The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

mmm, müslibar!

af Ditte Ingemann 26. februar 2013

Jeg er ret stor fan af müslibarer, især den hjemmelavede slags! Jeg har tidligere delt min opskrift på magiske müslibarer, men nu har jeg kastet mig ud i en ny opskrift, som jeg har fundet i bogen “Homemade” af Yvette Van Boven. Smagen blev rigtig god, men konsistensen blev ikke helt som forventet, så derfor måtte jeg tilføje mørk chokolade på toppen, som lim til at holde de små godbidder sammen.

Jeg har ændret en smule i opskriften, bl.a. har jeg tilsat mørk chokolade og dadler, hvilket efter min mening ikke gør müslibarerne dårligere. I bogen går de under navnet nødde-karamel-barer med tørrede figner. Mine blev desværre ikke så karamel-agtige, men jeg tror fejlen lå i mit sukker, som ikke fik lov til at smelte nok. Jeg vil helt bestemt prøve dem igen, for som tidligere nævnt var smagen super lækker!

Müsli-nødde-barer, ca. 12-15 stk.:

200 g mandler
100 g valnødder
100 g hasselnødder
200 g solsikkekerner
200 g tørrede dadler uden sten
250 g sukker
3 spsk sirup
50 g smør
knivspids salt
evt. 100 g mørk chokolade

Kom alle nødder og kerner på en bageplade, og bag det hele ved 175 grader i ca. 15 minutter – rør rundt undervejs. Skær dadlerne i meget tynde skiver og bland dem sammen med de afkølede nødder. Kom sukker og sirup i en gryde og varm det op indtil sukkeret er helt opløst – rør rundt undervejs. Når sukkeret er helt opløst, tilsættes smør, så massen bliver en smule tykkere. Vend nødder, salt og dadler i, og rør det godt sammen. Beklæd en form med bagepapir og hæld massen ud deri, hvorefter den stilles køligt. Efter ca. 15 minutter skæres barerne ud og stilles tilbage på køl, hvor de sagtens kan holde sig nogle dage.

Mine barer var svære at skære ud, så derfor kom jeg mørk, smeltet chokolade henover, for at holde sammen på det hele. Efter 1 time på køl kunne jeg skære barerne ud, så de nogenlunde hang sammen.

mmm, müslibar! was last modified: februar 26th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Små raw-cookies med lakrids
næste
Kærlighed til kiksekage

Mere af det samme

Iskold kaffe med lakrids

29. januar 2012

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Jordbærsaft

11. marts 2012

Nemme bounty-barer

13. november 2016

Karamelknas?

27. august 2011

Dejlige dadelkugler

13. september 2012

Ispinde med knuste jordbær

21. september 2014

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Appelsin & lime med bobler

25. februar 2012

14 kommentarer

Chalotte 26. februar 2013 at 13:36

Mums de ser lækre ud! :-)

Svar
Ditte 26. februar 2013 at 13:43

Tak :-)

Svar
Natascha Coester 26. februar 2013 at 14:00

De hjemmelavede er de bedste :)
Har faktisk selv lavet nogle i sidste uge, men må også prøve dem her :)

Svar
Ditte 26. februar 2013 at 14:47

Kan varmt anbefale dem på trods af, at de ikke blev helt for forventet.

Svar
Tinna 26. februar 2013 at 14:04

Hej

De ser rigtig gode ud :-P
Kunne du ikke tænke dig at prøve at begive dig ud i nogle mere sunde af slagsen :-)
Jeg synes nemli’ at müslibarer er gode som et lille mellemmåltid, men savner nogle der er lidt mere kaloriefattige.

Svar
Ditte 26. februar 2013 at 14:46

Er helt sikker på, at du kan søge lidt rundt på nettet og finde nogle sundere alternativer :-)

Svar
Amanda Grøntved-Grube 26. februar 2013 at 18:53

Hej Ditte, hvor ser de lækre ud! Jeg er desværre ikke så meget til dadler, eller andet tørret frugt, er der noget jeg kan erstatte dem med? Har aldrig prøvet at lave müslibarer før, men er helt opsat på at prøve det med denne opskrift snarrest! :)

Svar
Ditte 26. februar 2013 at 19:18

Hej Amanda, Jeg er faktisk heller ikke super vild med tørrede frugter, men de fungerer ofte godt i kager og andre søde sager. Jeg synes helt klart du skal give dadlerne en chance, for de giver en rigtig god sødme og konsistens til müslibarerne :-)

Svar
Janne Clausen 26. februar 2013 at 21:26

Ej, hvor ser de bare ALT for lækre ud!! Må afprøves en dag i den nærmeste fremtid… (-selvom at jeg nu nok kunne bruge en NU! :-))
– det må blive en go’ kop kaffe med mælkeskum og lakridspulver + en ‘chili & honey, almond’ mørk faritrade chokolade fra Anthon Berg… – lyder også lækkert, ikk’ :-D

Ha’ en dejlig aften… – og nyd lige dine lækre müslibarer for mig også!! :-)

Svar
Ditte 26. februar 2013 at 21:48

Tak, Janne – god aften og nyd din kaffe og chokolade :-)

Svar
Kristina 26. februar 2013 at 21:30

ja, det gør jo bestemt ikke noget med chokolade på toppen, godt at de faldt fra hinanden!

Svar
Ditte 26. februar 2013 at 21:49

Lige præcis – synes faktisk chokoladen passer rigtig godt ind ;-)

Svar
Anne-Mette 10. marts 2014 at 13:10

Skal de opbevares på køl?

Svar
Ditte 10. marts 2014 at 13:12

Jeg synes de er bedst direkte fra køl :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen