I løbet af min barndom har jeg spist utrolig mange popcorn, for det var den slags “slik” jeg måtte få – men min mor lavede til gengæld også en ret god omgang gryde-popcorn. Jeg kan stadig finde på at lave popcorn, gerne om søndagen, hvor den ofte står på serier eller film hos mig. Nu var tiden inde til at peppe den gode gamle saltede variant op med forskellige krydderier, så jeg har prøvet mig frem med tre forskellige slags poppere!
Popcorn med havsalt & tørret ramsløg:
75 g majs/popcorn-kerner
3 spsk vindruekerneolie
1 tsk tørret ramsløg
2 tsk havsalt
Varm olie op i en gryde – når olien er super varm tilsættes majskernerne, låget kommes på og gryden rystes undervejs. Når kernerne er poppet, kommes havsalt og ramsløg i gryden og det hele rystes godt sammen – de hældes i en skål og er klar til at blive guffet.
Popcorn med chili & spidskommen:
75 g majs/popcorn-kerner
3 spsk vindruekerneolie
1 tsk stødt spidskommen
1/2 -1 tsk stødt chili, justeres efter styrke
Varm olie op i en gryde – når olien er super varm tilsættes spidskommen, chili og majskerner, låget kommes på og der rystes godt undervejs. Når kernerne er poppet hældes de en skål og smages evt. til med en smule fint salt.
Popcorn med saltet karamel:
Jeg vil lige starte med at sige, at denne variant blev en smule brændt, hvilket ikke helt var meningen. Så lad være med at fyre helt op for varmen og prøv måske at skifte den brune farin ud med flormelis – det vil jeg prøve næste gang.
75 g majs/popcorn-kerner
3 spsk jordnøddeolie
3 spsk brun farin
2 tsk havsalt
Varm olie op i en gryde – når det er medium varmt tilsættes majskerner, brun farin og salt, låget kommes på gryden og der rystes godt undervejs. Når kernerne er poppet, hældes de i en skål og spises med det samme.
Hvis du har nogle andre gode popcorn varianter oppe i ærmet, så kom endelig frit frem!
8 kommentarer
Uhm, versionen med ramsløg skal jeg da prøve snart.
Sidste jul lavede jeg en portion almindelig letsaltede gryde popcorn, som fik striber af karamel og mørk chokolade. Dét var et hit! :) Tjek den evt her: http://www.valdemarsro.dk/chokolade-og-karamel-popcorn/
Kærlig hilsen
Ann-Christine
MUMS – hvor lyder og ser det lækkert ud. Det må jeg klart prøve – tak for opskriften :-)
i come in your kitchen with a dvd movie ! you take the pop corn !!!
Great idea!
Ditte, endnu en genial idee.. Jeg har ikke lavet chokolade popcorn siden engang for ca. 15 år siden… Men her til aften lavede jeg en omgang til disney sjov. Drengene fik med god mørk chokolade og til mig selv lavede jeg en omgang med hvid chokolade og lakrids :-) Begge dele var et hit.
Hvor lyder det lækkert med hvid chokolade og lakrids – lige noget for mig. Vender du bare de poppede popcorn rundt i smeltet chokolade? Lyder virkelig mums!
Hvor ser det bare godt ud :) Jeg har mest fået de traditionelle popcorn med salt, men da jeg var i Seattle, fik jeg popcorn med trøffelsalt. Først var jeg skeptisk, men de var helt fantastiske!
Det lyder sørme lækkert og anderledes! Jeg må blive ved med at eksperimentere :-)