Her kommer en opskrift på muffins med blåbær, som smager super godt. De er bagt med mandelmel og til at søde dem har jeg brugt banan og en smule god, rå honning. De er utrolig nemme at lave, og de holder sig friske 2-3 dage.
Jeg har helt glemt at præsentere mit nye design her på bloggen – jeg syntes efterhånden det var tid til en opfriskning, så derfor har jeg designet nyt logo og fundet på lidt nyt hist og her – håber I kan lide det.
{ BLÅBÆRMUFFINS } 8 stk.
50 g blødt kokosolie
3 spsk mælk – kan erstattes af fx. kokosmælk
3 spsk god, rå honning
2 æg, str M.
1 moden banan
175 g alm. mandelmel
25 g revet kokosmel
1 tsk bagepulver
ca. 30 friske blåbær, frosne kan også bruges, men lad dem tø op først
2-3 spsk mandelflager
Pisk kokosolie, mælk, honning og æg sammen. Mos bananen og tilsæt den – pisk igen. Rør mandelmel, kokosmel og bagepulver i dejen. Vend til sidst blåbær i dejen og fordel dejen i muffinforme af papir, og pynt med mandelflager. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, eller til de er gennembagte. Lad kagerne køle helt af inden de serveres. Jeg kan godt lide at sætte mine muffins på køl, så de bliver en smule “hårdere”, men det behøves ikke.
Hvis du er vild med muffins, så hop over til Christiane Schaumburg-müller’s nye online univers “Chri Chri”, hvor du kan finde min opskrift på bananmuffins med saltet dadelkaramel.
21 kommentarer
Det ser godt ud! Både billeder, muffin’s og dit nye logo :-)
Juhuuuu – TAK!
Alt ser smukt og lækkert ud – muffins, design, styling og det hele :)
Tusind tak, Louise :-)
Dem vil jeg prøve. Jeg lavede din gulerodskage i går, den var rigtig god :) Jeg erstattede dog skyr med smør i glasuren :)
Chri chri universet må klare sig uden mig (enough said ;) ) Til gengæld er jeg ret vild med dit nye design :)
Det lyder rigtig lækkert med en smule smør i glasuren – god idé :-)
de er i ovnen lige nu!
Sådan – sejt :-)
looks very delicious!! blueberries are one of our favorite berries, so perfect recipe :)
x
laura&nora
Thank you so much – I also love blueberries ;-)
Jeg er vild med dit nye design på bloggen, det er super flot, Ditte!
Jeg vil bage dine blåbærmuffins i morgen, jeg er blevet ret glad for at bruge mandelmel, synes det gir en rigtig lækker smag.
Mange tak, Inger :-) Synes bestemt du skal teste disse muffins – de er virkelig gode.
Hej Ditte,
Uh, de ser lækre ud! Og flot design. Kan jeg bruge en substitut for kokosolie?
Mnage tak, Hanne – du kan bruge smør i stedet for kokosolie :-)
Muffinsen ser helt ljuvliga ut!! Och din nya blog-design är SÅ snygg – grattis!
Åh, tusind tak, Sonja :-)
Dejlige muffins, det er ikke sidste gang jeg laver dem! jeg malede selv mandler med skal, da jeg ikke havde nok mandelmel og det gik fint og er lidt billigere.
Det kan man også sagtens, og det er nemlig en smule billigere :-)
De ser super ud, men jeg har et spørgsmål: normalt anbefales det af komme frosne blåbær i uden at tø dem op, for at undgå den grønne fave, de kan få. Er det din erfaring, at det bare er en skrøne?
Jenny
Hej Didde! Skal have “monteret” nogle af de her lækkerbidskner i har aften, men har altså aldrig hørt begrebet rå honning før. Kan du forklare? Al dansk honning er så vidt jeg ved ubehandlet/rå…
Hej Hanne, Langt de fleste typer af honning er blevet behandlet. Rå honning er honning der ikke er opvarmet til over bistade temperatur dvs. 35°C eller er blevet filtreret. Men du kan selvfølgelig bruge begge dele :-) MH Ditte