Jeg har været i køkkenet og trylle flere lakridscupcakes frem: Se kagerne her!
Kagerne som fuldendte min skønne weekend!
Jeg er hoppet med på cupcakebølgen, som i disse dage skyller ind over Danmark og jeg er med jævne mellemrum et smut på Agnes cupcakes og tygge mig igennem deres farvestrålende og tillokkende cupcakes. Mit sidste besøg bød på en lakrids cupcake og den var noget af det lækreste jeg længe har smagt. Kombinationen af kage og lakrids er bare lige mig, så dem måtte jeg selv prøve at lave.
Jeg har taget udgangspunkt i en cupcake opskrift fra min kogebog “at home with Magnolia” og justeret den lidt til.
Indtil jeg drager til New York i september og forhåbentlig kan prøve den rigtige vare hos Magnolia Bakery, må jeg nøjes med mine egne suveræne godbider. Men mon ikke det går….
******
Lakrids cupcakes, 6 stk.
3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanilleekstrakt
Ca. 1 spsk. lakridspulver, gerne rå-lakridspulver fra Johan Bülow
Lakrids frosting
100 g. blødt smør
Ca. 6 dl. flormelis
0,5 dl. mælk
1 tsk. vanilleekstrakt
2-3 spsk. lakridspulver, gerne rå-lakridspulver fra Johan Bülow og smag til!
*****
Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver, vanille og lakridspulver i og pisk indtil det er en ensartet dej.
Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Mens kagerne er i ovnen laves frosting/glasur. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk indtil glasuren er helt glat og rimelig tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Hvis glasuren er for tynd tilsættes mere flormelis.
Kagerne skal køle helt af inden de dekoreres med frosting.
Cupcakes kan pyntes med alverdens ting og sager – det er kun fantasien, der sætter grænser. Mine cupcakes er ikke pyntet med noget, da jeg fortrækker dem simple. Istedet for lakrids kan der tilsættes ander smagsgivere, f.eks. bær, citrus, chokolade, pebermynte, kokos… eller hvad man nu lige har i skabet. Men jeg vil anbefale at give disse cupcakes med lakrids en chance.
Kagerne kan med fordel nydes med en rigtig god kop kaffe – i dette tilfælde en espresso!
32 kommentarer
[…] Jeg havde købt en bøtte frosting, da jeg for nylig var i Texas, som efterhånden kaldte på at komme i brug. Dermed slap jeg for selv at lave frostingen, selvom det på ingen måder er svært. Da jeg var på cupcakekursus hos specialkøbmanden, brugte vi også købe-frosting, hvilket jeg aldrig havde prøvet at arbejde med før. Smagen og konsistensen er egentlig udemærket, men jeg foretrækker selv at lave den – opskriften kan ses her. […]
Ups… Med blødt smør mente du smeltet? Mit bliver i hvert fald ikke luftigt med min blok smør som bare har stået ude :(
Jep, jeg mener blødt smør, ikke smeltet! :-)
Ok, mit bliver bare ikke luftigt. Men er i gang med at blande resten i, så håber det bliver fint alligevel :)
Tak for en skøn blog, og nogle helt fantastiske billeder!
Jeg bruger min røremaskine til det og pisker det forholdsvis længe. Held og lykke med det. Håber de smager godt alligevel og tusind tak for de søde ord.
Er i fuld gang med bageriet – nøj hvor jeg glæder mig til at sætte tænderne i de her – de lyder himmelske :D
En kommentar er dog, at der i mit køkken er til mange flere end 6 cupcakes i opskriften (?). Jeg besluttede at lave en dobbeltportion, så jeg havde en hel ‘bradepande’ af kager, men det ser ud til at der bliver til i hvert fald 18 stk af min dobbeltportion. Jeg har købt standard papirs-muffins-forme i Føtex.
