The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadGo'Morgen DanmarkVegetar

Grønne hotdogs

af Ditte Ingemann 13. september 2015

hotdog

Jeg startede min søndag meget tidligt, for jeg var nemlig i Go’morgen Danmark og lave grønne retter fra min nye kogebog Mit Grønne Køkken. Jeg lavede to retter fra bogen; bagte avocado’er med grønt fyld og grønne, vegetariske hotdogs – I får her opskriften på mine hotdogs, som altså smager rigtig godt og passer perfekt til en kødfri dag. 

Da jeg kom hjem fra Go’morgen Danmark opdagede jeg sørme, at min bog havde sneget sig ind på Saxos bestseller-liste og lå på 1. pladsen – så alt i alt har det været en ret god søndag på trods af regn, blæst og manglende søvn.

{ Grønne hotdogs }
8 stk – ca. 4 personer

Jeg kan rigtig godt lide en god hotdog og bruger altid disse grøntsags-fladbrød som pølsebrød. På den måde får jeg alligevel en masse grønt. Skal det være helt grønt, har jeg lavet en pølse af kikærter og grøntsager. Top din hotdog med dine favoritter, men her er mit bud på velsmagende, farverig topping.

Grøntsagsbrød, 8-10 stk:
500 g blomkål
1 dl alm. mandelmel
50 g revet parmesan
2 æg
4 tsk loppefrøskaller
1 tsk havsalt

Pølser, 8 stk.
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
salt og peber
1 ds kikærter
1 æg
2 tsk loppefrøskaller
3 spsk alm. mandelmel

Ramsløgsmayo:
8 spsk god mayonnaise
1 håndfuld friske ramsløg eller en anden krydderurt med lidt hvidløg

Skær blomkål til grøntsagsbrød i mindre stykker, og blend, indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend igen. Form dejen til 8-10 store, flade brød. De er nemmest at forme direkte på en bageplade med bagepapir med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af, før du fjerner dem fra bagepapiret.

Hak hvidløg og peberfrugt til pølserne groft. Varm olie op på en pande, og svits løg og peberfrugt sammen med spidskommen og chili. Svits, indtil peberfrugten er helt blød, smag til med salt og peber. Kom blandingen i en blender sammen med kikærter, æg, husk og mandelmel, og kør, indtil blandingen er helt blendet. Stil blandingen på køl i ca. 30 minutter. Når “farsen” er kølet, form du den til 8 aflange pølser. Det er nemmest med fugtige hænder. Steg pølserne i olie på en pande i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Bag dem derefter færdig ved 175 grader, varmluft, i ca. 15 minutter.

Hak ramsløg, og rør med mayonnaise. Saml din hotdog med et brød, pølse, en smule ramsløgsmayo og evt. syltede rødløg.

veggie-hotdog

Grønne hotdogs was last modified: juli 26th, 2016 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
De nemmeste pandekager
næste
Gammeldaws æblekage

Mere af det samme

Fisk på menuen

27. januar 2016

Køkkenterapi

10. februar 2016

Spis dig sund #2

24. juni 2014

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

Morgenmad på farten

6. juli 2016

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Baconmuffins fra GO’morgen DK

6. februar 2015

Boller i karry

7. april 2016

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

17. januar 2017

12 kommentarer

Mia / Den Pæne Overflade 13. september 2015 at 19:58

Jeg blev lige opmærksom på din kogebog, da jeg hyggede med morgenkaffen til GO’ morgen. Den må jeg dælme lige få fat i! :) De ser virkelig lækkert ud og man har jo faktisk ikke rigtig lyst til at kaste sig over ostepølserne!

Svar
Ditte Ingemann 13. september 2015 at 19:59

Tusind tak – hyggeligt du så med i morges :-) God aften til dig.

Svar
Nicoline 13. september 2015 at 22:21

hej
Aj hvor ser det bare lækkert ud..!!
Har dog et lille spørgsmål, da min mands mave ikke kan klare ost om der er noget andet man kan bruge?

Svar
Ditte Ingemann 14. september 2015 at 19:42

Du kan sagtens undlade osten :-)

Svar
Stinna 15. september 2015 at 11:44

Loppefrøsskallerne, kan det både være dem fra den gule og grønne pakke?

Svar
Pernille Sk 12. november 2015 at 19:07

Sweet Jesus.. Har lige lavet dine hottere med et par småændringer af hensyn til køleskabets indhold og med tilføjelse af lynsyltede agurker og bløde løg. Det smagte himmelsk!! Selv min 3-årige spiste med begejstring! :-)

Svar
Ditte Ingemann 12. november 2015 at 22:27

Juhuuuuuuu – det er jeg så glad for at høre!

Svar
Sine 27. december 2015 at 22:40

Hej Ditte :)
Jeg skal stå for noget natmad nytårsaften, og synes disse ville være top lækre at diske op med.
Derfor tænkte jeg på om det er muligt at lave dem i forvejen og så varme det hele i ovnen inden de skal serveres?

God jul, og godt nytår fra Sine :)

Svar
Ditte Ingemann 28. december 2015 at 16:05

JA, helt sikkert – du kan også fryse det ned :-) Godt nytår til dig.

Svar
karoline 20. juni 2017 at 11:19

Hej Ditsen, hvorfor kommer du egentlig både HUSK (loppefrøskaller) og æg i? :-)

Svar
Ditte Ingemann 20. juni 2017 at 11:30

Hej Karoline,

Jeg synes dejen hænger bedre sammen på denne måde – bruger du kun en af ingredienserne?

Svar
Mikkel Grove Ørneborg Jacobsen 18. september 2018 at 08:25

De er fantastiske. Ungernes farmor var MEGET skeptisk da vi lavede det til hende og havde allerede forberedt lidt smørrebrød til sig selv.
Men hun er nu fuldstændig vild med retten og spørger jævnligt til, hvornår vi skal lave den igen…
I stedet for at forme dem med hænderne (gik absolut ikke godt for mig), putter jeg farsen i en pose og sprøjter den direkte ud på panden.
Med en lidt presset økonomi er hvedemel lige så godt som mandelmel – det er så bare ikke glutenfrit.
Vi bruger også forårsløg i stedet for ramsløg.
Nu vil vi prøve at gøre det lidt sundere, ved at fjerne olien (ja, vi bruger lidt ekstra…). Er der nogen, der har erfaringer med at lave pølserne i ovnen?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen