Jeg er netop i gang med at lave karrysuppe med røde linser og kom lige i tanke om denne indisk-inspirerede curry, som jeg lavede i sidste uge – tænkte det ville være den perfekte dag at dele opskriften, eftersom vejret kalder på varm, krydret mad.
Jeg er en smule skrantende, så derfor har jeg kastet mig over en nem suppe med linser, kokosmælk og grøntsager, men egentlig ville jeg ønske, at jeg havde en rest tilbage af min curry, som jeg kunne styrke mig lidt på.
Egentlig havde jeg besluttet mig for at kaste mig ud i lammekødets verden, da jeg ikke har den store erfaring med lam, men eftersom lammebov var umuligt at skaffe, blev det til svinemørbrad i stedet. Retten kan sagtens laves med både med okse-, svine-, lamme- eller kyllinge-kød og valget af grøntsager kan naturligvis også varieres.
Indisk gryderet m. svinekød og øl, ca. 3-4 personer:
500 g. svinekød eller en anden type kød
1 ds. hakkede tomater
2 dl. øl – jeg brugte en mørk type
1 kanelstang
4 kardemommekapsler
2 tsk. garam masala
Tørret chili
2 fed hvidløg
1 rødløg
2 gulerødder
En smule sukker
Lime
Start med at skære kødet ud i tern og svits det i en smule olie. Tilsæt hvidløg, finthakket rødløg og garam masala og lad det svitse et par minutter. Hæld hakkede tomater ved og lad dem “brænde af”, hvorefter kanel, kardemomme, chili, salt, gulerodstern og øl tilsættes – retten simrer i ca. 1,5 time, alt efter kødtype, men kødet skal være helt mørt og nærmest falde fra hinanden.
Retten smages til med salt, sukker, limesaft og chili – inden servering tages kanel og kardemomme op. Jeg lavede en gremolata bestående af frisk koriander, hvidløg og citronskal, som blev finthakket og drysset på toppen inden servering sammen med saltede, hakkede cashewnødder.
Som tilbehør lavede jeg en helt enkel cous-cous-salat, hvori jeg vendte granatæble og hakket mynte, men man kan også servere ris eller bulgur til retten. Da min curry endte med at blive dejlig stærk, måtte det suppleres med et par kolde øl :-)
15 kommentarer
mmmmmmm – jegf eeeeelsker indisk mad – curry er guddommeligt!
http://www.agoodiebag.blogspot.com
Ja, indisk er fantastisk!
Hvor ser det dejlig ud! Dine fotos er fantastiske, er du på Foodgawker? De har i hvert fald fortjent en plads der!
Elsker indisk og især den måde krydderiers bliver brugt på, stærkt, men ikke på den der brændende-overlæben-falder-af måde. Uhm ja, jeg skal os til at bruge ngt mere lam, men din ret ser fantastisk ud!
Tusind tak – jeg er ikke på Foodgawker, men har dog forsøgt mig flere gange, uden at få godkendt mine billeder. Men måske skulle jeg forsøge mig igen :-)Jeg elsker også indisk mad og har besluttet, at det er på tide at spise mere lam!
Endnu engang forsøgte jeg mig med Foodgawker og det er umuligt at få mine billeder godkendt – meget mærkeligt firma ;-)
UHM… Indisk mad er bare altid godt og jo perfekt her i regnvejret.
Super lækkert med gremolata ovenpå :)
Jeg vil lave retten med skinekekød, men lam ville være godt nok være mega lækkert..
Underligt firma Foodgawker… De aner slet ikke, hvad de går glip af ;o)
Tak Birgit ;-)
Det ser virkelig lækkert ud!
Ville man kunne lave dette som en vegetar-ret eller tænker du at kødet er med til, at give meget smag til retten?
Kødet giver selvfølgelig noget smag til retten, men den kan sagtens laves uden. Så kan du evt. tilsætte røde linser, kikærter, blomkål eller kartofler, for at få lidt fylde. Måske en smule æbletern også ville være lækkert :-)
Hold nu op hvor ser det flot ud! Jeg spiser kun fisk og meget lidt fjerkræ af kød, men mon man ville kunne erstatte svin med kylling her?
Du kan sagtens komme kylling i eller lave en vegetar-udgave med f.eks. linser, blomkål eller kartofler.
Hej
Jeg har netop lavet denne lækre ret med lammekød, og den var fantastisk! Den blev skyllet ned med en Bombay Pale Ale fra Nørrebro Bryghus (fås i Irma). Det var skønt!!
Tak for en super god blog ellers – den er meget inspirerede.
Lækkert – det lyder som det perfekte måltid :-)
Det ser mægtigt ud! Kan man bruge almindeligt kardemomme (altså stødt) i stedet for kardemommekapsler? Og i så fald, hvor meget? Eller giver det en dårlig effekt?
God weekend!
Du kan snildt bruge stødt kardemomme. Jeg er bare pjattet med kapslerne, men hvis du ikke har nogle, så kom en tsk stødt i :-) God weekend.