Tak for en dejlig blog :)
Tak for din kommentar Christina. Hmmm, jeg synes ikke du er den eneste, som har fået mange flere kager end 6 stk, hvilket kun kan betyde, at jeg laver mine enormt store ;-)Jeg har en meget stor form, hvilket giver meget store kager, hvilket giver glade gæster!
[…] Opskriften på lakrids cupcakes kan i se her […]
De er lækre! Jeg brugte lakridssirup i stedet for -pulver i frostingen. Det fungerede fint.
Mums – tak for tippet!
UMMMMMM…. jeg smagte dem ved en veninde og er VILD med dem – forkælelse på HØJ PLAN – LOVE IT <3
Dejligt du kunne lide dem :-)
Rigtige gode cupcakes, tak for opskriften, de blev et hit hos veninderne!
Dejligt :-)
Damn de er gode .. Lavede dem i mini forme og fik 32 ud af det ..
– Så skal smørcremen bare på i morgen tidlig og med på job .. MUMS !
Mmm, lækkert! Heldige kollegaer :-)
Fed blog :) hvor længe pisker du frostingen?
Tak :-) jeg pisker den højst et par minutter og stiller den på køl indtil den skal bruges.
Uhm… min mand er helt tosset med lakrids, så disse må prøves :-) tak for opskriften.
Jeg erstattede hvedemelet med mandelmel. Kan virkelig anbefales! De bliver svampede og mere faste i konsistensen. Mums. Mine piger var vilde med dem!
Ditte, tak for en virkelig æstetisk og meget flot side. Jeg svælger i dine smukke fotografier og bliver inspireret af dine opskrifter. Næste step må være at få fingrene i dine bøger. Tak fordi du deler med os derude! Kh Vivi
Ihh, det lyder lækkert med mandelmel – jeg bruger det også selv til brød, kager og muffins og elsker både smag og konsistens. Tusind tak fordi du følger med og for dine søde ord.
De smager godt men jeg kunne slet ikke få frostingen til at blive på cupcaken. Kagen var helt kold og havde også haft frostingen på køl i en halv time ca. Jeg puttede det i en tyl og sprøjtede et fint mønster, men der blev den meget flydende og har nærmest bare dækket det hele.
Synes også jeg puttede ekstra flormelis i.
Hvad har jeg gjort galt?
Hmm, det lyder meget mærkeligt – min frosting bliver meget tyk. 6 dl flormelis er nemlig ret meget til 100 g smør. Du kan prøve at undlade mælk, og komme frosting på køl inden den kommes på kagerne. Når smørret stivner, bliver den jo hård :-)
Har en portion i ovnen nu, og glæder mig rigtig meget til at smage dem og overraske manden og børnene med kager, når de kommer hjem i eftermiddag! :oP
De ser lækre ud. Tror de skal være en del af min nytårsdessert. Kan de mon fryses ned, selvfølgelig uden frostingen på? Det ville spare lidt tid til nytår. Ved du hvor længe de skal bages hvis man laver dem i mini-forme?
Sofie
Jeg tænkte på at bage de her cupcakes til når vi får gæster, der er bare det problem at jeg ikke tror at de små børn er så vilde med lakrids smagen. Så kan man godt fjerne lakridspulveret i dejen og så lave en portion med lakrids frosting og en med noget jordbær frosting?:-)
Hej Mille, Det kan du sagtens – jeg synes både opskriften på kage og frosting er gode grundopskrifter, og så kan man selv tilsætte smag efter lyst :-)
Super, tak:-) Kan jeg godt lave frostingen aftenen inden, når de skal spise til kaffe næste dag? Så jeg først tyller frostingen på lige inden de skal spises?
Det kan du sagtens – ingen problemer!
[…] Lakrids og chokolade er et match made in heaven! Opskriften på kagerne har jeg fundet her. […]
Er igang nu:)
Mit spørgsmål går på;
Kan jeg sætte frosten på og sætte dem i køleskab hvis de skal serveres imorgen?
Ja, helt sikkert