The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageKogebogSøde sager

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

af Ditte Ingemann 17. marts 2015

lagkage uden tilsat sukker

Ja, måske er det lidt for tidligt at skrive om sol og sommer, men hvor er det skønt at dagene bliver længere, solen kigger frem og man kan mærke varmen komme snigende. De sidste mange uger har jeg virkelig haft lyst til søde sommerbær, mad fra grillen og i det hele taget bare lettere mad, som kan nydes udenfor en lun sommeraften. Jeg er klar over, at der kommer til at gå lidt endnu før det sker, men indtil da, vil jeg dele denne sommerlagkage med jer, som for mig er indbegrebet af sommer. Opskriften er fra min kagebog “Sunde Søde Sager” og kagen har endda sneget sig på bogens forside. 

berries

I min kagebog finder du mere end 80 opskrifter på skønne kager og søde sager, som alle er lavet uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel. Hvis du kunne tænke dig flere af den type opskrifter, så kan bogen altså købes lige her på Saxo, hvor den sælges med en smule rabat.

Lagkage med hindbær og saltet dadelkaramel, 6-8 personer, glutenfri

Som barn drømte jeg om at have fødselsdag om sommeren, men faktum er, at jeg fylder år i december. Som en slags trøst har jeg dog altid fået lagkage med hindbærskum på min fødselsdag. Denne lagkage smager præcis som i min barndom, og den kan sagtens serveres året rundt, for den smager nemlig himmelsk. Du kan jo pifte lagkagen op som du ønsker, fx. med mørk chokolade, andre typer frugt, frysetørret bær…. kun fantasien sætter grænser.

Bunde:
200 g mandelmel
1 tsk bagepulver, brug evt. glutenfri bagepulver
½ tsk ren vaniljepulver
2 æg
4 spsk mælk
100 g kokosolie
75 g sukrin gold
skal fra 1 øko citron

Saltet dadelkaramel:
10 bløde dadler uden sten
1 dl mælk
½-1 tsk havsalt

Hindbærskum:
3 dl fløde
2 spsk sukrin melis
2 dl frosne eller friske hindbær

Pynt:
friske bær og frugt

Bland mandelmel, bagepulver og vanilje sammen i en skål. Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Rør blommerne sammen med mælk, blød kokosolie, sukrin og citronskal. Vend de tørre ingredienser i de våde, og rør dejen godt sammen. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, og fordel den i to springforme, beklædt med bagepapir, Ø 18 cm. Bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter, og lad dem køle helt af i formene.

Skær dadlerne i små stykker, og kom dem i en blender med mælk og salt. Blend det til en ensartet masse og smag det til. Ønsker du en tykkere karamel, så hæld massen på en pande, og varm forsigtigt blandingen op, til den tykner. Tag den af varmen, og lad karamellen køle af. Dette trin kan godt undlades!

Pisk fløde til let skum, og tilsæt sukrin melis og hindbær – smag til.

Smør den ene bund med dadelkaramel, og fordel flødeskummet på bundene. Pynt lagkagen med frisk frugt eller friske bær. Stil kagen på køl i ca. 1-2 timer inden servering.

Glutenfri lagkage

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel was last modified: marts 17th, 2015 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind ny kagebog; Copenhagen Cakes
næste
Grønt på pizzaen

Mere af det samme

Sure cupcakes

30. november 2011

Let’s get ready to crumble!

9. juni 2012

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Tahinkonfekt + mit favorit værktøj i køkkenet

3. december 2017

Søndagssødt

28. april 2013

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Spelt-snurrer med birkesfyld

1. december 2015

Vaffelfest

26. marts 2017

Lakrids cupcakes

27. marts 2011

10 kommentarer

Therese 17. marts 2015 at 19:44

dette ser helt fantastisk ut! Kjempefine bilder også :) inspirerende!

Svar
Ditte Ingemann 18. marts 2015 at 09:52

Tusind tak :-)

Svar
Maria 18. marts 2015 at 10:15

Uhm hvor ser det lækkert ud. Jeg samler på kageopskrifter uden gluten, da min svigerinde har cøliaki. Hvis jeg gerne vil bruge sukker i stedet for sukrin, er det mon samme mængde, jeg skal bruge?

Svar
Ditte Ingemann 18. marts 2015 at 10:37

Ja, så bruger du den samme mængde til bundene og skummet kan du smage til med fx. flormelis :-)

Svar
Eva 19. marts 2015 at 09:42

hej
Kan bundene bages i en springfrom og deles til 2 bunde efter bagning?

Svar
Ditte Ingemann 19. marts 2015 at 09:52

Hej Eva, Det vil jeg tro :-) Jeg synes det er nemmere at bage dem i to forme, men tror helt sikkert du kan bage i en form, og derefter dele den til to bunde :-)

Svar
Lauren 20. marts 2015 at 15:49

Oh my goodness this looks gorgeous! I need to make a birthday cake today anyway, perfect timing :)

Svar
Simon 27. marts 2020 at 16:16

Der er noget med forholdende der ikke giver mening. Tjek dem efter..

Svar
Simon 27. marts 2020 at 16:35

Der er alt for få æg!

Svar
Ditte 13. marts 2022 at 19:27

Jeg brugte 4 æg i stedet og det fungerede godt. Men det kan også godt være det fungerer fint med to æg – når du fyldet er så vådt. Jeg bagte bare en bund og skar den over og det fungerede også fint. Brugte en 22 cm Ø springform.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971