Jeg fik for nyligt en rund bageform (randform) i ler af min mor og jeg var ikke helt sikker på, om den kunne bruges til bagning, eller om den blot skulle være til pynt. Den fungerede heldigvis upåklageligt og der kom en yndig og velsmagende chokoladekage ud af den.
Hvis man ikke ejer en randform, er jeg temmelig sikker på, at kagen kan bages i en almindelig springform.
Rund chokoladekage med kaffe:
150 g. mørk chokolade
200 g. smør
1 æg
200 g. sukker
250 g. mel
25g. kakao
1 spsk. bagepulver
2 dl. mælk
0,5 dl. stærk espresso
En knivspids salt
Chokolade og smør smeltes sammen i en gryde – imens piskes sukker med æg, hvorefter smør- og chokolademassen piskes i. Mel, salt, kakao og bagepulver piskes i, og tilsidst tilsættes mælk og espresso. Når dejen er ensartet kommes den i en form – hvis det er en ler-form som min, skal den smøres med smør inden dejen kommes i.
Kagen bages ved 175 grader i ca. 75-80 minutter – den skal bage forholdvis længe pga. ler-formen, men hvis kagen bages i en almindelig springform, skal den nok have en del kortere tid. Prik i kagen undervejs og vurdér hvornår kagen er færdig – den må ikke blive tør, men den skal heller ikke være for våd.
Når kagen er kølet helt af, kan den pyntes med glasur – jeg lavede en glasur af flormelis og espresso, hvilket smagte super godt og eftersom selve kagen ikke smager specielt meget af kaffe, kan den godt klare en stærk kaffe-glasur.
16 kommentarer
uhmm, den ser meget, meget lækker ud!
Tak :-)
Hvor er den smuk! Jeg elsker randforme, har endnu ikke fået taget mig sammen til at kæbe en, men har luret sådan nogle små mini nogen, som jeg så ovre hos mad med hjertet. Elsker chokoladekage i alle versioner, må prøve din espresso version :-) ha en dejlig aften
Tak – jeg er så glad for at min randform virkede, for sikke en fin kage man kan bage i sådan en form :-)
Der er et eller andet over en kage bagt i en randform – lidt nostalagi
Total nostalgi ;-)
Der er meget fine randforme på udsalg hos Normann v Trianglen……
Tak for tippet :-)
Er der ikke en kogebog på vej fra dig snart? :-) Det kunne jeg vældig godt tænke mig :-)
Det kunne jeg også godt tænke mig, men nu må vi se hvad fremtiden bringer ;-)
Må vi ikke se et billede af din randform i ler? :-)
Formen er nu ikke specielt køn eller spændende :-) Men du kan se en lignende form via dette link: http://www.artisanimports.com/Polish-Pottery-Boleslawiec-Stoneware-Bundt-Cake-Pan-080-Ceramika-Artystyczna-pattern-U1748-H2410B.html
Mums hvor ser den bare lækker ud! Jeg elsker dine fine billeder. Har du et specielt program til at redigere dem i, tilføje de smukke tekster osv? :)
Tusind tak Agathe – jeg bruger Aperture og Photoshop til mine billeder.
Det ser ud til at være en virkelig lækker chokoladekage! Jeg drikker ikke kaffe, men synes det smager fantastisk i chokoladekager. Kunne være jeg skulle prøve den, når nu jeg har en randform – synes jeg selv er en udemærket grund :-)
God ide – hop ud i det og du kan sagtens undlade kaffen eller bruge lidt mindre :-)