The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Lakrids cupcakes

af Ditte Ingemann 27. marts 2011

Jeg har været i køkkenet og trylle flere lakridscupcakes frem: Se kagerne her!

Kagerne som fuldendte min skønne weekend! 

Jeg er hoppet med på cupcakebølgen, som i disse dage skyller ind over Danmark og jeg er med jævne mellemrum et smut på Agnes cupcakes og tygge mig igennem deres farvestrålende og tillokkende cupcakes. Mit sidste besøg bød på en lakrids cupcake og den var noget af det lækreste jeg længe har smagt. Kombinationen af kage og lakrids er bare lige mig, så dem måtte jeg selv prøve at lave.

Jeg har taget udgangspunkt i en cupcake opskrift fra min kogebog “at home with Magnolia” og justeret den lidt til.
Indtil jeg drager til New York i september og forhåbentlig kan prøve den rigtige vare hos Magnolia Bakery, må jeg nøjes med mine egne suveræne godbider. Men mon ikke det går….

******

Lakrids cupcakes, 6 stk.

3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanilleekstrakt
Ca. 1 spsk. lakridspulver, gerne rå-lakridspulver fra Johan Bülow

Lakrids frosting

100 g. blødt smør
Ca. 6 dl. flormelis
0,5 dl. mælk
1 tsk. vanilleekstrakt
2-3 spsk. lakridspulver, gerne rå-lakridspulver fra Johan Bülow og smag til!

*****

Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver, vanille og lakridspulver i og pisk indtil det er en ensartet dej.

Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Mens kagerne er i ovnen laves frosting/glasur. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk indtil glasuren er helt glat og rimelig tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Hvis glasuren er for tynd tilsættes mere flormelis.

Kagerne skal køle helt af inden de dekoreres med frosting.
Cupcakes kan pyntes med alverdens ting og sager – det er kun fantasien, der sætter grænser. Mine cupcakes er ikke pyntet med noget, da jeg fortrækker dem simple. Istedet for lakrids kan der tilsættes ander smagsgivere, f.eks. bær, citrus, chokolade, pebermynte, kokos… eller hvad man nu lige har i skabet.  Men jeg vil anbefale at give disse cupcakes med lakrids en chance.

Kagerne kan med fordel nydes med en rigtig god kop kaffe – i dette tilfælde en espresso!

Lakrids cupcakes was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
32 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sher Ping pancakes
næste
Wok á la søndag

Mere af det samme

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

Konfekt med tahin

19. august 2015

Verdens nemmeste æblekage

30. oktober 2016

Granola-barer med chokotop

25. januar 2015

Choko-Cupcakes

16. november 2011

Julebiscotti

15. december 2011

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

PINK REGNBUEKAGE

26. februar 2015

Festkage!

13. december 2014

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

32 kommentarer

Lakridscupcakes - Cupcakes med lakridsforsting - The Food Club 12. november 2011 at 09:29

[…] Jeg havde købt en bøtte frosting, da jeg for nylig var i Texas, som efterhånden kaldte på at komme i brug. Dermed slap jeg for selv at lave frostingen, selvom det på ingen måder er svært. Da jeg var på cupcakekursus hos specialkøbmanden, brugte vi også købe-frosting, hvilket jeg aldrig havde prøvet at arbejde med før. Smagen og konsistensen er egentlig udemærket, men jeg foretrækker selv at lave den – opskriften kan ses her. […]

Svar
Christina Haukohl Nielsen 11. december 2011 at 15:27

Ups… Med blødt smør mente du smeltet? Mit bliver i hvert fald ikke luftigt med min blok smør som bare har stået ude :(

Svar
Ditte 11. december 2011 at 15:34

Jep, jeg mener blødt smør, ikke smeltet! :-)

Svar
Christina Haukohl Nielsen 11. december 2011 at 15:40

Ok, mit bliver bare ikke luftigt. Men er i gang med at blande resten i, så håber det bliver fint alligevel :)
Tak for en skøn blog, og nogle helt fantastiske billeder!

Svar
Ditte 11. december 2011 at 17:08

Jeg bruger min røremaskine til det og pisker det forholdsvis længe. Held og lykke med det. Håber de smager godt alligevel og tusind tak for de søde ord.

Svar
Christina 13. april 2012 at 18:06

Er i fuld gang med bageriet – nøj hvor jeg glæder mig til at sætte tænderne i de her – de lyder himmelske :D
En kommentar er dog, at der i mit køkken er til mange flere end 6 cupcakes i opskriften (?). Jeg besluttede at lave en dobbeltportion, så jeg havde en hel ‘bradepande’ af kager, men det ser ud til at der bliver til i hvert fald 18 stk af min dobbeltportion. Jeg har købt standard papirs-muffins-forme i Føtex.
Tak for en dejlig blog :)

Svar
Ditte 13. april 2012 at 20:47

Tak for din kommentar Christina. Hmmm, jeg synes ikke du er den eneste, som har fået mange flere kager end 6 stk, hvilket kun kan betyde, at jeg laver mine enormt store ;-)Jeg har en meget stor form, hvilket giver meget store kager, hvilket giver glade gæster!

Svar
Cupcakes i instagram « THE UNIVERSE OF S 10. maj 2012 at 13:09

[…] Opskriften på lakrids cupcakes kan i se her […]

Svar
Maria 12. juli 2012 at 22:13

De er lækre! Jeg brugte lakridssirup i stedet for -pulver i frostingen. Det fungerede fint.

Svar
Ditte 13. juli 2012 at 06:54

Mums – tak for tippet!

Svar
Heidi Berner 26. september 2012 at 19:30

UMMMMMM…. jeg smagte dem ved en veninde og er VILD med dem – forkælelse på HØJ PLAN – LOVE IT <3

Svar
Ditte 26. september 2012 at 20:07

Dejligt du kunne lide dem :-)

Svar
Lamies 17. december 2012 at 11:51

Rigtige gode cupcakes, tak for opskriften, de blev et hit hos veninderne!

Svar
Ditte 18. december 2012 at 06:39

Dejligt :-)

Svar
Sissel 10. februar 2013 at 19:03

Damn de er gode .. Lavede dem i mini forme og fik 32 ud af det ..
– Så skal smørcremen bare på i morgen tidlig og med på job .. MUMS !

Svar
Ditte 10. februar 2013 at 19:05

Mmm, lækkert! Heldige kollegaer :-)

Svar
Lamies 26. marts 2013 at 21:54

Fed blog :) hvor længe pisker du frostingen?

Svar
Ditte 27. marts 2013 at 15:03

Tak :-) jeg pisker den højst et par minutter og stiller den på køl indtil den skal bruges.

Svar
Tine Munkberg 10. april 2013 at 11:39

Uhm… min mand er helt tosset med lakrids, så disse må prøves :-) tak for opskriften.

Svar
Vivi 11. august 2013 at 20:16

Jeg erstattede hvedemelet med mandelmel. Kan virkelig anbefales! De bliver svampede og mere faste i konsistensen. Mums. Mine piger var vilde med dem!
Ditte, tak for en virkelig æstetisk og meget flot side. Jeg svælger i dine smukke fotografier og bliver inspireret af dine opskrifter. Næste step må være at få fingrene i dine bøger. Tak fordi du deler med os derude! Kh Vivi

Svar
Ditte 12. august 2013 at 13:10

Ihh, det lyder lækkert med mandelmel – jeg bruger det også selv til brød, kager og muffins og elsker både smag og konsistens. Tusind tak fordi du følger med og for dine søde ord.

Svar
Pia 22. september 2013 at 17:34

De smager godt men jeg kunne slet ikke få frostingen til at blive på cupcaken. Kagen var helt kold og havde også haft frostingen på køl i en halv time ca. Jeg puttede det i en tyl og sprøjtede et fint mønster, men der blev den meget flydende og har nærmest bare dækket det hele.
Synes også jeg puttede ekstra flormelis i.
Hvad har jeg gjort galt?

Svar
Ditte 22. september 2013 at 18:00

Hmm, det lyder meget mærkeligt – min frosting bliver meget tyk. 6 dl flormelis er nemlig ret meget til 100 g smør. Du kan prøve at undlade mælk, og komme frosting på køl inden den kommes på kagerne. Når smørret stivner, bliver den jo hård :-)

Svar
Cille Kjærgaard Larsen 10. oktober 2013 at 13:02

Har en portion i ovnen nu, og glæder mig rigtig meget til at smage dem og overraske manden og børnene med kager, når de kommer hjem i eftermiddag! :oP

Svar
Sofie Olsen 17. december 2013 at 22:15

De ser lækre ud. Tror de skal være en del af min nytårsdessert. Kan de mon fryses ned, selvfølgelig uden frostingen på? Det ville spare lidt tid til nytår. Ved du hvor længe de skal bages hvis man laver dem i mini-forme?
Sofie

Svar
Mille 1. februar 2014 at 15:07

Jeg tænkte på at bage de her cupcakes til når vi får gæster, der er bare det problem at jeg ikke tror at de små børn er så vilde med lakrids smagen. Så kan man godt fjerne lakridspulveret i dejen og så lave en portion med lakrids frosting og en med noget jordbær frosting?:-)

Svar
Ditte 1. februar 2014 at 15:10

Hej Mille, Det kan du sagtens – jeg synes både opskriften på kage og frosting er gode grundopskrifter, og så kan man selv tilsætte smag efter lyst :-)

Svar
Mille 7. februar 2014 at 16:36

Super, tak:-) Kan jeg godt lave frostingen aftenen inden, når de skal spise til kaffe næste dag? Så jeg først tyller frostingen på lige inden de skal spises?

Svar
Ditte 7. februar 2014 at 16:52

Det kan du sagtens – ingen problemer!

Svar
Lakridscupcakes med hvid chokolade | Hellescupcakes 24. maj 2014 at 23:42

[…] Lakrids og chokolade er et match made in heaven! Opskriften på kagerne har jeg fundet her. […]

Svar
tina 15. april 2015 at 15:21

Er igang nu:)
Mit spørgsmål går på;
Kan jeg sætte frosten på og sætte dem i køleskab hvis de skal serveres imorgen?

Svar
Ditte Ingemann 15. april 2015 at 15:49

Ja, helt sikkert

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen