Jeg startede min søndag meget tidligt, for jeg var nemlig i Go’morgen Danmark og lave grønne retter fra min nye kogebog Mit Grønne Køkken. Jeg lavede to retter fra bogen; bagte avocado’er med grønt fyld og grønne, vegetariske hotdogs – I får her opskriften på mine hotdogs, som altså smager rigtig godt og passer perfekt til en kødfri dag.
Da jeg kom hjem fra Go’morgen Danmark opdagede jeg sørme, at min bog havde sneget sig ind på Saxos bestseller-liste og lå på 1. pladsen – så alt i alt har det været en ret god søndag på trods af regn, blæst og manglende søvn.
{ Grønne hotdogs }
8 stk – ca. 4 personer
Jeg kan rigtig godt lide en god hotdog og bruger altid disse grøntsags-fladbrød som pølsebrød. På den måde får jeg alligevel en masse grønt. Skal det være helt grønt, har jeg lavet en pølse af kikærter og grøntsager. Top din hotdog med dine favoritter, men her er mit bud på velsmagende, farverig topping.
Grøntsagsbrød, 8-10 stk:
500 g blomkål
1 dl alm. mandelmel
50 g revet parmesan
2 æg
4 tsk loppefrøskaller
1 tsk havsalt
Pølser, 8 stk.
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
salt og peber
1 ds kikærter
1 æg
2 tsk loppefrøskaller
3 spsk alm. mandelmel
Ramsløgsmayo:
8 spsk god mayonnaise
1 håndfuld friske ramsløg eller en anden krydderurt med lidt hvidløg
Skær blomkål til grøntsagsbrød i mindre stykker, og blend, indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend igen. Form dejen til 8-10 store, flade brød. De er nemmest at forme direkte på en bageplade med bagepapir med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af, før du fjerner dem fra bagepapiret.
Hak hvidløg og peberfrugt til pølserne groft. Varm olie op på en pande, og svits løg og peberfrugt sammen med spidskommen og chili. Svits, indtil peberfrugten er helt blød, smag til med salt og peber. Kom blandingen i en blender sammen med kikærter, æg, husk og mandelmel, og kør, indtil blandingen er helt blendet. Stil blandingen på køl i ca. 30 minutter. Når “farsen” er kølet, form du den til 8 aflange pølser. Det er nemmest med fugtige hænder. Steg pølserne i olie på en pande i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Bag dem derefter færdig ved 175 grader, varmluft, i ca. 15 minutter.
Hak ramsløg, og rør med mayonnaise. Saml din hotdog med et brød, pølse, en smule ramsløgsmayo og evt. syltede rødløg.
12 kommentarer
Jeg blev lige opmærksom på din kogebog, da jeg hyggede med morgenkaffen til GO’ morgen. Den må jeg dælme lige få fat i! :) De ser virkelig lækkert ud og man har jo faktisk ikke rigtig lyst til at kaste sig over ostepølserne!
Tusind tak – hyggeligt du så med i morges :-) God aften til dig.
hej
Aj hvor ser det bare lækkert ud..!!
Har dog et lille spørgsmål, da min mands mave ikke kan klare ost om der er noget andet man kan bruge?
Du kan sagtens undlade osten :-)
Loppefrøsskallerne, kan det både være dem fra den gule og grønne pakke?
Sweet Jesus.. Har lige lavet dine hottere med et par småændringer af hensyn til køleskabets indhold og med tilføjelse af lynsyltede agurker og bløde løg. Det smagte himmelsk!! Selv min 3-årige spiste med begejstring! :-)
Juhuuuuuuu – det er jeg så glad for at høre!
Hej Ditte :)
Jeg skal stå for noget natmad nytårsaften, og synes disse ville være top lækre at diske op med.
Derfor tænkte jeg på om det er muligt at lave dem i forvejen og så varme det hele i ovnen inden de skal serveres?
God jul, og godt nytår fra Sine :)
JA, helt sikkert – du kan også fryse det ned :-) Godt nytår til dig.
Hej Ditsen, hvorfor kommer du egentlig både HUSK (loppefrøskaller) og æg i? :-)
Hej Karoline,
Jeg synes dejen hænger bedre sammen på denne måde – bruger du kun en af ingredienserne?
De er fantastiske. Ungernes farmor var MEGET skeptisk da vi lavede det til hende og havde allerede forberedt lidt smørrebrød til sig selv.
Men hun er nu fuldstændig vild med retten og spørger jævnligt til, hvornår vi skal lave den igen…
I stedet for at forme dem med hænderne (gik absolut ikke godt for mig), putter jeg farsen i en pose og sprøjter den direkte ud på panden.
Med en lidt presset økonomi er hvedemel lige så godt som mandelmel – det er så bare ikke glutenfrit.
Vi bruger også forårsløg i stedet for ramsløg.
Nu vil vi prøve at gøre det lidt sundere, ved at fjerne olien (ja, vi bruger lidt ekstra…). Er der nogen, der har erfaringer med at lave pølserne i ovnen?