The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Chokolade & Kaffe

af Ditte Ingemann 26. juni 2012

Jeg fik for nyligt en rund bageform (randform) i ler af min mor og jeg var ikke helt sikker på, om den kunne bruges til bagning, eller om den blot skulle være til pynt. Den fungerede heldigvis upåklageligt og der kom en yndig og velsmagende chokoladekage ud af den. 
Hvis man ikke ejer en randform, er jeg temmelig sikker på, at kagen kan bages i en almindelig springform.

Rund chokoladekage med kaffe:

150 g. mørk chokolade
200 g. smør
1 æg
200 g. sukker
250 g. mel
25g. kakao
1 spsk. bagepulver
2 dl. mælk
0,5 dl. stærk espresso
En knivspids salt

Chokolade og smør smeltes sammen i en gryde – imens piskes sukker med æg, hvorefter smør- og chokolademassen piskes i. Mel, salt, kakao og bagepulver piskes i, og tilsidst tilsættes mælk og espresso. Når dejen er ensartet kommes den i en form – hvis det er en ler-form som min, skal den smøres med smør inden dejen kommes i.

Kagen bages ved 175 grader i ca. 75-80 minutter – den skal bage forholdvis længe pga. ler-formen, men hvis kagen bages i en almindelig springform, skal den nok have en del kortere tid. Prik i kagen undervejs og vurdér hvornår kagen er færdig – den må ikke blive tør, men den skal heller ikke være for våd.

Når kagen er kølet helt af, kan den pyntes med glasur – jeg lavede en glasur af flormelis og espresso, hvilket smagte super godt og eftersom selve kagen ikke smager specielt meget af kaffe, kan den godt klare en stærk kaffe-glasur.

Chokolade & Kaffe was last modified: juni 26th, 2012 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Curry & Cous-Cous
næste
Længe leve lakridsis!

Mere af det samme

Bountykage

26. oktober 2014

Kokosbrød med banan

27. marts 2016

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Semlor med amaretto-creme

27. februar 2014

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Cupcakes med lakrids

12. november 2011

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Marmorkagens comeback

5. august 2012

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

16 kommentarer

Vibeke Lentz 26. juni 2012 at 19:43

uhmm, den ser meget, meget lækker ud!

Svar
Ditte 26. juni 2012 at 19:54

Tak :-)

Svar
Monsterscircus 26. juni 2012 at 19:43

Hvor er den smuk! Jeg elsker randforme, har endnu ikke fået taget mig sammen til at kæbe en, men har luret sådan nogle små mini nogen, som jeg så ovre hos mad med hjertet. Elsker chokoladekage i alle versioner, må prøve din espresso version :-) ha en dejlig aften

Svar
Ditte 26. juni 2012 at 19:55

Tak – jeg er så glad for at min randform virkede, for sikke en fin kage man kan bage i sådan en form :-)

Svar
Camilla Christensen 26. juni 2012 at 19:44

Der er et eller andet over en kage bagt i en randform – lidt nostalagi

Svar
Ditte 26. juni 2012 at 19:56

Total nostalgi ;-)

Svar
Mette 26. juni 2012 at 20:07

Der er meget fine randforme på udsalg hos Normann v Trianglen……

Svar
Ditte 26. juni 2012 at 20:09

Tak for tippet :-)

Svar
Door No. 8 26. juni 2012 at 20:51

Er der ikke en kogebog på vej fra dig snart? :-) Det kunne jeg vældig godt tænke mig :-)

Svar
Ditte 26. juni 2012 at 20:55

Det kunne jeg også godt tænke mig, men nu må vi se hvad fremtiden bringer ;-)

Svar
Dorrit 27. juni 2012 at 16:53

Må vi ikke se et billede af din randform i ler? :-)

Svar
Ditte 27. juni 2012 at 17:25

Formen er nu ikke specielt køn eller spændende :-) Men du kan se en lignende form via dette link: http://www.artisanimports.com/Polish-Pottery-Boleslawiec-Stoneware-Bundt-Cake-Pan-080-Ceramika-Artystyczna-pattern-U1748-H2410B.html

Svar
Agathe 27. juni 2012 at 18:38

Mums hvor ser den bare lækker ud! Jeg elsker dine fine billeder. Har du et specielt program til at redigere dem i, tilføje de smukke tekster osv? :)

Svar
Ditte 27. juni 2012 at 18:41

Tusind tak Agathe – jeg bruger Aperture og Photoshop til mine billeder.

Svar
Mia 28. juni 2012 at 19:35

Det ser ud til at være en virkelig lækker chokoladekage! Jeg drikker ikke kaffe, men synes det smager fantastisk i chokoladekager. Kunne være jeg skulle prøve den, når nu jeg har en randform – synes jeg selv er en udemærket grund :-)

Svar
Ditte 28. juni 2012 at 20:39

God ide – hop ud i det og du kan sagtens undlade kaffen eller bruge lidt mindre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen