The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Spicy gryderet med marokkansk touch

af Ditte Ingemann 28. april 2017

Lige om lidt rejser jeg atter engang ud på eventyr og denne gang i selskab med Anne (AnneMad). Imorgen skyder vi nemlig vores mad- og fotoworkshop igang sammen med 16 kursister og jeg har så mange sommerfugle i maven. Det er første gang jeg afholder en workshop, og jeg kunne ikke forestille mig et mere magisk sted end Marrakech, som skal sætte scenen for os. Jeg håber at kunne sende jer et postkort derfra – i form af et blogindlæg – men ellers skal jeg helt sikkert nok fortælle mere om turen når jeg er retur.

I Marokko spiser man tagine… som i masser af tagine! Denne opskrift er dog ikke på en tagine, men det er stadig en ret, som skal stå længe og simre, og har en del smage, som minder mig om Marokko.

{ Spicy gryderet med et touch af Marrakech }
4 personer

2 spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
3 tsk stødt kanel
3-4 tsk stødt spidskommen
1 rødløg, finthakket
1 rød peberfrugt, i tern
300 g aubergine, i tern
250 squash, i tern
400 g hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
salt og peber

Gremolata:
½ bdt bredbladet persille
½ bdt mynte
skal fra 1 økologisk citron
1 fed hvidløg

Andet:
65 g pinjekerner, ristede
kernerne fra 1-2 granatæbler

Varm olie op i en stor gryde, og brænd de tørre krydderier af deri. Tilsæt løg, peberfrugt, aubergine og squash, og svits det hele i ca. 5 minutter. Tilsæt oksekød, svits videre i ca. 2-3 minutter. Vend det hele godt rundt, og tilsæt de hakkede tomater tilsættes. Lad det simre i ca. 1 time.

Hak alle ingredienserne til gremolataen fint. Bland det sammen, og kom det i en skål.

Smag gryderetten til med salt og peber, og vend ristede pinjekerner i inden servering. Servér retten med et drys gremolata og granatæblekerner. Server retten sammen med fladbrød.

Spicy gryderet med marokkansk touch was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Blomkålskraut med ristet spidskommen
næste
Bagte gulerødder med rød dukkah

Mere af det samme

Den bedste Chili Con Carne

1. februar 2015

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

Grillede rejer med ananassalsa

10. september 2017

Den bedste pizza

14. juli 2014

Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo

30. oktober 2017

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Spis dig sund – afslutning

27. juni 2014

Blomkålspizza

12. december 2015

4 kommentarer

Pernille 28. april 2017 at 16:44

Rigtig god tur! Jeg glæder mig på forhånd til de flotte billeder og spændende retter vi skal se på bloggen dernedefra – no pressure:-)

Svar
DortheC 28. april 2017 at 18:49

Mums. Lækker mad et lækkert sted. Rigtig god tur

Svar
Birgit Mathiesen 29. april 2017 at 20:40

Hej Ditte
Så burde jeg jo tage med til skønne Marokko, da jeg har en tagine og elsker at lave mad i den..
Ganske enkelt at lave og med herlig duft og fantastisk smag hver gang..
Min ynglings opskrift er tagine med lam, abrikoser, mandler og chili og alle de andre skønne krydderier som kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme, citron osv.
Rigtig god tur til Marrakech, det bliver en fed oplevelse, nyd den non stop :-)
Kh. Birgit

Svar
Karsten 22. november 2022 at 09:27

Dejlig ret med massere af smag.

Vh.

Karsten

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen