 at 05:05

Jeg har verdens bedste opskrift på cookies der hedder… “verdens bedste cookies”… Opfindsomt:-). Den er gået i arv fra den søde kok/bager på mit arbejde der for 6-7 år bla forkælte os med friskbagt kage om torsdagen, til nu at være lavet af samtlige mødre med kage krise jeg kender og de laves af mig når jeg vil være 100% sikker på at få anerkendende nik mens endnu en cookie proppes i munden:-)… Deler den gerne med dig hvis ønskes?

Svar
Ditte 1. maj 2012 at 09:26

Uhh Anja, altså hvis det er verdens bedste cookies, kan man jo ikke sige nej til sådan et tilbud :-) Så del endelig hvis du har lyst…

Svar
Maria 1. maj 2012 at 08:43

@Anja Vind Du må meget gerne dele opskriften med mig i hvert fald.. har været på jagt i lang tid

Svar
Rikke 1. maj 2012 at 09:11

Anja, del gerne…..

Svar
the wasp 2. maj 2012 at 00:47

Nominated your site for the Kreativ Blogger award, as well as the Sunshine Award… love your photography!
http://figandthewasp.wordpress.com/2012/05/01/kreativ-blogger-and-sunshine-award/
x the wasp

Svar
Ditte 2. maj 2012 at 21:35

Thank you so much – i appriciate the award :-)

Svar
Luise / Sesam, Sesam 2. maj 2012 at 20:35

Nu vi alligevel er i gang med opskrifts-delingen, har jeg selv været på selv samme cookiejagt, og er endt med at lande på den her opskrift:
http://sesamsesam.com/post/14577603954/chewy-chocolate-chip-cookies
Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra Australian Women’s Weekly, men har tilføjet mine personlige ændringer. Den tilpassede opskrift er helt fantastisk og har uendeligt mange gange givet mig lækre, chewy cookies og masser af glade kage-modtagere.
I kan jo se på det, hvis det er (:
Kh
Luise / Sesam, Sesam

Svar
Ditte 2. maj 2012 at 21:30

Hej Luise, tusind tak fordi du deler din cookieopskrift. Den vil jeg helt sikkert teste – tak :-)

Svar
Silje 5. maj 2012 at 21:20

Fantastisk fine bilder!

Svar
Ditte 5. maj 2012 at 21:46

Tusind tak!

Svar
Charlotte 7. december 2012 at 11:12

Fantastisk tusind tak!!!

Svar
Louise 13. februar 2013 at 09:54

Kan man undlade majsstivelse eller bytte den ud med noget andet?
Har nemlig alt det andet på lager :-)

Svar
Ditte 13. februar 2013 at 10:49

Jeg har ikke prøvet at undlade det, men tænker du bare skal prøve at bage dem uden :-)

Svar
Louise Kristine Hjernø 13. februar 2013 at 13:08

Tak :-) Prøver mig frem så.. håber ikke de bliver ‘slatne’..

Svar
Vibeke Frewert 23. september 2013 at 22:47

Har i weekenden bagt dine cookies sammen med min store datter, de er super gode. Lette at lave. Pigerne på min datters cheerleaderhold elskede dem. muums

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971