The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Fuldkorn & friske figner

af Ditte Ingemann 27. maj 2012

Jeg har brugt min pinse på en polterabend og forberedelse af en bryllupskage til min veninde, som holder bryllupsfest om et par uger. Jeg skulle medbringe nogle kager til hendes polterabend, og valget faldt på disse muffins med fuldkorn, friske figner, kardemomme og macadamianødder. Jeg blev faktisk rigtig tilfreds med kombinationen, så derfor vil jeg dele opskriften med Jer.

Muffinsdejen kan bruges som en grunddej og der kan sagtens tilsættes andre gode sager end figner, feks. æblestykker, bær, chokolade, kokos, andre typer nødder og meget andet.

Jeg synes disse muffins er perfekte til en picnic og de er ikke så søde som almindelige muffins, hvilket jeg utrolig godt kan lide. De vakte stor glæde til vores polterabend og de sidste muffins røg ned meget sent efter en tur på LêLê og dans i fælledparken.

Fuldkornsmuffins, ca. 14 stk.

100 g. smør
2 æg
2 tsk. vanille
2 dl. mælk
2 dl. hvedemel
175 g. sukker
2 dl. fuldkornsmel (jeg brugte rugmel)
2 tsk. bagepulver
4 friske figner
1 tsk. kardemomme
Ca. 10 macadamianødder

Start med at smelte smørret og stil det til side, så det kan køle en smule af. Imens piskes æg, sukker og vanille til det bliver hvidt og skummende. Rør smeltet smør og mælk i dejen – mel, bagepulver, hakkede macadamianødder og kardemomme tilsættes og vendes rundt i dejen med en dejskraber. Fignerne vaskes og skæres ud i små tern, hvorefter dejen kommes i muffinsforme og toppes med små stykker figner.

Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Eftersom det tyder på, at der nu kommer en masse dage med kold luft og regn; altså lortevejr, kunne man passende hoppe i køkkenet og producere disse dejlige små kager.

Fuldkorn & friske figner was last modified: juli 29th, 2012 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Traditionsrige tarteletter
næste
Koldskål – Rabarber – Æble

Mere af det samme

Æblekage; efterårsfavoritten

26. september 2018

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

Semlor med amaretto-creme

27. februar 2014

Jule-donuts med sne

4. december 2012

Speltsnurrer

13. december 2012

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Nytårs-Popcakes

1. januar 2012

10 kommentarer

Monsterscircus 28. maj 2012 at 21:43

Hvor er de bare smukke! Hvilken fantalisious kreation, elsker friske figner også endda sunde muffins, de må også være mættende. Tak for opskriften, ja rigtigt skidt med vejret, men det kommer køkkenet tilgodese :-)

Svar
Ditte 29. maj 2012 at 09:28

Tusind tak – det er første gang jeg bager muffins med friske figner, men de blev virkelig lækre, så dem kan du sagtens kaste dig over på en regnvejrsdag :-)

Svar
Maria Silje 28. maj 2012 at 21:53

mmmmh!
Det ser virkeligt lækkert ud :) nammenam!
må jeg lave i regnen.

//Maria Silje
http://www.hairbymariasilje.dk

Svar
Ditte 29. maj 2012 at 12:26

God fornøjelse med bagningen – her regner det, så det er perfekt bage-vejr :-)

Svar
Natalie 29. maj 2012 at 20:19

WOW – hvor ser de bare mums ud! dem vil jeg bage imorgen <3

Svar
Ditte 29. maj 2012 at 20:57

God fornøjelse med bagningen imorgen ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 30. maj 2012 at 08:59

Smukkere fåes det bare ikke :)
Uhm… friske figner og macadamianødder – godt at vi nyder muffins både i regn og i solskin, ja, nemli ja :)))
Overvejer at prøve med friske rabarber og mandler, det er nemlig lige det jeg har indenfor rækkevidde.
Lækre skovturs muffins :O)

Svar
Ditte 30. maj 2012 at 13:39

Rabarber og mandler lyder også super skønt! Tror disse muffins kan varieres, som man lyster ;-) god bagning!

Svar
Benedikte Capion 1. juni 2012 at 15:35

Smukt! Jeg eeeelsker friske figner og bruger dem til alt, jeg kan komme i nærheden af :)

Svar
Ditte 1. juni 2012 at 15:53

Ja, friske figner er så skøøøøøøønne!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen