Jeg fik vist sagt i gårsdagens blogindlæg, at det var det sidste inden jul…. men her kommer det allersidste indlæg. Havde helt glemt at dele mine idéer til årets spiselige julegaver! Jeg elsker nemlig spiselige julegaver, og har brugt dagen i dag på at hygge rundt, og lave forskellige julegodter, som nu er pakket ned, og er klar til at komme med på juleferie. Jeg lavede et lignende indlæg sidste år, som kan ses her. Hvis du allerede har købt alle dine julegaver, kan det være at du kan bruge mine idéer som en mandel- eller værtindegave. På billedet ovenover kan I se, at jeg har lavet is-chokolade-konfekt, og den opskrift har jeg fundet hos Madbanditten – jeg har lavet tre slags; lakrids, pebermynte og orange, og jeg har brugt en god, mørk chokolade 86%.
Jeg ELSKER dadelkugler/konfekt og laver ofte en stor portion, som jeg triller i forskelligt pynt. Hvis du gerne vil give dadelkuglerne som en gave kan det være fint at trille dem i forskellig-farvet pynt og komme dem i en æggebakke, som pakkes fint ind.
{ DADEL-KUGLE-KONFEKT } ca. 10 stk.:
100 g bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
50 g hasselnødder el. mandler
2 spsk rå kakao
2 tsk chiafrø
ca. 2 spsk vand
Kom dadler, kokosolie, nødder, kakao og chiafrø i en blender eller foodprocessor, og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, hakkede nødder, kokos, frysetørrede bær eller fx. i acaipulver. Opbevar kuglerne i køleskabet.
Det er nu intet så lækkert som sprød, hjemmelavet granola. Denne variant er med masser af kanel, hvilket passer godt til denne tid. Kom granola’en i et flot glas og pak den ind som en sød gave.
{ JULE GRANOLA }
150 g revet kokosmel
50 g kokosflager
50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
200 g nødder, fx mandler, valnødder, hasselnødder, grofthakkede
3 tsk stødt kanel
2 spsk kokosolie
2 spsk ris malt sirup – du kan også bruge fx. stevia eller helt undlade at søde
Bland alle ingredienserne godt sammen og fordel blandingen på en varm pande – lad blandingen bliver sprød og gylden. Tag granola’en af panden og lad det køle helt inden det kommes på glas.
Det er ret nemt at lave sin egen chokolade, og så smager det FANTASTISK. Pak chokoladen fint ind og så er det den perfekte hjemmelavede gave. Du kan smage din chokolade til som du lyster, fx med kaffe, lakrids, chili, hele nødder, kokos, frysetørrede bær m.v.
{ Chokolade med havsalt, 1 plade }
50 g rå kakaosmør
85 g kokosolie
20 g god, rå kakaopulver
2 spsk ris malt sirup (kan kan fx. stevia eller det sødemiddel du foretrækker)
1 spsk hasselnøddesmør – kan undlades
ca. 1 tsk havsalt
Smelt kakaosmør i en lille gryde og bland det sammen med de øvrige ingredienser, undtagen salt. Når det hele er rørt godt sammen og har en glat, skinnende konsistens, hældes det i en lille beholder, beklædt med bagepapir. Stil chokoladen på køl i ca. 15 minutter, hvorefter salt drysses henover. Lad chokoladen stå på køl i ca. 3-4 timer, hvorefter den er klar til at nydes. Opbevar chokoladen på køl hele tiden, da den smelter meget nemt.
★ RIGTIG GLÆDELIG JUL ★
10 kommentarer
Hej Ditte.
Mums, det ser bare så lækkert ud! Og en rigtig god ide til værtindegave eller mandelgave :-))
Jeg glæder mig SÅ meget til næste lørdag, så skal jeg nemlig ind til vores boghandler og købe LOW CARB fra the food club !!!
Rigtig glædelig jul til dig og Søren, og TUSIND TAK for i år. Jeg følger dig på bloggen hver dag igen næste år :-)
Kh Inger
Tak, Inger – synes det er så hyggeligt med hjemmelavede gaver og disse idéer kan jo bruges året rundt. Rigtig god jul til dig.
Mums :) det ser bare sååå hyggeligt og lækkert ud..
Skønne stemnings billeder som altid..
Rigtig glædelig jul og nyd juleferien non stop :)
TAK TAK TAK… og GLÆDELIG JUL!
Gid der ligger sådan nogle dejlige godter til mig under juletræet i aften! Tak for inspiration.
Må du få en helt fantastisk jul.
Tak, søde Marian – rigtig glædelig jul til dig.
Stay away from chocolate or not? That is the question! I’ll be good from January! :)
Hej Ditte
Tak for en skøn blog som bruges ugentligt..
Ved ikke helt hvordan jeg fik klikket mig ind på denne fine side som fik mig lidt i julehumør og lyst til konfekt, men tænkte om du ikke har lyst til at lave et lignende indlæg med ideer til værtindegaver til efteråret
Kh Stine
Jeg sad egentligt og læste om low carb og lige præcis denne side dukkede op. Jeg ville ikke selv have lavet nogen forbindelse mellem julegodter og low carb, men dine bøger lavede forbindelsen.
Dine billeder er vanvittigt gode. Jeg er list nysgerrig. Hvor lang tid tager det at tage hvert billede med opstilling etc.? At det er tiden værd, er jo håbløst indlysende, når man har set de magiske billeder her på bloggen.
Grunden til interessen var at jeg snakkede med en anden kogebogsforfatter, som fortalte at når hun skulle lave en ret til fotografen, så var det ‘make belive’ – fx rå fisk der blot har fået grill mærker og ingen krydderier, med mindre de afgiver farve.
Hej,
Jeg har netop lavet en portion af dine dadel-kugler efter din opskrift. Den skal dog lige på køl inden jeg kan rulle kuglerne.
Jeg lavede en portion til, men denne gang brugte jeg valnødder og tilsatte 2 spsk peanutbutter super smooth og det er ikke at sige sgu til