The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Pop, pop, popcorn!

af Ditte Ingemann 30. september 2012

I løbet af min barndom har jeg spist utrolig mange popcorn, for det var den slags “slik” jeg måtte få – men min mor lavede til gengæld også en ret god omgang gryde-popcorn. Jeg kan stadig finde på at lave popcorn, gerne om søndagen, hvor den ofte står på serier eller film hos mig. Nu var tiden inde til at peppe den gode gamle saltede variant op med forskellige krydderier, så jeg har prøvet mig frem med tre forskellige slags poppere!

Popcorn med havsalt & tørret ramsløg:

75 g majs/popcorn-kerner
3 spsk vindruekerneolie
1 tsk tørret ramsløg
2 tsk havsalt

Varm olie op i en gryde – når olien er super varm tilsættes majskernerne, låget kommes på og gryden rystes undervejs. Når kernerne er poppet, kommes havsalt og ramsløg i gryden og det hele rystes godt sammen – de hældes i en skål og er klar til at blive guffet.

Popcorn med chili & spidskommen:

75 g majs/popcorn-kerner
3 spsk vindruekerneolie
1 tsk stødt spidskommen
1/2 -1 tsk stødt chili, justeres efter styrke

Varm olie op i en gryde – når olien er super varm tilsættes spidskommen, chili og majskerner, låget kommes på og der rystes godt undervejs. Når kernerne er poppet hældes de en skål og smages evt. til med en smule fint salt.

Popcorn med saltet karamel:

Jeg vil lige starte med at sige, at denne variant blev en smule brændt, hvilket ikke helt var meningen. Så lad være med at fyre helt op for varmen og prøv måske at skifte den brune farin ud med flormelis – det vil jeg prøve næste gang.

75 g majs/popcorn-kerner
3 spsk jordnøddeolie
3 spsk brun farin
2 tsk havsalt

Varm olie op i en gryde – når det er medium varmt tilsættes majskerner, brun farin og salt, låget kommes på gryden og der rystes godt undervejs. Når kernerne er poppet, hældes de i en skål og spises med det samme.

Hvis du har nogle andre gode popcorn varianter oppe i ærmet, så kom endelig frit frem!

Pop, pop, popcorn! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Efterårsmorgenmad
næste
Min surdej lever!

Mere af det samme

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Små peanut cups

29. juni 2015

Boghvedecookies

1. februar 2016

Søndagspandekager

4. december 2011

Lakridskonfekt

14. november 2011

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Cookie-kugler

28. juli 2012

Iskaffe til sommerdage…

1. juli 2013

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Sommerlig koldskål med citron ★

8. juli 2014

8 kommentarer

Ann-Christine 30. september 2012 at 19:01

Uhm, versionen med ramsløg skal jeg da prøve snart.
Sidste jul lavede jeg en portion almindelig letsaltede gryde popcorn, som fik striber af karamel og mørk chokolade. Dét var et hit! :) Tjek den evt her: http://www.valdemarsro.dk/chokolade-og-karamel-popcorn/
Kærlig hilsen
Ann-Christine

Svar
Ditte 30. september 2012 at 20:46

MUMS – hvor lyder og ser det lækkert ud. Det må jeg klart prøve – tak for opskriften :-)

Svar
TARTESANDCARO 1. oktober 2012 at 18:04

i come in your kitchen with a dvd movie ! you take the pop corn !!!

Svar
Ditte 1. oktober 2012 at 18:28

Great idea!

Svar
Karen Glerup 12. oktober 2012 at 18:34

Ditte, endnu en genial idee.. Jeg har ikke lavet chokolade popcorn siden engang for ca. 15 år siden… Men her til aften lavede jeg en omgang til disney sjov. Drengene fik med god mørk chokolade og til mig selv lavede jeg en omgang med hvid chokolade og lakrids :-) Begge dele var et hit.

Svar
Ditte 13. oktober 2012 at 13:06

Hvor lyder det lækkert med hvid chokolade og lakrids – lige noget for mig. Vender du bare de poppede popcorn rundt i smeltet chokolade? Lyder virkelig mums!

Svar
Line 25. februar 2013 at 06:29

Hvor ser det bare godt ud :) Jeg har mest fået de traditionelle popcorn med salt, men da jeg var i Seattle, fik jeg popcorn med trøffelsalt. Først var jeg skeptisk, men de var helt fantastiske!

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 20:26

Det lyder sørme lækkert og anderledes! Jeg må blive ved med at eksperimentere :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen