The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Traditionsrige tarteletter

af Ditte Ingemann 27. maj 2012

Tarteletter er for mange mennesker noget, der primært hører firserne til, men for mig er de lige aktuelle og hver bid frembringer nostalgiske minder. Det er en af de retter som, i min familie, er gået fra generation til generation og som jeg har taget til mig i mit eget køkken. 

Jeg har aldrig haft mål eller set en reel opskrift på familie-tarteletten, men den er gået i arv fra min oldemor til mormor til mor og til sidst, mig. Tarteletter med høns i asparges har spillet, og spiller fortsat, en stor rolle i  min familie, og har altid fungeret som festmad; en forret vi ofte spiste hos min mormor og morfar, som selv havde høns til retten i baghaven.

Det specielle ved vores tarteletter er, at der tilsættes sukker og eddike til saucen, hvilket giver en meget aromatisk og dyb smag og det er sådan, at tarteletter skal smage for mig. Jeg bruger lang tid på at smage retten til, for at den skal ramme min mormors autenstisk smag.

Min mormor pyntede dem altid med agurkeryttere og tomatbåde, men jeg vælger at pynte med friske, sprøde og grønne salater eller urter, og tilsætter friske grønne asparges, for at give retten lidt knas og bid.

Tarteletter er for mig ægte mormormad, der absolut ikke må gå i glemmebogen, og netop derfor har jeg valgt at videregive mit arvestykke.

Tarteletter med høns i asparges med sur/sød-sauce, forret til 4 personer:

35 g. smør
45 g. hvedemel
1 ds. hvide asparges
1 bundt friske grønne asparges
3-4 dl. suppe fra kyllingen/hønen
1 dl. mælk
2 spsk. eddike (lagereddike eller æblecidereddike)
6 tsk. sukker
Friskkværnet peber og salt
200 g. kogt og pillet kylling/hønsekød

Start med at lave en opbagt sauce ved at smelte smørret i en gryde og tilsæt derefter mel og rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe/bouillion lidt ad gangen og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Mælk  hældes i lidt ad gangen og når saucen har en god, tyk konsistens hældes de hvide asparges ved. Dernæst smages det til med sukker, eddike, salt og peber. Når saucen smager salt, syrligt og sødt tilsættes det kogte kyllingekød, og de friske grønne asparges-stykker. Det hele varmes godt igennem og øses op med rund hånd i lunede tarteletter.

Traditionsrige tarteletter was last modified: maj 27th, 2012 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pebermynte-sandwich
næste
Fuldkorn & friske figner

Mere af det samme

Dukkah

6. marts 2011

Mit moderne madbrød

1. november 2011

Brød á la Barca

22. maj 2012

BBQ-blomkål med coleslaw

3. november 2016

Grillede naan-pizzaer med figner & parmaskinke

21. maj 2017

Fodbold-fritter & gris

9. maj 2012

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

White Pizza!

16. april 2011

Spicy sommer suppe

29. april 2012

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

10 kommentarer

katerina 27. maj 2012 at 11:35

Look so yummy!
xxxFiC.

Svar
Ditte 27. maj 2012 at 15:47

Thanks :-)

Svar
Lone 27. maj 2012 at 12:20

Åh – elsker også tarteletter – totalt sommerhus mad hos os :) en anden fantastisk sommerret er kalvefrikasse – det er så meget farmor mad for mig.

Svar
Ditte 27. maj 2012 at 15:47

Kalvefrikasse er nu også en god klassiker!

Svar
Monsterscircus 27. maj 2012 at 16:44

Ja det er en fantastisk ret, især med de friske asparges! Hvilke billeder, så smuk opstilling. Rigtig dejlig Pinse!

Svar
Ditte 27. maj 2012 at 17:27

Tusind tak – også god pinse til dig

Svar
Vibeke Lentz 27. maj 2012 at 21:33

Det er i al fald de smukkeste tarteletter jeg nogensinde har set, og jeg tror også det er første gang jeg har set billeder af tarteletter og rent faktisk fået lyst til dem:)

Svar
Ditte 28. maj 2012 at 14:22

Tusind tak – du har ret i, at tarteletter ofte ikke tager sig særligt godt ud på billeder ;-)

Svar
Linn 28. maj 2012 at 10:31

They look so delicious, thanks for the tips!

Svar
Ditte 28. maj 2012 at 14:23

Thanks – glad you like it!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen