The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Curry & Cous-Cous

af Ditte Ingemann 24. juni 2012

Jeg er netop i gang med at lave karrysuppe med røde linser og kom lige i tanke om denne indisk-inspirerede curry, som jeg lavede i sidste uge – tænkte det ville være den perfekte dag at dele opskriften, eftersom vejret kalder på varm, krydret mad. 

Jeg er en smule skrantende, så derfor har jeg kastet mig over en nem suppe med linser, kokosmælk og grøntsager, men egentlig ville jeg ønske, at jeg havde en rest tilbage af min curry, som jeg kunne styrke mig lidt på.

Egentlig havde jeg besluttet mig for at kaste mig ud i lammekødets verden, da jeg ikke har den store erfaring med lam, men eftersom lammebov var umuligt at skaffe, blev det til svinemørbrad i stedet. Retten kan sagtens laves med både med okse-, svine-, lamme- eller kyllinge-kød og valget af grøntsager kan naturligvis også varieres.

Indisk gryderet m. svinekød og øl, ca. 3-4 personer:

500 g. svinekød eller en anden type kød
1 ds. hakkede tomater
2 dl. øl – jeg brugte en mørk type
1 kanelstang
4 kardemommekapsler
2 tsk. garam masala
Tørret chili
2 fed hvidløg
1 rødløg
2 gulerødder
En smule sukker
Lime

Start med at skære kødet ud i tern og svits det i en smule olie. Tilsæt hvidløg, finthakket rødløg og garam masala og lad det svitse et par minutter. Hæld hakkede tomater ved og lad dem “brænde af”, hvorefter kanel, kardemomme, chili, salt, gulerodstern og øl tilsættes – retten simrer i ca. 1,5 time, alt efter kødtype, men kødet skal være helt mørt og nærmest falde fra hinanden.

Retten smages til med salt, sukker, limesaft og chili – inden servering tages kanel og kardemomme op. Jeg lavede en gremolata bestående af frisk koriander, hvidløg og citronskal, som blev finthakket og drysset på toppen inden servering sammen med saltede, hakkede cashewnødder.

Som tilbehør lavede jeg en helt enkel cous-cous-salat, hvori jeg vendte granatæble og hakket mynte, men man kan også servere ris eller bulgur til retten. Da min curry endte med at blive dejlig stærk, måtte det suppleres med et par kolde øl :-)

Curry & Cous-Cous was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Foccaciabrød med surdej
næste
Chokolade & Kaffe

Mere af det samme

Fisk på menuen

27. januar 2016

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Vaffelburgere

28. april 2015

Mine bedste falafler

12. april 2014

tosset med tærte

20. marts 2012

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Sher Ping pancakes

25. marts 2011

Dukkah

6. marts 2011

Pizza med rødbede ★

27. november 2013

15 kommentarer

Natalie - nataliechristina 24. juni 2012 at 18:19

mmmmmmm – jegf eeeeelsker indisk mad – curry er guddommeligt!

http://www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 24. juni 2012 at 18:24

Ja, indisk er fantastisk!

Svar
Monsterscircus 24. juni 2012 at 18:35

Hvor ser det dejlig ud! Dine fotos er fantastiske, er du på Foodgawker? De har i hvert fald fortjent en plads der!
Elsker indisk og især den måde krydderiers bliver brugt på, stærkt, men ikke på den der brændende-overlæben-falder-af måde. Uhm ja, jeg skal os til at bruge ngt mere lam, men din ret ser fantastisk ud!

Svar
Ditte 24. juni 2012 at 18:49

Tusind tak – jeg er ikke på Foodgawker, men har dog forsøgt mig flere gange, uden at få godkendt mine billeder. Men måske skulle jeg forsøge mig igen :-)Jeg elsker også indisk mad og har besluttet, at det er på tide at spise mere lam!

Svar
Ditte 25. juni 2012 at 08:16

Endnu engang forsøgte jeg mig med Foodgawker og det er umuligt at få mine billeder godkendt – meget mærkeligt firma ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 25. juni 2012 at 11:27

UHM… Indisk mad er bare altid godt og jo perfekt her i regnvejret.
Super lækkert med gremolata ovenpå :)
Jeg vil lave retten med skinekekød, men lam ville være godt nok være mega lækkert..
Underligt firma Foodgawker… De aner slet ikke, hvad de går glip af ;o)

Svar
Ditte 25. juni 2012 at 12:09

Tak Birgit ;-)

Svar
CamillaB 25. juni 2012 at 12:04

Det ser virkelig lækkert ud!
Ville man kunne lave dette som en vegetar-ret eller tænker du at kødet er med til, at give meget smag til retten?

Svar
Ditte 25. juni 2012 at 12:12

Kødet giver selvfølgelig noget smag til retten, men den kan sagtens laves uden. Så kan du evt. tilsætte røde linser, kikærter, blomkål eller kartofler, for at få lidt fylde. Måske en smule æbletern også ville være lækkert :-)

Svar
Vibeke Lentz 26. juni 2012 at 19:40

Hold nu op hvor ser det flot ud! Jeg spiser kun fisk og meget lidt fjerkræ af kød, men mon man ville kunne erstatte svin med kylling her?

Svar
Ditte 26. juni 2012 at 19:54

Du kan sagtens komme kylling i eller lave en vegetar-udgave med f.eks. linser, blomkål eller kartofler.

Svar
Karen Riskær Jørgensen 7. august 2012 at 17:37

Hej
Jeg har netop lavet denne lækre ret med lammekød, og den var fantastisk! Den blev skyllet ned med en Bombay Pale Ale fra Nørrebro Bryghus (fås i Irma). Det var skønt!!
Tak for en super god blog ellers – den er meget inspirerede.

Svar
Ditte 7. august 2012 at 21:47

Lækkert – det lyder som det perfekte måltid :-)

Svar
Sine 14. september 2012 at 12:18

Det ser mægtigt ud! Kan man bruge almindeligt kardemomme (altså stødt) i stedet for kardemommekapsler? Og i så fald, hvor meget? Eller giver det en dårlig effekt?
God weekend!

Svar
Ditte 14. september 2012 at 12:50

Du kan snildt bruge stødt kardemomme. Jeg er bare pjattet med kapslerne, men hvis du ikke har nogle, så kom en tsk stødt i :-) God weekend.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen