Jeg havde helt glemt kokosmakronen og fik pludselig trang til sådan en lille top forleden dag. Kokosmakroner er så nemme at bage og jeg har næsten altid de nødvendige ingredienser på lager. Lige i øjeblikket har jeg gang i et kokos-tema, så der kommer snart opskrift på bounty-barer med lakrids og frysetørrede hindbær, men indtil da, må I fornøje Jer med denne nemme opskrift på kokostoppe/makroner, som passende kunne bages og nydes denne weekend.
Kæmpe kokosmakroner, 10 stk.:
200 g. kokosmel
60 g. smeltet smør
160 g. kondenseret mælk
2 æg
Alle ingredienserne blandes eller piskes godt sammen og formes til store toppe, hvorefter de bages i ca. 15 minutter ved 200 grader eller indtil de er gyldne. Når kokosmakronerne er kølet af, kommes smeltet chokolade på bunden.
Der kan tilsættes hakkede mandler eller marcipan, hvis man har en rest liggende. Til denne opskrift brugte jeg kondenseret mælk, da jeg havde en smule tilbage, men ellers kan der sagtens bruges almindelig sukker i stedet.
15 kommentarer
Du har fuldstændig ret – kokosmakroner er nemme at bage og smager fantastisk, jeg elsker kokos. Da jeg synes, det lyder spændende med kondenseret mælk, – og jeg har dette på lager, ja, så vil jeg bage dem til vores kaffe i morgen. Igen super flotte billeder, der inspirerer mig til at gå i gang. Rigtig god weekend.
Inger
Håber dine kokosmakroner bliver gode ;-) rigtig god søndag til Jer.
Ren nostalgi. Ser super lækkert ud!
Mange tak :-)
Uhm de ser rigtig gode ud, lyder rigtigt dejligt med den kondenserede mælk. Virkelig flotte billeder, er helt vildt med din stil. Rigtig god weekend og tak for opskriften.
Tusind tak for din søde kommentar ;-) dejligt du kan lide min stil!
Uhh yeah! Jeg er vild med kokostoppe! Min søster er konditor hos emmery’s så hun har rigtig tit økokoliske kokostoppe med hjem. Uhmmmmmmm.
Skal man bruge samme mængde sukker, som kondenseret mælk? Er vild med dine opskrifter – de kan lidt af det hele!!
Ja, du skal bare bruge samme mængde sukker som kondenseret mælk – mine bliver ikke super søde, så tilsæt mere hvis du vil have dine meget søde :-)
Altså 160 g sukker? Hvad med væde?
Vil bare dem senere idag.
Tak for en lækker blog med skønne billeder.
Hej Anette, brug evt. denne opskrift i stedet, hvis du ikke har kondenseret mælk: http://www.thefoodclub.dk/marcipan-mandel-makroner/
God fornøjelse med bagningen :-)
Hvor ser de vidunderlige ud, bliver simpelthend nød til at smage.
Du skriver at man kan komme en rest marcipan i. Nu har jeg en ret stor rest, (lsd os sige en hel pakke) Men tænker at det nok vil være lige i overkanten at komme i ;D
Så ca hvor meget vil du komme i af marcipan?
God søndag, Katja
Hej Katja, Ja det er nok lige i overkanten, men du kan evt. kigge lidt på denne opskrift: http://www.thefoodclub.dk/marcipan-mandel-makroner/ – jeg ville nok ikke tilsætte mere end 50 g marcipan til denne portion, men så har du jo også til en del omgange ;-)
Så fik jeg afprøvet denne opskrift på kokosmakroner med kokosolie og rørsukker.
Jeg var i kage-himlen !!!! De er fantastiske, super sprøde og bløde…OOOH.hvor skønt !
Tak for denne fine opskrift !
Dejligt at høre :-)